Fonduri Europene Infrastructura Maramureș Ultimele stiri

Drumul Nordului – Maramureș, reabilitat cu fonduri europene; proiect în valoare de peste 51 mil. de euro

Consiliul Judetean Maramures, beneficiarul proiectului, a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea Drumului Nordului – Maramureș, etapa I. Valoarea totala a proiectului este de 51, 26 milioane Euro, finantarea nerambursabila REGIO fiind de 49 milioane Euro.
38.363 persoane reprezinta populatia deservita de acest proiect, iar lungimea totală a drumului este de 72,76 Km.
Durata de implementare este de 50 luni de la semnarea contractului de finanțare.
Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor orașului Șomcuta Mare și a comunelor Ariniș, Gârdani, Fărcașa, Ardusat, Satulung, Remetea Chioarului, Coaș, Copalnic Mănăștur și Șișești din județul Maramureș situate în proximitatea rețelei TEN-T care traversează județele limitrofe Sălaj și Satu Mare prin reabilitarea traseului drumurilor județene DJ108D, DJ108A, DJ 182C, DJ 193 și DJ 182B.
Obiective specifice:
-Reabilitarea unui traseu de drumuri județene în lungime de 72,758 km care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T situată în județele limitrofe Sălaj și Satu Mare pentru îmbunătățirea parametrilor relevanți – viteza de circulație, siguranța rutieră, capacitatea portantă, traficul etc. în perioada de programare 2014 – 2020;
Construirea, respectiv modernizarea unui număr de 49 de alveole și stații pentru transport public dispuse pe întreg traseul reabilitat până la finalizarea investiției;
-Construirea sau modernizarea trotuarelor pe o suprafața totală de 10.905 mp, inclusiv 82 indicatoare rutiere de semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni cu celule fotovoltaice și 18.396 ml de benzi rezonatoare, până la finalizarea investiției.

Related posts

Producătorul de componente auto Preh România, investiții de 25 mil. euro în linii de producţie, în acest an

Stefana Muresan

7 combine de ultima generație la Demo Show Moldova 2018

redactia

Ryanair, noi recrutări

Stefana Muresan

Leave a Comment