Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Energetic Hunedoara cumpără gaze în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz

Complexul Energetic Hunedoara va achiziționa gaze naturale în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz, producătorul național de gaze, conform unui contract încheiat pe data de 29 septembrie, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori București.
Complexul energetic va achiziționa cantitatea de gaze în perioada 1 octombrie 2017 — 30 septembrie 2018, pe piața concurențială.Plata se va face în avans, iar factura de regularizare este scadentă în 30 de zile de la data emiterii.
Complexul Energetic Hunedoara își va reduce pierderile cu 80% în acest an, ajungând la un minus de 169 de milioane de lei, față de rezultatul negativ de 858 de milioane de lei afișat pentru anul trecut, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, aprobat prin hotărâre de Guvern la începutul lunii septembrie.
Veniturile totale ale societății pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane de lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane de lei. Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea și Lupeni pentru anul 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.
“Diminuarea pierderii înregistrate de Complexul Energetic Hunedoara în acest an se datorează în principal schimbării modalității de vânzare a energiei, de pe piața reglementată pe piața liberă. În plus, la nivelul societății au fost luate măsuri de reorganizare și restructurare, efectele acestora urmând să se simtă și în anii următori”, a declarat ministrul de resort, Toma Petcu, citat în comunicat.
Potrivit acestuia, CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2% în prima jumătate a anului, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Incepe Internet & Mobile World 2017 - doua zile de business de calitate

Articolul următor

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share