Auto Cluj Ultimele stiri

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Grupul francez Renault se va implica în finanțarea proiectelor de educație din Cluj pentru a avea acces la viitorii meseriași, scrie ziuadecj.ro.
“Avem deja un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) pentru un masterat de sisteme de inginerie, dar vom dezvolta cooperarea la nivel local și pe partea tehnică. Am încheiat 15 parteneriate cu instituțiile de învățământ superior din România, oferim și stagii de pregătire, iar cei mai buni dintre sunt recrutați. La fel vrem să procedăm și cu școlile profesionale, în sistemul de pregătire dual, companie-școală”, a declarat directorul general al Groupe Renault România, Yves Caracatzanis, potrivit sursei citate.
Acesta se află într-o suită de întâlniri cu dealerii Renault, cu oameni de afaceri, dar și cu autoritățile locale și județene. La Cluj, Caracatzanis s-a întâlnit cu prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și cu președintele Senatului UTCN, Nicolae Burnete.
“Înainte pe un post pe care îl scoteam veneau câte 10 oameni, acum la cinci anunțuri abia dacă se prezintă cineva. Noi avem salarii destul de bune, de la câteva sute de euro pentru munci simple până mii de euro, chiar 5.000 de euro, cât încasează unii din vânzări. Suntem în deficit de mecanici auto, electricieni, tinichigii, vopsitori, pe care aceste școli profesionale ni i-ar putea livra. În România nu doar că vom ajunge să aducem toate produsele de dincolo, dar nici măcar nu vom avea servicii de calitate”, a susținut Ovidiu Turcu, președintele dealerului auto OTC Grup Cluj.

Related posts

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Forte Partners sells The Bridge project to Dedeman

Stefana Muresan

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

Ionel Albu

Leave a Comment