Infrastructura Ultimele stiri

Aeroportul International Iasi a primit Certificatul European de Aerodrom

Aeroportul International Iasi a primit, in aceste zile, Certificatul European de Aerodrom, in temeiul Reg. (UE) 139/2014, dupa ce a demonstrat ca indeplineste toate conditiile prevazute de legislatia in domeniu.
Aeroportul Iasi a obtinut certificarea in urma unui proces complex de identificare si evaluare a modului in care acesta opereaza. Documentul atesta ca primul aeroport din capitala Moldovei respecta toate conditiile de operare prevazute de Regulamentul (CE) 216/2008 privind normele comune în domeniul aviaţiei civile si de Regulamentul (UE) nr. 139/2014 al Comisiei din 12 februarie 2014, de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri, în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului European.
Prin acest certificat, Aeroportul Iasi demonstreaza, inca o data, ca se conformeaza standardelor de calitate si siguranta a infrastructurii si a operatiunilor, indeplinind cerintele organizationale privind nivelul de competente a personalului si modul de administrare a unui aerodrom civil. Certificatul European de Aerodrom are durata de viata nelimitata, iar verificarea mentinerii standardelor va fi facuta periodic de catre autoritatea competenta (AACR) sau eventual de catre Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatica (EASA).
„Certificatul European de Aerodrom inseamna recunoasterea eforturilor depuse pentru a ne consolida pozitia inclusiv pe piata internationala. In contextul aparitiei unor noi reglementari europene privind siguranta in aviatie, toata industria aviatica a Europei trebuie sa se conformeze noilor cerinte. Aeroportul Iasi nu ar fi reusit sa implementeze proiectul de dezvoltare si modernizare daca noi nu am fi inteles ca esential este sa respectam legislatia specifica aerodromului. De asemenea, foarte importanta este conlucrarea cu intreaga industrie pentru ca nimic nu s-ar fi putut construi fara un contact permanent cu Autoritatea Aeronautica Civila Romana, cu proiectantii si comandantii de aeronave, cu experienta. In tot acest timp, am parcurs procesul de conversie si iata ca am reusit sa ne pliem cerintelor extrem de exigente impuse de regulamentul 139.
Acest lucru ne obliga sa continuam investitiile de modernizare. Luna viitoare, Aeroportul Iasi va inregistra, pentru prima data, un trafic record de un milion de pasageri, cifra pe care am estimat-o abia peste 15 ani. In conditiile cresterii spectaculoase a traficului de calatori si pe fondul presiunii concurentei intre aeroporturile din regiune, demararea noului proiect major de dezvoltare a Aeroportului Iasi trebuie urgentata. Pe langa extinderea intregii infrastructuri de miscare a aeronavelor si de procesare a pasagerilor, vom continua investitiile in sisteme si echipamente de siguranta, dar si echipamente si dotari ce servesc la intretinerea infrastructurii aeroportuare, o preocupare constanta fiind si aceea de a oferi servicii diverse si de calitate atat clientilor nostri, cat si companiilor partenere”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Related posts

Austriecii de la Implenia Baugesellschaft au semnat contractul de proiectare și execuție a celui mai important tronson de drumuri județene din Maramureș pe fonduri europene: 70 km, 40 mil. euro

redactia

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

Stațiunea Băile 1 Mai, reabilitată cu 7 milioane de euro, fonduri europene

Traian Dan

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

redactia

Profi a ajuns la 200 de Magazine Agent administrate de foști șefi de magazin

Traian Dan

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții de 10 milioane de euro în domeniul securității, din fonduri europene

redactia

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Nora Dumitrescu

Autorităţile din Sibiu vor lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019

redactia

Fabricile AdePlast funcționează în condiții normale

Ligia Voro

Infrastructura care va conecta Clujul se face în pași de melc

Nora Dumitrescu

Smart green: O firmă din Râșnov a lansat ambalaje fabricate din trestie de zahăr

Papuc Irina

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

redactia

Diferit și-a terminat cu șase luni mai repede lotul din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Papuc Irina

Mega Image și-a deschis supermarket în Green Residence

Nora Dumitrescu

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Stefana Muresan

  PR32F73 –  hibridul de aur în Insula Mare a Brăilei

redactia

Theodora Golf Club anunță calendarul competițiilor pe 2018

Stefana Muresan

CFR SA – 48 de șantiere pe rețeaua feroviară, în valoare de 141,6 milioane lei

Stefana Muresan

Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în trimestrul IV 2016

Ligia Voro

România a preluat preşedinţia Consiliului UE în domeniul sănătăţii

redactia

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Castelul Wass-Banffy din satul Gilău, restaurat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Leave a Comment