Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SIFI TM Agro, investiție de peste 1 milion de euro în Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole

SIFI TM Agro derulează un nou program de investiții pentru Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din România, inaugurat anul trecut în vestul țării, scrie ziuadevest.ro. În urma noului plan investițional care însumează un milion de euro în 2017, Siloz Carani va deține unul dintre cele mai mari uscătoare de cereale din România și va crește semnificativ capacitatea de încărcare.
Noul program de investiții aflat în curs de implementare va permite uscarea a minim 2.000 tone de cereale pe zi. Extinderea instalației existente are ca obiectiv dezvoltarea semnificativă a capacității de preluare și dublarea capacității de livrare de cereale. Astfel, peste 5.000 tone vor putea fi recepționate zilnic, iar capacitatea de încărcare în vagoane crește până la 2.000 tone de cereale pe zi.
Siloz Carani, situat strategic în una dintre cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1, este cel mai mare hub logistic agricol din țară, cu o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone zilnic și cu o capacitate totală de depozitare de peste 170.000 de tone.
Investiția beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată, ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest. Într-un an de zile de la relansare, hub-ul logistic a devenit cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj realizat de peste 200.000 de tone.
Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agribusiness prin reunirea, în același spațiu, a tuturor funcțiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IMMOFINANZ, un nou mall in Krosno - Polonia

Articolul următor

Parteneriat strategic între Federația Națională PRO AGRO și Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share