Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Flex se extinde la Timișoara

Compania Flex, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala in domeniul tehnologiei si productiei de echipamente, se extinde la Timisoara.
In anii urmatori, compania va investi in extinderea departamentului de Cercetare si Dezvoltare al fabricii din Timisoara, iar pentru a atrage tinerii ingineri, va creste numarul proiectelor in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara.
Un prim pas in acest sens a fost facut deja. Astfel, vicepresedintele Flex EMEA, Design & Engineering a transmis deja autoritatilor locale si conducerii UPT intentia companiei Flex de a consolida pozitia echipei de Cercetare si Dezvoltare de la Timisoara in reteaua globala.
Proiectele companiei pentru domeniile medical, automotive si industrial sunt in crestere, la fel cum sunt si rezultatele echipei din vestul Romaniei. Potentialul resurselor umane calificate si de creativitate din Timisoara a determinat managamentul global al Flex sa dezvolte echipa de la Timisoara.
„Inteligenta artificiala si tehnologia revolutioneaza lumea in care traim. Acesta este viitorul si avem nevoie sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei. Daca la inceputurile diviziei de cercerare si dezvoltare proiectele noastre erau in domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii si pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerintele sunt pentru tot mai multe discipline. in acest context, dezvoltam departamentul de la Timisoara, dorim sa atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre ofera avantajul conectarii cu numeroase industrii si cu specialisti din toata lumea”, a spus Michele Monico, vicepresedinte Flex EMEA, Desing & Engineering.
Plant managerul Flex Romania, Adrian Dumbrava, a evidentiat, la randul sau, ca rezultatele echipei de la Timisoara sunt apreciate in contextul international al companiei. Proiectele create la cerinta clientilor au beneficiat de contributii semnificative din partea departamentului de la Timisoara. Datorita perspectivelor de dezvoltare, Dumbrava a spus ca este foarte important pentru Flex sa dezvolte sectorul de cercetare si inovare, iar acest lucru este posibil prin atragerea tinerilor catre cercetare, respectiv prin sustinerea lor in perioada de formare.
„Compania Flex este prezenta in Timisoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajati, iar cresterea continua. Aceasta crestere vizeaza si departamentul de Cercetare si Dezvoltare. In acest departament in 2011 aveam un inginer, acum avem o echipa de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a sustine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de cariera ne dorim sa consolidam colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timisoara, sa sustinem proiectele de cercetare care ofera experienta si incurajeaza tinerii sa se indrepte spre acest domeniu”, a mentionat plant managerul Flex Romania, Adrian Dumrava.
Pe de alta parte, reprezentantii mediului academic confirma la randul lor, trendul global de creare de tehnologii noi. Universitatea Politehnica Timisoara are o serie de proiecte in care implica studentii, astfel ca suportul companiilor este benefic pentru concretizarea acestora.
Compania Flex este una dintre primele companii multinationale care a investit in Timisoara incepand cu anul 1998. De-a lungul timpului, Flex a oferit suport pentru programe derulate de institutii din comunitate precum universitati, scoli, spitale, organizatii non-guvernamentale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ASA CONS din Tur­da, afaceri în creștere cu 10%

Articolul următor

CFR, peste 100 de km de cale ferată modernizată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share