Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Pe baza unui concept realizat de echipa de arhitecti Miolk, spațiul polivalent Fab Lab Iași oferă pe o suprafață de peste 700 mp scenarii de folosire flexibilă (zone de demonstrații / concursuri, co-working, makerspace, săli de cursuri și video / conferințe, birouri dedicate) și va funcționa ca o platformă independentă care sa catalizeze inovația și colaborarea adresată comunității tehnice din Iași.
Localizat foarte aproape de campusul universitar “Tudor Vladimirescu”, Fab Lab Iasi are printre scopuri ca, in parteneriat cu Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iasi si cu Universitatea “Al.I.Cuza” Iasi,  sa dezvolte programe de stimulare a studentilor si absolventilor de la facultatile de profil tehnic pentru facilitarea inovației, a fabricației digitale și a spiritului antreprenorial in randul acestora.
Dincolo de flexibilitatea spatiului, Fab Lab Iasi se pozitioneaza ca un laborator de fabricație digital ce va fi echipat cu mașini cu comandă numerică, oferind utilizatorilor posibilitatea de a realiza aproape orice prototip, in acest laborator putand fi folosite imprimante 3D, echipamente de gravare/taiere cu laser, masina de frezat, imprimanta de circuite electronice.
“Exista deja parteneriate incheiate precum si alte discutii avansate cu diversi parteneri si sponsori care vor contribui cu diverse echipamente. Echipamentele fac parte fie din portofoliul de produse vandute de acestia, fie din echipamentele pe care le folosesc in fluxurile de productie proprii. In ambele cazuri interesul acestor parteneri este major si consta in familiarizarea tinerilor studenti cu aceste tehnologii. Cu un program de acces extins, cu trei sali de conferinte cu capacitate de 20-50 de persoane, cu aproape 100 de posturi de lucru fixe si mobile, dotat cu acces la internet de banda larga si sistem de video-conferinte, Fab Lab Iasi isi doreste sa coaguleze comunitatea tehnologica din Iasi, sa sprijine organizarea unor evenimente de profil, sa promoveze proiectele dezvoltate aici pentru a pune in valoare polul regional de talente precum si spiritual intreprinzator. Fiind o organizatie non-profit, in functie de resursele care vor putea fi mobilizate din comunitate (sponsori, voluntariat, etc), Fab Lab Iasi este in mod prioritar o entitate orientata catre scopuri non lucrative, catre comunitati creative si tineri care doresc sa invete si sa se implice in activitati colaborative cu caracter predominant tehnic. In paralel va fi dezvoltata si zona de coworking, care va fi o extensie fireasca pentru activitatile ce vor demara in cadrul laboratorului si/sau pentru terti”, explica Dan Zaharia, inițiatorul proiectului FAB LAB Iași. Fab Lab Iasi este in curs de afiliere la rețea globală de laboratoare FAB LAB create cu scopul facilitării inovației si a fabricației digitale.
VIDEO: aici
De profesie economist, Dan Zaharia are peste 15 ani de experiență în management, vânzări și dezvoltare imobiliară si se ocupă de închirierea clădirilor moderne de birouri din orașele regionale de succes, fiind un promotor al poziționării acestor orașe ca magnet pentru industria de IT & Outsourcing din România.
Detalii: www.facebook.com/fablabiasi

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania ieșeană Gemini CAD Systems, un nou Centru Tehnologic

Articolul următor

Noi invitați speciali la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share