Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teraplast devine singurul proprietar al producătorului de ţevi Politub

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurentei de a prelua integral compania Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa ţevilor de apa şi gaz.
În urma acestei decizii, Teraplast va achizitiona în plus un pachet de 49,99% din Politub, faţă de 50% din acţiunile pe care le deţine deja, ajungând la o deţinere totală directă de 99,99% şi indirectă de 0,01% prin Terasteel, subsidiară a grupului Teraplast, dobandind astfel controlul unic asupra societatii.
„Politub reprezintă un pilon important în businessul Teraplast. Prin produsele sale complementare celor fabricate în restul grupului, avem posibilitatea să oferim soluţii diversificate partenerilor noştri. Deşi fabrica detine deja şase linii performante de producţie, vom continua să investim pentru dezvoltarea acestui segment de produse”, precizează Mirela Pop, Director General al Teraplast.
Teraplast impreuna cu Terasteel au semnat în luna august contractul de vanzare/cumparare pentru achiziţia celor 49,99% de acţiuni Politub deţinute de compania franceză Socotub.
Grupul Teraplast are o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei, iar portofoliul este structurat pe şapte linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplărie termoizolantă şi Ţiglă metalică.
Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare.
Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si liderul pietei de structuri metalice zincate.În acelasi timp, compania Depaco SRL, detinuta in proportie de 60% de Teraplast, este al doilea producator de tigla metalica de pe piata din Romania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenoriat feminin cu peste 200 femei la The Woman after 5pm Oradea

Articolul următor

3 miliarde de lei pentru modernizarea subsecțiunii tronsonului feroviar Apața-Cața

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share