Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Cluj a câștigat procesul privind castelul Goga de la Ciucea

Consiliul Judetean Cluj a câștigat definitiv procesul privind Castelul de la Ciucea care găzduiste Muzeul Memorial „Octavian Goga”, la finalul mai multor litigii.
„Este o mare victorie a Consiliului Judetean, locul firesc al acestui castel cu o simbolistică aparte pentru toti românii fiind în proprietatea noastră, în domeniul public al judetului Cluj. În plan concret, această decizie mai mult decât salutară a instantei ne va permite să realizăm o serie de investitii, lucru imposibil câtă vreme castelul făcea obiectul unui litigiu”, a declarat prsedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tișe.
În ceea ce privste procedura ce se impune a fi urmată în perioada imediat următoare, Consiliul Judetean va initia demersurile pentru reînscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate asupra imobilului al judetului Cluj, acest lucru urmând a se realiza în baza testamentului întocmit de văduva marelui poet, Veturia Goga, în favoarea Statului Român, testament pe care urmașii ei nu l-au putut anula de-a lungul celor peste 12 ani de procese.
Reamintim în acest context faptul că demersurile de revendicare a domeniului din localitatea Ciucea, strâns legat de personalitatea marcantă a celui care a fost „poetul cântării pătimirii românilor”, au început în anul 2005, când urmașii Veturiei Goga au solicitat constatarea nulitătii absolute a donatiei făcute de aceasta în favoarea statului român și, implicit, obtinerea dreptului de proprietate asupra complexului de clădiri și, respectiv, despăgubiri pentru bunurile care nu mai puteau fi restituite în natură.
Chiar dacă instantele de judecată au constatat nulitatea donatiei făcute de văduva marelui poet în beneficiul Statului Român, Consiliul Judetean rămâne proprietar al acestui imobil în baza testamentului pe care Veturia Goga l-a întocmit în favoarea Statului cu scopul declarat al înfiintării unui muzeu care să cinstească memoria marelui poet și să îi promoveze opera și întreaga activitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premianții Festivalului Internațional de Carte Transilvania

Articolul următor

Acțiunile Karpaten Meat, cumpărate cu 6 mil. de euro de fondul de investiții Agroinvest Plus

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share