Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Producătorul agricol Dachim, cu sediul în Turda, judeţul Cluj, s-a listat cu uleiurile Elixir, cea mai tânără divizie a companiei, în Auchan, Cora, Carrefour şi emag şi speră să ajungă anul acesta la o producţie de peste 70.000 de sticle de ulei presat la rece de rapiţă, floarea-soarelui şi soia, în valoare de circa 1 mil. lei (220.000 euro), scrie zf.ro.
Compania Dachim a încheiat anul 2016 cu afaceri de 38,7 mil. lei (8,6 mil. euro), majoritatea vânzărilor venind din distribuţia de materii prime agricole şi din tranzacţionarea şi cultivarea cerealelor şi a oleaginoaselor. Anul acesta Dachim speră la o creştere de 10% a cifrei de afaceri.
Producătorul agricol mai lucrează o suprafaţă de 2.000 de hectare aflate în arendă în jurul oraşului Turda, pe care cultivă cereale şi oleaginoase. În Culuj, preţul unui hectar de teren agricol variază între 3.000-3.500 euro, la jumătatea faţă de preţurile unui hectar de teren agricol din Câmpia de Vest sau din Câmpia Băraganului, pentru că suprafeţele de teren disponibile în judeţul Cluj sunt mici şi dispersate.
Potrivit sursei citate, Dachim a investit anul acesta 400.000 de euro în utilaje agricole, iar într-o lună urmează să pună în funcţiune o linie automată de ambalat ulei, potrivit reprezentanţilor companiei. Piaţa uleiurilor este estimată la circa 306 mil. euro, potrivit datelor Euromonitor. După cifra de afaceri obţinută anul trecut, cei mai mari producători de ulei din România sunt Bunge, Expur şi Prutul.
Sursa foto: uleielixir.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

3 miliarde de lei pentru modernizarea subsecțiunii tronsonului feroviar Apața-Cața

Articolul următor

Herbstfest la Cluj: România - Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share