Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba Iulia, primul oraș din România premiat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), membră activă a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), a anunțat că municipiul Alba Iulia a câștigat prestigiosul premiu internațional „Trofeul Orașului IRU 2017” , acordat de către de un juriu compus din reprezentanți importanți ai autorităților locale din întreaga lume, ai industriei turistice globale și ai transportului rutier profesionist.
IRU acordă la fiecare doi ani premiul „Trofeul oraşului”, acelor autorităţi locale care au implementat politici prietenoase autocarelor, recunoscând valoarea vizitatorilor care le descoperă oraşul la bordul unui autocar. Trofeul Oraşului face parte din Premiile internaţionale pentru Mobilitate Inteligentă – Smart Move, alături de Premiul IRU de Excelenţă pentru Autobuze şi Premiul de Inovare în Turismul cu Autocarul .
UNTRR în calitate de membră activă IRU a lansat campania globală Smart Move în România, alături de apelul pentru participarea la competiţiile internaţionale pentru obţinerea Premiilor pentru o Mobilitate Inteligentă Smart Move.
„Alba Iulia se angajează să devină o destinaţie turistică de excelenţă. Facilitarea accesului autocarelor turistice în oraşul nostru şi crearea unui mediu primitor pentru vizitatorii care vin cu autocarul este o componentă importantă a acestei ambiţii. Recunoaşterea oficială de către IRU a tuturor acestor eforturi ne confirmă nu numai că mergem într-o direcţie corectă, ci în cea mai bună “, a declarat primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava.
De asemenea Radu Dinescu, secretar general UNTRR, a menţionat că: „Suntem deosebit de onoraţi de faptul că Municipiul Alba Iulia a acceptat invitaţia UNTRR de a candida la această competiţie internaţională, parte a campaniei globale pentru mobilitate inteligentă Smart Move – derulate de asociaţia noastră în România şi felicităm sincer Alba Iulia, primul oraş românesc câştigător al prestigiosului premiu internaţional IRU Trofeul Oraşului, care prin recunoaşterea sa la nivel internaţional ca destinaţie de excelenţă pentru turismul cu autocarul aduce o contribuţie valoroasă la promovarea imaginii României în lume.”
Municipiul Alba Iulia, a cărui candidatură a fost susţinută de UNTRR, a impresionat juriul internaţional IRU Smart Move prin proiectul să inovator „Alba Iulia – Smart City 2018 pentru o mobilitate inteligentă”, demonstrând o abordare colaborativă şi integrată a mobilităţii şi acordând o atenţie deosebită turismului de grup cu autocarul în planificarea mobilităţii. Măsurile implementate pentru primirea autocarelor turistice în oraş, cum ar fi locuri dedicate de parcare situate lângă atracţiile principale ale oraşului, precum şi facilităţile create pentru turiştii cu autocarul aduc oraşului Alba Iulia acest trofeu bine meritat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Sibiu sunt căutați ingineri și operatori pentru Zona Industrială Vest

Articolul următor

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share