Transilvania Business
Industrie Timiș Ultimele stiri

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Producătorul american de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 117,5 mil. lei (25,5 mil. euro), mai mult cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit zf.ro, până la finalul acestui an, compania estimează afaceri totale de 155,7 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul trecut, când Azur a realizat o cifră de afaceri de 135,6 mil. lei (peste 30 mil. euro).
Compania comercializează lacuri şi vopsele sub mărcile Roua, Evrika, Edil, brandul Qtek şi sistemul de nu­an­ţare Natura, colaborând atât cu fur­nizori de pe piaţa locală, în special pen­tru ambalaje, cât şi cu furnizori ex­terni. Azur exportă în prin­cipal pe piaţa europeană, în ţări pre­cum Germania, Franţa, Marea Bri­tanie, Un­garia sau Albania, potrivit unor informaţii anterioare.
Compania din Timişoara este subsidiara ICC Industries INC New York. Azur a ajuns în prezent la 360 de angajaţi şi intenţionează, chiar dacă se confruntă cu o criză acută de personal, să mai recruteze încă 35 de oameni până la finalul anului, în departamentele de logistică, cercetare-dezvoltare şi în producţie.
Potrivit sursei citate, piaţa vopselelor din România este condusă de producătorul Kober, controlat de familia de antreprenori cu acelaşi nume, fiind urmat de Fabryo-Atlas Paints, companie rezultată în urma fuziunii dintre producătorul de vopsele şi tencuieli decorative Fabryo şi producătorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Atlas Paints. Pe locul al treilea se situează businessul Deutek, preluat de PPG de la fondul Axxess Capital.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari de la Reabold Resources pentru proiectul din Parța, județul Timiș

redactia

Compania Votrom, al doilea cel mai mare business antreprenorial din Bihor

Stefana Muresan

Agroind Cauaceu, investiție de 2 mil. euro într-o bază pentru cereale în Bihor

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More