Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Producătorul american de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 117,5 mil. lei (25,5 mil. euro), mai mult cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit zf.ro, până la finalul acestui an, compania estimează afaceri totale de 155,7 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul trecut, când Azur a realizat o cifră de afaceri de 135,6 mil. lei (peste 30 mil. euro).
Compania comercializează lacuri şi vopsele sub mărcile Roua, Evrika, Edil, brandul Qtek şi sistemul de nu­an­ţare Natura, colaborând atât cu fur­nizori de pe piaţa locală, în special pen­tru ambalaje, cât şi cu furnizori ex­terni. Azur exportă în prin­cipal pe piaţa europeană, în ţări pre­cum Germania, Franţa, Marea Bri­tanie, Un­garia sau Albania, potrivit unor informaţii anterioare.
Compania din Timişoara este subsidiara ICC Industries INC New York. Azur a ajuns în prezent la 360 de angajaţi şi intenţionează, chiar dacă se confruntă cu o criză acută de personal, să mai recruteze încă 35 de oameni până la finalul anului, în departamentele de logistică, cercetare-dezvoltare şi în producţie.
Potrivit sursei citate, piaţa vopselelor din România este condusă de producătorul Kober, controlat de familia de antreprenori cu acelaşi nume, fiind urmat de Fabryo-Atlas Paints, companie rezultată în urma fuziunii dintre producătorul de vopsele şi tencuieli decorative Fabryo şi producătorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Atlas Paints. Pe locul al treilea se situează businessul Deutek, preluat de PPG de la fondul Axxess Capital.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UVT - laureată a Galei Premiilor Elsevier: Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale

Articolul următor

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share