Auto Industrie IT&C Ultimele stiri

Compania Flex se extinde la Timișoara

Compania Flex, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala in domeniul tehnologiei si productiei de echipamente, se extinde la Timisoara.
In anii urmatori, compania va investi in extinderea departamentului de Cercetare si Dezvoltare al fabricii din Timisoara, iar pentru a atrage tinerii ingineri, va creste numarul proiectelor in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara.
Un prim pas in acest sens a fost facut deja. Astfel, vicepresedintele Flex EMEA, Design & Engineering a transmis deja autoritatilor locale si conducerii UPT intentia companiei Flex de a consolida pozitia echipei de Cercetare si Dezvoltare de la Timisoara in reteaua globala.
Proiectele companiei pentru domeniile medical, automotive si industrial sunt in crestere, la fel cum sunt si rezultatele echipei din vestul Romaniei. Potentialul resurselor umane calificate si de creativitate din Timisoara a determinat managamentul global al Flex sa dezvolte echipa de la Timisoara.
„Inteligenta artificiala si tehnologia revolutioneaza lumea in care traim. Acesta este viitorul si avem nevoie sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei. Daca la inceputurile diviziei de cercerare si dezvoltare proiectele noastre erau in domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii si pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerintele sunt pentru tot mai multe discipline. in acest context, dezvoltam departamentul de la Timisoara, dorim sa atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre ofera avantajul conectarii cu numeroase industrii si cu specialisti din toata lumea”, a spus Michele Monico, vicepresedinte Flex EMEA, Desing & Engineering.
Plant managerul Flex Romania, Adrian Dumbrava, a evidentiat, la randul sau, ca rezultatele echipei de la Timisoara sunt apreciate in contextul international al companiei. Proiectele create la cerinta clientilor au beneficiat de contributii semnificative din partea departamentului de la Timisoara. Datorita perspectivelor de dezvoltare, Dumbrava a spus ca este foarte important pentru Flex sa dezvolte sectorul de cercetare si inovare, iar acest lucru este posibil prin atragerea tinerilor catre cercetare, respectiv prin sustinerea lor in perioada de formare.
„Compania Flex este prezenta in Timisoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajati, iar cresterea continua. Aceasta crestere vizeaza si departamentul de Cercetare si Dezvoltare. In acest departament in 2011 aveam un inginer, acum avem o echipa de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a sustine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de cariera ne dorim sa consolidam colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timisoara, sa sustinem proiectele de cercetare care ofera experienta si incurajeaza tinerii sa se indrepte spre acest domeniu”, a mentionat plant managerul Flex Romania, Adrian Dumrava.
Pe de alta parte, reprezentantii mediului academic confirma la randul lor, trendul global de creare de tehnologii noi. Universitatea Politehnica Timisoara are o serie de proiecte in care implica studentii, astfel ca suportul companiilor este benefic pentru concretizarea acestora.
Compania Flex este una dintre primele companii multinationale care a investit in Timisoara incepand cu anul 1998. De-a lungul timpului, Flex a oferit suport pentru programe derulate de institutii din comunitate precum universitati, scoli, spitale, organizatii non-guvernamentale.

Related posts

RO-Wine Cluj devine festival anual

redactia

Transformare în Groupe Renault: compania vrea să economisească 2 miliarde de euro în următorii 3 ani. Se vor amâna extinderile în România și Maroc, dar este în vizor piața rusă

Papuc Irina

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Stefana Muresan

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Nicolae Pop

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu va fi modernizat și extins

Ligia Voro

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Aproape 3,2 milioane de euro pentru aeroportul din Maramureș

redactia

BVB urmează trendul internațional și urcă la maxime istorice

Ligia Voro

Restricție de viteză pe A1, Sibiu – Sebeș, la Săliște

Ligia Voro

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

Boia Invest ridică două clădiri în zona cantinei studențești Hașdeu din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Pod peste Tisa, in zona Teplita din Sighetul Marmatiei, investitie de peste 1.4 mil. lei din fonduri comunitare

Stefana Muresan

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

Banca Națională a României: acțiunile întreprinse pentru a limita efectele negative ale Covid-19 asupra sistemului bancar

Papuc Irina

NTT Data România închiriază 4000 mp în centrul Bucureștiului

Ionel Albu

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Ligia Voro

Situația la zi a acordurilor de mediu pentru proiectele de infrastructură rutieră

Stefana Muresan

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

Transilvania Business

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

Fondatorii Delaco au cumpărat, cu 4 mil. euro, centrul comercial Magnolia din Braşov

Stefana Muresan

Shamrock Gardens, ansamblu rezidențial unic în Sântana de Mureș

redactia

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Leave a Comment