Cluj Importate Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Aproximativ 200 manageri de top (manageri generali, HR manageri) din companii românești și multinaționale ce operează în România au participat la a XII-a ediție a Conferinței ”Putere prin Oameni”, desfășurată în Cluj Napoca, în 25 octombrie.
Conform organizatorilor, conferinta s-a dovedit a fi un spatiu unde cei care cred în obținerea de Putere prin Oameni prin conectarea minților lor creative se implica și învata impreuna, cu sprijinul unor lideri de succes din Romania si din alte părți ale lumii.
Printre speakerii editiei din acest an amintim: Yves Caracatzanis, CEO Automobile Dacia, Managing Director Groupe Renault Romania, Shibu Nambiar, Senior VP & Chief Operating Officer Europe, Latin America & Africa, Genpact, Miroslav Majoroš, CEO Telekom Romania, Shelly Hossain, Director, Global Learning, UK, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, Florin Ioan Petean, Director Executiv Centrul de Dezvoltare Manageriala.
Daniel Metz, CEO al NTT DATA România, a vorbit despre noua generație – Millennials-ii, generaţia de care depind afacerile viitorului.
„Tinerii din ziua de astăzi – aşa-zisa Generaţie Y sau Milennials – rămân cel mult doi ani în firmă, dar noi avem contracte pe cinci ani cu marii producători de autovehicule. Noi ne aşteptăm de la ei la ataşament faţă de companie, de valorile sale, ei văd doar un mijloc de a-şi procura bani pentru viaţa privată, pentru timpul lor liber.
Aceşti tineri sunt văzuţi drept individualişti, dependenţi de tehnologie, fără obiective, chiar leneşi, care doresc succesul imediat şi consideră că totul li se cuvine. De fapt ei sunt dornici să înveţe, flexibili, experţi în tehnologie, colaborativi, agenţi de schimbare, orientaţi spre comunitate.
Nu vor structuri, ierarhii, proceduri, ci şi vor să lucreze de acasă, exact vineri şi luni, sau dintr-o altă filială dacă au vreo petrecere la Bucureşti sâmbătă. Constatăm că angajaţii mai în vârstă se pliază după aceştia, nu invers, pentru că şi ei şi-au dorit aceste lucruri, la vremea lor”, a subliniat în cadrul evenimentului Daniel Metz, reprezentantul gigantului nipon în România..
Yves Caracatzanis, managing director al Renault România, a vorbit despre cum mașinile autonome vor schimba industria auto. Pe de altă parte, el a subliniat faptul că, deși se fabrică produse cu brandul Renault şi Dacia în 12 fabrici din lume, România e ţara unde s-a născut Dacia şi trebuie să rămână un centru de gravitaţie al grupului.
Shibu Nambiar, SVP & COO Genpact Europa, America Latină și Africa, a vorbit, la rândul său, despre adaptarea la evoluția tehnologică. “Tehnologia e aici, e inevitabilă, dar nimic nu se va întâmpla dacă nu suntem implicaţi şi noi. Trebuie să evoluăm. Ştiu franceză, de exemplu – nu e de ajuns. Trebuie să adaugi alte “pene” la “pălărie””, a spus Nambiar.
Organizatorul evenimentului a fost Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM), o organizație românească care oferă sprijin în dezvoltarea oamenilor și a organizaţiilor prin programe de training și consultanță livrate în România, Europa Centrală și de Est și Asia.

Related posts

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Papuc Irina

Consiliul Județean Cluj a închiriat spitalul privat Polaris cu 80.000 lei/lună

Nora Dumitrescu

Business to more Business, la start

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Șapte primării din Cluj, acord de asociere pentru trenul metropolitan. Dezvoltare imobiliară fără precedent în jurul municipiului Cluj Napoca

redactia

Moldovenii de la Dedeman vor preluarea integrală a Cemacon, la 55 de bani pe acţiune

Stefana Muresan

TAROM lansează prima aplicaţie mobilă din istoria companiei

redactia

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Partenerii Enel își redeschid din magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

Dacia Plant continuă investițiile cu un nou depozit de produse finite de 1.300 mp

Papuc Irina

Firmele maramureșene, conectate la noua legislație a muncii

Nora Dumitrescu

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Dafora estimează un profit de 251 milioane lei pentru 2017

Stefana Muresan

Germanii de la E.ON finanțează două spitale din Cluj

Nora Dumitrescu

Crama Liliac, în căutarea unui investitor care să dezvolte cabane în mijlocul viei, investiţie de circa 350.000 euro

Stefana Muresan

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

Secretul dezvoltării orașelor României cu fonduri europene: proiectele integrate

redactia

Alev Interiors, confort și calitate durabilă

Stefana Muresan

Fabrica 1949 Târnava a început producția de echipamente medicale de protecție, cu o capacitate de peste 2 mii de combinezoane pe zi

Papuc Irina

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

Tramvaie marca Astra Vagoane Călători pentru Cluj și Oradea

Stefana Muresan

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

Leave a Comment