Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea, împrumut de 35 mil. euro de la BEI pentru investiţii

Consiliul Local Oradea a aprobat contractarea unei finanţări rambursabile de maxim 35 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), credit ce va fi folosit exclusiv pentru realizarea unor proiecte de investiţii în municipiul Oradea, urmând să fie rambursat în 22 de ani, cu o perioadă de 4 ani de graţie. În condiţiile contractării acestei finanţări, gradul de îndatorare al municipiului Oradea se menţine sub limita de 30% din veniturile proprii, potrivit unui comunicat al primăriei Oradea.
’’Realizarea investiţiilor asumate prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi Planul de Acţiune pentru Energie Durabilă a municipiului Oradea presupun alocarea unui nivel important de resurse financiare, mult peste nivelul pe care-l poate aloca municipiul din veniturile proprii.
Având în vedere că astăzi e posibilă decontarea retroactivă şi pentru ca să nu mai fim în situaţia de a face proiectele presaţi de timp, avem nevoie de acest credit pentru a putea face plăţile. Pe măsură ce depunem proiectele şi le câştigăm, sumele vor fi recuperate din bani europeni. Cu o dobândă de 0,3%, este unul dintre cele mai avantajoase credite luate de o municipalitate din România în prezent’’, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă credite cu dobândă scăzută pentru proiecte ce se înscriu în linia obiectivelor politice ale UE privind îmbunătăţirea infrastructurii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Mai puțin de o lună până la ArchiTECHture Conference & Expo 2017!

Articolul următor

UVT - laureată a Galei Premiilor Elsevier: Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share