Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo din Arad, parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank

Maschio Gaspardo România, parte a grupului Maschio-Gaspardo din Italia, cu o tradiție de peste 50 de ani în producția de utilaje agricole, prezent pe piața locală din anul 2003, a încheiat cu EximBank un acord financiar în valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atât derularii activității curente, cât și continuării investițiilor societății pentru atingerea obiectivelor sale de business.
”În condiţiile în care producătorii de maşini şi utilaje agricole se poziţionează ca vectori ai evoluţiei sectorului agricol, aducând o abordare modernă a managementului proceselor agricole, ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanţare, EximBank poate susţine îmbunătăţirea performanţei exploataţiilor agricole şi modernizarea agribusiness-ului românesc”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, cu ocazia unei vizite la unitatea de producţie a Maschio-Gaspardo de la Chişineu-Criş.
Potrivit şefului Eximbank, agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia şi creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiţii care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale şi să creeze locuri de muncă.
“Avem experienţă în gestionarea unor parteneriate de succes în domeniul agricol, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse şi servicii la un nivel competitiv de preţ, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluţii de dezvoltare a afacerilor”, a mai spus Traian Halalai.
La fabrica ară­deană, Maschio -Gaspardo produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi şi prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate la Chişineu-Criş, Maschio-Gaspardo distribuie în România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate în celelalte puncte de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii.
”Am ales România ca locaţie pentru operaţiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către pieţele cheie din Europa Centrală şi de Est şi suntem decişi să continuăm investiţiile aici pentru a ne consolida poziţia de top pe piaţa pe care activăm”, a declarat Mirco Maschio, preşedintele Grupului Maschio-Gas­pardo.
Recent, compania a finalizat un proiect de investiţii în valoare de circa 10 milioane de euro, demarat în urmă cu trei ani, al cărei obiectiv a vizat extinderea fabricii de la Chişineu-Criş cu o nouă hală de producţie de peste 8.600 mp şi echiparea acesteia cu utilajele şi echipamentele specifice pentru producţia şi asamblarea utilajelor agricole.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Articolul următor

Al 45-lea Congres Apimondia - 29 septembrie-4 octombrie 2017, Istanbul, Turcia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share