Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Aproximativ 200 manageri de top (manageri generali, HR manageri) din companii românești și multinaționale ce operează în România au participat la a XII-a ediție a Conferinței ”Putere prin Oameni”, desfășurată în Cluj Napoca, în 25 octombrie.
Conform organizatorilor, conferinta s-a dovedit a fi un spatiu unde cei care cred în obținerea de Putere prin Oameni prin conectarea minților lor creative se implica și învata impreuna, cu sprijinul unor lideri de succes din Romania si din alte părți ale lumii.
Printre speakerii editiei din acest an amintim: Yves Caracatzanis, CEO Automobile Dacia, Managing Director Groupe Renault Romania, Shibu Nambiar, Senior VP & Chief Operating Officer Europe, Latin America & Africa, Genpact, Miroslav Majoroš, CEO Telekom Romania, Shelly Hossain, Director, Global Learning, UK, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, Florin Ioan Petean, Director Executiv Centrul de Dezvoltare Manageriala.
Daniel Metz, CEO al NTT DATA România, a vorbit despre noua generație – Millennials-ii, generaţia de care depind afacerile viitorului.
„Tinerii din ziua de astăzi – aşa-zisa Generaţie Y sau Milennials – rămân cel mult doi ani în firmă, dar noi avem contracte pe cinci ani cu marii producători de autovehicule. Noi ne aşteptăm de la ei la ataşament faţă de companie, de valorile sale, ei văd doar un mijloc de a-şi procura bani pentru viaţa privată, pentru timpul lor liber.
Aceşti tineri sunt văzuţi drept individualişti, dependenţi de tehnologie, fără obiective, chiar leneşi, care doresc succesul imediat şi consideră că totul li se cuvine. De fapt ei sunt dornici să înveţe, flexibili, experţi în tehnologie, colaborativi, agenţi de schimbare, orientaţi spre comunitate.
Nu vor structuri, ierarhii, proceduri, ci şi vor să lucreze de acasă, exact vineri şi luni, sau dintr-o altă filială dacă au vreo petrecere la Bucureşti sâmbătă. Constatăm că angajaţii mai în vârstă se pliază după aceştia, nu invers, pentru că şi ei şi-au dorit aceste lucruri, la vremea lor”, a subliniat în cadrul evenimentului Daniel Metz, reprezentantul gigantului nipon în România..
Yves Caracatzanis, managing director al Renault România, a vorbit despre cum mașinile autonome vor schimba industria auto. Pe de altă parte, el a subliniat faptul că, deși se fabrică produse cu brandul Renault şi Dacia în 12 fabrici din lume, România e ţara unde s-a născut Dacia şi trebuie să rămână un centru de gravitaţie al grupului.
Shibu Nambiar, SVP & COO Genpact Europa, America Latină și Africa, a vorbit, la rândul său, despre adaptarea la evoluția tehnologică. “Tehnologia e aici, e inevitabilă, dar nimic nu se va întâmpla dacă nu suntem implicaţi şi noi. Trebuie să evoluăm. Ştiu franceză, de exemplu – nu e de ajuns. Trebuie să adaugi alte “pene” la “pălărie””, a spus Nambiar.
Organizatorul evenimentului a fost Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM), o organizație românească care oferă sprijin în dezvoltarea oamenilor și a organizaţiilor prin programe de training și consultanță livrate în România, Europa Centrală și de Est și Asia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani

Articolul următor

Zeci de specialisti, la UVT, pentru a dezbate tematici privind producția agroalimentară, nutriția și securitatea alimentară

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share