Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arad: Proiect de management al deşeurilor de peste 30 milioane de euro

Judeţul Arad se numără între primele judeţe din România unde se va realiza colectarea selectivă a deşeurilor, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, cu ocazia semnării contractului de concesionare a serviciului de salubrizare (colectare şi transport) cu operatorul care a câştigat licitaţia organizată pentru această activitate.
‘Putem afirma că Aradul se află între primele judeţe din România unde se va pune accentul pe colectarea selectivă a deşeurilor. De la media naţională de sub 5%, cât este în prezent, ne-am propus să ajungem, într-un an de zile, la aproximativ 30%. Astăzi, la CJ Arad am semnat contractul cu reprezentanţii firmei RETIM Ecologic Service SRL Timişoara, operatorul care va colecta şi va transporta deşeurile, pentru zona 1 a judeţului, care cuprinde 25 de Unităţi Administrativ-Teritoriale, între care se numără şi municipiul Arad’, a declarat preşedintele Iustin Cionca.
La rândul său, vicepreşedintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a spus că Aradul se numără printre primele judeţe care se află într-un stadiu avansat al implementării acestui proiect.
‘Este un proiect ambiţios, inedit pentru România, cu o valoare semnificativă, de peste 30 de milioane de euro. Ne-am dorit un raport preţ/calitate cât mai corect şi considerăm că acest tarif, 2,62 lei/persoană/lună, în mediul rural, respectiv 7,02 lei/ persoană/ lună în mediul urban răspunde dorinţelor noastre’, a mai spus vicepreşedintele Sergiu Bîlcea, care deţine funcţia de preşedinte al Adunării Generale a Asociaţilor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Deşeuri (ADI- SIGD).
El a subliniat importanţa finalizării acestui proiect, sistemul de colectare urmând să funcţioneze la capacitate maximă în cel mult şase luni de la semnarea contractului.
‘Trebuie menţionat faptul că prin implementarea acestui proiect s-a realizat închiderea gropilor de gunoi neconforme, vom ajunge la o colectare selectivă de minimum 30% în tot judeţul, obiective care odată îndeplinite ne vor scuti de plata unor amenzi’, a completat Sergiu Bîlcea.
În prezent, dintre cele 34 de judeţe care au aplicat pentru proiectul european de management al deşeurilor, 12 au finalizat în termen documentaţia iar în judeţele Arad, Timiş, Neamţ, Sibiu şi Covasna proiectul a început să funcţioneze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul International Iasi a primit Certificatul European de Aerodrom

Articolul următor

Începe perioada de subscriere pentru listarea Transilvania Broker de Asigurare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share