• Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani, precum și o creștere a cifrei de afaceri, a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani
• Gabriel Login, Director Executiv Transilvania Broker: Beneficiile listării sunt importante și sunt legate de imagine, transparență, credibilitate și vizibilitate
• Virgil Zahan, CEO Goldring: Succesul ofertei confirmă apetitul investitorilor pentru noi listări, precum și încrederea acestora în viitorul pieței de capital
• Lucian Anghel, Președinte BVB: Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească
Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, se va lista pe piața reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în urma unei oferte publice inițiale secundare de vânzare a acțiunilor existente care a fost suprasubcrisă în proporție de peste 270% în primele două zile. Transilvania Broker devine astfel primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori Bucureşti.
„Viitorul arată bine și vom încerca să profităm de acest capital de încredere oferit. Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine pentru că avem planuri îndrăznețe: țintim o cota de piață de minim 10% în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere. Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o creștere a cifrei de afaceri, a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani,” a spus Dan Niculae, Director General Transilvania Broker.
„Listarea la bursă va însemna pentru Transilvania Broker o certificare a transparenței. Beneficiile listării sunt importante, credem noi, și sunt legate de imagine, transparență, credibilitate și vizibilitate. Avantajul major va fi, cu siguranță, acela că vom reuși să strângem în jurul nostru oameni pricepuți, cu experiență în domeniu, specialiști ai acestei piețe, și mă gândesc în primul rând la colaboratorii noștri actuali, interesați să devină acționari în companie,” a declarat Gabriel Login, Director Executiv Transilvania Broker.
Oferta de vânzare a fost închisă după o zi și jumătate, când s-a atins un grad de subscriere de peste 270% și când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituționali și de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acțiuni.
„Succesul ofertei pentru acțiunile Transilvania Broker confirmă apetitul investitorilor pentru noi listări, precum și încrederea acestora în viitorul pieței de capital. Felicităm ofertanții pentru inițiativă și viziune și așteptăm ca și alte companii să valorifice fereastra de oportunitate, urmându-le exemplul. Goldring va continua să promoveze spre cota Bursei de Valori București companiile inovatoare, cu performanțe dovedite și perspective în sectorul lor,” a precizat Virgil Zahan, CEO al Goldring, companie care a intermediat tranzacția. Transilvania Broker este a doua ofertă pe care Goldring o închide anticipat, după cea a companiei AAGES, care a intrat în iunie anul acesta la tranzacționare.
„Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească,” a declarat Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.
Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi unici, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.
Citește și:
Rivalitatea în industria AI generează un nou jucător: Gemini de la Google
Google și-a prezentat ultimul model de inteligență artificială, Gemini, poziționându-l ca un jucător important în peisajul competitiv alături…
9 decembrie 2023
Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie la Teatrul Regina Maria
Fundația Comunitară Oradea va organiza ediția a XI-a a Galei Comunității Bihorene, miercuri, 13 decembrie, de la ora…
9 decembrie 2023
Tren de mare viteză Budapesta – București cu trecere prin Oradea
Acesta a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Ungariei în România, Excelența Sa Zákonyi Botond, care s-a…
9 decembrie 2023
Businesmenii străini l-au luat “la țintă” pe primarul Clujului
Sute de oameni de afaceri din țară și străinătate au participat la evenimentul Meet the Mayor, de la…
8 decembrie 2023
Călin Biriș și-a lansat “Antrenamentul de marketing” la Cluj
Numeroși antreprenori și specialiști în domeniu au ținut să fie prezenți la evenimentul din complexul The Office. “Cartea…
8 decembrie 2023
Piața rezidențială în 2024. Blitz: “Tranzacțiile cu locuințe vor crește”
Sectorul rezidențial va marca o majorare anul viitor ca efect al scăderii preconizate a dobânzii de referință, susțin…
8 decembrie 2023
Hunedoara, mai aproape de conexiunea cu autostrada A1, de 48 milioane euro
Conexiunea Hunedoarei cu A1, etapa pe documente. Consilierii Județeni au votat adoptarea Notei conceptuale și Temei de proiectare…
8 decembrie 2023
Inovație prin însămânțare – să creștem viitorul acum
Euroseeds, organizația nonprofit a industriei de semințe a Uniunii Europene și a Spațiului Economic European, a emis o…
8 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
