Compania Flex, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala in domeniul tehnologiei si productiei de echipamente, se extinde la Timisoara.
In anii urmatori, compania va investi in extinderea departamentului de Cercetare si Dezvoltare al fabricii din Timisoara, iar pentru a atrage tinerii ingineri, va creste numarul proiectelor in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara.
Un prim pas in acest sens a fost facut deja. Astfel, vicepresedintele Flex EMEA, Design & Engineering a transmis deja autoritatilor locale si conducerii UPT intentia companiei Flex de a consolida pozitia echipei de Cercetare si Dezvoltare de la Timisoara in reteaua globala.
Proiectele companiei pentru domeniile medical, automotive si industrial sunt in crestere, la fel cum sunt si rezultatele echipei din vestul Romaniei. Potentialul resurselor umane calificate si de creativitate din Timisoara a determinat managamentul global al Flex sa dezvolte echipa de la Timisoara.
„Inteligenta artificiala si tehnologia revolutioneaza lumea in care traim. Acesta este viitorul si avem nevoie sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei. Daca la inceputurile diviziei de cercerare si dezvoltare proiectele noastre erau in domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii si pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerintele sunt pentru tot mai multe discipline. in acest context, dezvoltam departamentul de la Timisoara, dorim sa atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre ofera avantajul conectarii cu numeroase industrii si cu specialisti din toata lumea”, a spus Michele Monico, vicepresedinte Flex EMEA, Desing & Engineering.
Plant managerul Flex Romania, Adrian Dumbrava, a evidentiat, la randul sau, ca rezultatele echipei de la Timisoara sunt apreciate in contextul international al companiei. Proiectele create la cerinta clientilor au beneficiat de contributii semnificative din partea departamentului de la Timisoara. Datorita perspectivelor de dezvoltare, Dumbrava a spus ca este foarte important pentru Flex sa dezvolte sectorul de cercetare si inovare, iar acest lucru este posibil prin atragerea tinerilor catre cercetare, respectiv prin sustinerea lor in perioada de formare.
„Compania Flex este prezenta in Timisoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajati, iar cresterea continua. Aceasta crestere vizeaza si departamentul de Cercetare si Dezvoltare. In acest departament in 2011 aveam un inginer, acum avem o echipa de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a sustine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de cariera ne dorim sa consolidam colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timisoara, sa sustinem proiectele de cercetare care ofera experienta si incurajeaza tinerii sa se indrepte spre acest domeniu”, a mentionat plant managerul Flex Romania, Adrian Dumrava.
Pe de alta parte, reprezentantii mediului academic confirma la randul lor, trendul global de creare de tehnologii noi. Universitatea Politehnica Timisoara are o serie de proiecte in care implica studentii, astfel ca suportul companiilor este benefic pentru concretizarea acestora.
Compania Flex este una dintre primele companii multinationale care a investit in Timisoara incepand cu anul 1998. De-a lungul timpului, Flex a oferit suport pentru programe derulate de institutii din comunitate precum universitati, scoli, spitale, organizatii non-guvernamentale.
Citește și:
Summit Agro susține convergența talentelor fotografice româno-nipone
La Palatul Parlamentului a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică “Tradiții populare din România și Japonia”, eveniment…
4 octombrie 2023
La Atelierele FILIT pentru traducători, Transilvania are doi reprezentanți din cei trei români invitați
Atelierele FILIT pentru traducători au loc în perioada 2-6 octombrie 2023. Evenimentul aflat la cea de-a IX-a ediție…
4 octombrie 2023
Semn bun pentru producătorii de uleiuri esențiale: Parlamentul European recunoaște specificul acestor produse
Parlamentul European recunoaște specificul uleiurilor esențiale, astfel că producătorii de uleiuri esențiale pot răsufla ușurați, cel puțin deocamdată.…
4 octombrie 2023
Peste 3.000 de oportunități de carieră la Angajatori de TOP Timișoara
Angajatori de TOP Timișoara, cel mai mare și longeviv eveniment de carieră din Banat, revine în această toamnă…
4 octombrie 2023
David Carp și Max Gruber prezintă la Timișoara o istorie cu patru roți
În 8 octombrie, de la ora 20:30, David Carp, cu o experiență de peste 25 de ani ca…
4 octombrie 2023
Primul succes al Untold peste granițe. Cerere dublă pentru festivalul din Dubai
Organizatorii s-au văzut nevoiți să dubleze prima tranșă de abonamente, de la 5.000 la 10.000, datorită solicitărilor foarte…
4 octombrie 2023
Cine plătește cina romantică? București – bărbatul, Ardeal – cel care invită
Locuitorii orașelor mari din Transilvania consideră că persoana care face invitația la o asemenea cină trebuie să achite…
4 octombrie 2023
Aradul, primul municipiu reședință de județ care va avea un inel de centură complet
Marți, 3 octombrie 2023, a fost emisă autorizația de construcție pentru centura de sud-est a municipiului Arad, un…
4 octombrie 2023
Zi de Zi știri economice:
