Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IPEC Alba Iulia, compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din țară, al treilea producător mondial de farfurii

Unu la sută din vesela produsă la nivel mondial pleacă de la IPEC Alba Iulia, un business ale familiei Covaciu.
A început ca o afacere mică de familie, însă după mai bine de un sfert de secol a ajuns un grup cu şase fabrici. Dezvoltarea s-a făcut în pas cu vremurile – prin robotizare.
IPEC este compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din România, se arată într-un reportaj realizat de digi24.ro. IPEC a investit doar în roboţi 1,2 milioane de euro şi urmează alte investiţii în tehnologie de aproape 1 milion de euro. La IPEC s-au făcut 600 de milioane de farfurii. În present, 250 de roboţi fabrică farfurii, boluri şi căni.
În anul 2000 când a fost montat primul robot, IPEC a devenit pionier mondial în privinţa tehnologiei în domeniul ceramicii.
Călin Bran, director de producție, a delarat pentru digi24.ro: ”Chiar dacă aparent lumea se așteaptă ca roboții să înlocuiasca oamenii, nu este întotdeauna chiar așa. De obicei roboții îi utilizam pentru a efectua operații pe care oamenii nu le pot executa, pentru o precizie mai mare, pentru o calitate superioară”.
Potrivit reprezentanților companiei, spre deosebire de om, robotul nu are nevoie de pauză de masă, nu oboseşte, nu se îmbolnăveşte.
Cristian Covaciu, fondatorul IPEC, a fost desemnat antreprenorul anului 2016 în România. Acesta a explicat pentru sursa citată care este raționamentul pentru care compania investește masiv în tehnologizare: ”Limitarea umană este clară , ei nu pot face mai mult de 2000-3000 de bucăţi în condiţiile actuale. Dacă acum companii asemănătoare produc în medie de 7 euro per om pe oră, noi am ajuns la 20 de euro de om pe oră producţie, ceea ce ne permite să plătim mult mai bine oamenii şi numai anul trecut am avut o creştere de 30% la salarii”.
IPEC a implementat peste 100 de roboţi doar în ultimele 12 luni.
Pentru a nu da pe nimeni afară şi pentru a creşte şi mai mult producţia, familia Covaciu ia in calcul să extindă liniile de producţie, ajunse acum la șase hale, arată sursa citată.
Sursa foto: www.ipec.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Real Estate Investment Opportunities in Romania“ economic seminar

Articolul următor

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share