Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai a găzduit vineri, 29 septembrie, o dezbatere pe teme europene, la care au participat Excelența Sa Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, omologul său Emil Hurezeanu, primarul municipiului Cluj Napoca Emil Boc, Vasile Pușcaș, fost negociator-şef al României cu U.E., Dragos Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane – AHK, Daniel Buda, europarlamentar, reprezentanți ai mediului de business și universitar.
Dezbaterea a avut loc în cadrul celei de a șasea ediții a evenimentului organizat anual de comunitatea germană la Cluj, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest.
Un schimb comercial anual de 27 de miliarde de euro şi 250 de mii de oameni care lucrează în ţara noastră pentru companii din Germania dovedesc că România este atractivă pentru investitorii germani, a spus ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.
Potrivit Digi 24, oamenii de afaceri germani au spus că lucrurile s-ar putea îmbunătăţii şi mai mult, dacă ţara noastră ar urma exemplul german: stabilitate financiară şi mult mai mulţi muncitori calificaţi.
„România este unul din actorii parteneri din primul eșalon ai Germaniei în Uniunea Europeană, în NATO, în vecinătatea mai mult sau mai puțin apropiată. Este țara care are un schimb anual comercial bilateral de 27 de miliarde”, a declarat Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germaniei.
Cifra a crescut în ultimii zece ani cu 10%. „Este un semn că interesul economic și capacitatea, potențialul economic bilateral sunt în continuare foarte puternice. Se exportă. Multe firme germane exportă în mare parte în Germania”, a spus Emil Hurezeanu.
La rândul lor, investitorii spun că deschiderea unei afaceri în România este condiţionată în prezent de forţa de muncă şi de stabilitatea fiscală.
„Ce lipsește momentan este educația și profesionalism în sistemul de educație. Eu cred ca cea mai mare problema de pe piața muncii este că școlile profesionale nu funcționează așa cum trebuie. Firmele au mare nevoie de muncitori calificați”, a declarat Johannes Becker, investitor german.
„Predictibilitate și la educație, la fel. Acolo era un sistem educațional predictibil, un sistem politic predictibil, un sistem fiscal totul așezat, lucruri pe care te poți baza pe termen mediu și lung. La noi sărim de la o idee la alta”, a spus, la rândul sau Dragoș Anastasiu.
Peste 250.000 de români lucrează pentru companii din Germania, potrivit sursei citate.
Sursa foto: facebook.com/FestivalulEconomieiGermane

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Articolul următor

Who will represent Romania at Expo Real 2017?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share