Auto Industrie IT&C Ultimele stiri

Compania Flex se extinde la Timișoara

Compania Flex, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala in domeniul tehnologiei si productiei de echipamente, se extinde la Timisoara.
In anii urmatori, compania va investi in extinderea departamentului de Cercetare si Dezvoltare al fabricii din Timisoara, iar pentru a atrage tinerii ingineri, va creste numarul proiectelor in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara.
Un prim pas in acest sens a fost facut deja. Astfel, vicepresedintele Flex EMEA, Design & Engineering a transmis deja autoritatilor locale si conducerii UPT intentia companiei Flex de a consolida pozitia echipei de Cercetare si Dezvoltare de la Timisoara in reteaua globala.
Proiectele companiei pentru domeniile medical, automotive si industrial sunt in crestere, la fel cum sunt si rezultatele echipei din vestul Romaniei. Potentialul resurselor umane calificate si de creativitate din Timisoara a determinat managamentul global al Flex sa dezvolte echipa de la Timisoara.
„Inteligenta artificiala si tehnologia revolutioneaza lumea in care traim. Acesta este viitorul si avem nevoie sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei. Daca la inceputurile diviziei de cercerare si dezvoltare proiectele noastre erau in domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii si pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerintele sunt pentru tot mai multe discipline. in acest context, dezvoltam departamentul de la Timisoara, dorim sa atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre ofera avantajul conectarii cu numeroase industrii si cu specialisti din toata lumea”, a spus Michele Monico, vicepresedinte Flex EMEA, Desing & Engineering.
Plant managerul Flex Romania, Adrian Dumbrava, a evidentiat, la randul sau, ca rezultatele echipei de la Timisoara sunt apreciate in contextul international al companiei. Proiectele create la cerinta clientilor au beneficiat de contributii semnificative din partea departamentului de la Timisoara. Datorita perspectivelor de dezvoltare, Dumbrava a spus ca este foarte important pentru Flex sa dezvolte sectorul de cercetare si inovare, iar acest lucru este posibil prin atragerea tinerilor catre cercetare, respectiv prin sustinerea lor in perioada de formare.
„Compania Flex este prezenta in Timisoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajati, iar cresterea continua. Aceasta crestere vizeaza si departamentul de Cercetare si Dezvoltare. In acest departament in 2011 aveam un inginer, acum avem o echipa de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a sustine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de cariera ne dorim sa consolidam colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timisoara, sa sustinem proiectele de cercetare care ofera experienta si incurajeaza tinerii sa se indrepte spre acest domeniu”, a mentionat plant managerul Flex Romania, Adrian Dumrava.
Pe de alta parte, reprezentantii mediului academic confirma la randul lor, trendul global de creare de tehnologii noi. Universitatea Politehnica Timisoara are o serie de proiecte in care implica studentii, astfel ca suportul companiilor este benefic pentru concretizarea acestora.
Compania Flex este una dintre primele companii multinationale care a investit in Timisoara incepand cu anul 1998. De-a lungul timpului, Flex a oferit suport pentru programe derulate de institutii din comunitate precum universitati, scoli, spitale, organizatii non-guvernamentale.

Related posts

„Adio hârtii” – debirocratizare, din 1 iunie, la Ministerul Fondurilor Europene

Traian Dan

Fostul rector al UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, director medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Stefana Muresan

Chirurgie robotică la Spitalul Pelican din Oradea

Traian Dan

Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitat cu aproape 8 mil. euro

Stefana Muresan

Inteligența artificială și realitatea virtuală, într-un eveniment cu 3.000 de oameni la Cluj

Nora Dumitrescu

Pentagonul investește peste 130 milioane dolari la Câmpia Turzii

redactia

Bosch, desemnat ca primă opțiune pentru inginerii din Cluj

Nora Dumitrescu

Valoarea activelor totale ale sistemului de pensii private – 5,5% din PIB

Ligia Voro

Premieră în județul Mureș – Municipiul Reghin s-a digitizat

Stefana Muresan

Banca Mondială va ajuta Clujul să își aducă investitori

Nora Dumitrescu

Directiva privind impozitarea produselor energetice și electricității, sub lupa Comisiei Europene

Ligia Voro

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Bază sportivă finanțată de Compania Națională de Investiții la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Trei noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultori în luna iunie: 57 de milioane de euro disponibili

Ion Surdu

Investiție de peste 1 milion de euro pentru modernizarea pieței centrale din Câmpeni

Papuc Irina

Jidvei: 49 de medalii de aur, argint și bronz la 10 competiții internaționale

Ligia Voro

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

Amadeus va promova inventarul complet și tarifele Hertz

Ligia Voro

Agrotehnologia din Finlanda crește productivitatea și creează noi oportunități de afaceri

redactia

Adaptare la criză. O universitate clujeană și-a lansat produsele pe internet

Nora Dumitrescu

Clujenii de la Fortech, câștigători în competiția pentru birourile viitorului

Nora Dumitrescu

Noul ministru al Sănătății din România este din Sibiu. A lucrat în spitale din Europa și este chirurg la Polisano

Papuc Irina

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

redactia

Leave a Comment