Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la Bell Helicopters își fac fabrică la Ghimbav

„Din cele 45 de elicoptere de atac pe care Romania intentioneaza sa le achizitioneze primele vor fi realizate pe linia din Texas, insa marea majoritate vor fi realizate pe linia pe care Bell Helicopters o va avea la Ghimbav, la Brasov”, a declarat ministrul Apararii, Mihai Fifor. E prima data cand in spatiul public un oficial anunta numarul exact de elicoptere de atac pe care tara noastra isi propune sa le achizitioneze de la Bell Helicopters, dupa ce in august a fost semnata o scrisoare de intentie de pret si disponibilitate intre Guvernul romaniei si firma americana. Desi nu a fost confirmat pana acum oficial, modelul vizat ar fi elicopterul de atac AH-1Z Viper.
“Dorim sa facem transfer de tehnologie, de know-how in Romania, sa avem cooperare industriala in domeniul apararii si, in principiu, dorim sa repornim industria de aparare romaneasca, care a fost foarte bine pozitionata si recunoscuta la nivel mondial pana la un anumit moment dat”, a afirmat Fifor, la Antena 3.
Fifor a spus ca Romania negociaza si cu Bell Helicopters pentru producerea elicopterelor de atac la Ghimbav.
“[… ] se discuta cu Bell Helicopters in aceeasi termeni, din cele 45 de elicoptere de atac pe care Romania intentioneaza sa le achizitioneze primele vor fi realizate pe linia din Texas, insa marea majoritate vor fi realizate pe linia pe care Bell Helicopters o va avea la Ghimbav, la Brasov. Adica in termenii acestia se discuta cu marii parteneri pe care ii avem”, a evidentiat Mihai Fifor.
In august 2017 Ministrul Apararii, Premierul si alti oficiali Romani – printre care si Mihai Fifor la acel moment ministru al Economiei – au semnat o scrisoare de intentie de pret si disponibilitate privind achizitionarea de elicoptere de atac de la Bell Helicopters care urma sa fie adresata guvernului SUA, scrie hotnews.ro.
Sursa foto: Bell Helicopters

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 20 de hackeri, „luptatori cibernetici” si experti in protectia datelor, pe scena inaugurala de Security de la Internet & Mobile World 2017

Articolul următor

Un nou produs Continental ce reduce emisiile, fabricat în Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share