Antreprenori Arad Ultimele stiri

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo din Arad, parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank

Maschio Gaspardo România, parte a grupului Maschio-Gaspardo din Italia, cu o tradiție de peste 50 de ani în producția de utilaje agricole, prezent pe piața locală din anul 2003, a încheiat cu EximBank un acord financiar în valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atât derularii activității curente, cât și continuării investițiilor societății pentru atingerea obiectivelor sale de business.
”În condiţiile în care producătorii de maşini şi utilaje agricole se poziţionează ca vectori ai evoluţiei sectorului agricol, aducând o abordare modernă a managementului proceselor agricole, ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanţare, EximBank poate susţine îmbunătăţirea performanţei exploataţiilor agricole şi modernizarea agribusiness-ului românesc”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, cu ocazia unei vizite la unitatea de producţie a Maschio-Gaspardo de la Chişineu-Criş.
Potrivit şefului Eximbank, agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia şi creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiţii care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale şi să creeze locuri de muncă.
“Avem experienţă în gestionarea unor parteneriate de succes în domeniul agricol, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse şi servicii la un nivel competitiv de preţ, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluţii de dezvoltare a afacerilor”, a mai spus Traian Halalai.
La fabrica ară­deană, Maschio -Gaspardo produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi şi prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate la Chişineu-Criş, Maschio-Gaspardo distribuie în România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate în celelalte puncte de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii.
”Am ales România ca locaţie pentru operaţiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către pieţele cheie din Europa Centrală şi de Est şi suntem decişi să continuăm investiţiile aici pentru a ne consolida poziţia de top pe piaţa pe care activăm”, a declarat Mirco Maschio, preşedintele Grupului Maschio-Gas­pardo.
Recent, compania a finalizat un proiect de investiţii în valoare de circa 10 milioane de euro, demarat în urmă cu trei ani, al cărei obiectiv a vizat extinderea fabricii de la Chişineu-Criş cu o nouă hală de producţie de peste 8.600 mp şi echiparea acesteia cu utilajele şi echipamentele specifice pentru producţia şi asamblarea utilajelor agricole.

Related posts

Ioan Lupu, plant manager VCST Alba: Anul 2021 va fi plin de provocări pentru piața automotive, dar trendul ultimelor luni este unul pozitiv

Ion Surdu

Strabag va face drumul de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada A3

Traian Dan

Clujenii de la Oncos se extind în Ardeal

Nora Dumitrescu

Masterat Bosch la Universitatea Babeș Bolyai

Nora Dumitrescu

Cea mai mare investiție într-un parc industrial din Oradea – 12,2 milioane de euro

Stefana Muresan

Straco, eliminată de pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Tap to Phone: soluția lansată de Visa în România. Alpha Bank și CEC Bank sunt primele instituții care au implementat aplicația prin care mobilul devine POS

Ion Surdu

Semnarea contractelor la distanță în contextul răspândirii COVID-19

Ligia Voro

Omer Tetik: “Vom crește finanțările pentru a susține economia”

Nora Dumitrescu

Furnizorii de utilități, convocați pentru conectarea Maramureșului

Nora Dumitrescu

Spitalul din Zlatna, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Cea mai mare investiție în monitorizarea calității aerului din ultimii 10 ani: 81 de milioane de lei pentru un sistem național de prognoză

Ion Surdu

Exproprieri de 1 milion de euro pentru construirea Tetarom V

Nora Dumitrescu

Programul „Noua Casă” va fi operațional din 15 august. „Dacă un român câştigă mai mult, de ce să nu-i dăm posibilitatea să aplice?”

Papuc Irina

Startup de inteligență artificială din Cluj, finanțat de EIT Health

Nora Dumitrescu

Episcopia Romano-Catolică investește într-un spital în centrul municipiului Satu Mare

redactia

[Enjoy Transylvania!] Borgo Pass, locul unde Stoker l-a plasat pe Dracula

Transilvania Business

Deplasarea sezonierilor în străinătate va fi reglementată ministerial

Nora Dumitrescu

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Traian Dan

Consiliul Județean Sibiu va numi un administrator neexecutiv provizoriu la Aeroport

Papuc Irina

Dezvoltarea asigurărilor private de sănătate, de dorit, dar fără a periclita sistemul public de asigurări de sănătate

Stefana Muresan

Clujul și Oradea își fac pasaje din banii proiectului de cale ferată

Nora Dumitrescu

Institutul Cantacuzino va participa, la invitația Organizației Mondiale a Sănătății, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea SARS-CoV-2

Papuc Irina

Choose your horizon | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Leave a Comment