Cluj Energie Investitii Ultimele stiri

Transelectrica, cinci lucrări de investiţii de aproape 100 de milioane de lei

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA va pune în funcţiune până sfârşitul anului 2017 cinci lucrări de investiţii, în valoare totală de 97,9 milioane de lei, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei.
Proiectele au avut în vedere retehnologizări şi modernizări ale staţiilor de transformare: 220/110/20 kV Câmpia Turzii, 400/220/110/20 kV Bradu – staţia 400 kV (parţial), 400/110/10 kV Cluj Est, 220/110 kV Pestis şi 220/110kV Vetis.
Astfel, la 26 octombrie 2017, a fost finalizată retehnologizarea staţiei 220/110/20 kV Câmpia Turzii, cu o investiţie de 42 de milioane de lei.
În luna noiembrie 2017, vor fi finalizate şi puse în funcţiune următoarele lucrări: înlocuire AT şi Trafo în staţii electrice Etapa 2, – Lot I – AT-uri (parţial), o investiţie de 5.900.000 de lei; înlocuire AT şi Trafo în staţii electrice Etapă 2, – Lot II – Trafo (parţial), o investiţie de 1.300.000 de lei; retehnologizarea staţiei 400/220/110/20 kV Bradu – staţia 400 kV (parţial), o investiţie de 35.000.000 de lei.
Lucrările de retehnologizare pentru staţiile 220/110/20 kV Câmpia Turzii şi 400/220/110/20 kV Bradu – staţia 400 kV au fost demarate în cursul anului 2014. Ambele staţii au o importantă deosebită pentru Sistemul Electroenergetic Naţional (SEN). Staţia Câmpia Turzii asigura conexiunile şi tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrică către zonele deficitare din Transilvania şi Maramureş.
În luna decembrie, Transelectrica va finaliza proiectul de modernizare a staţiei 400/110/10 kV Cluj Est, cu o investiţie de 13.783.000 de lei.
‘Menţionăm că în perioada 25-28 octombrie 2017 s-a realizat conexiunea între porţiunea de linie electrică din România (Reşiţa – graniţa RO-SE) şi cea din Serbia (Pancevo – graniţa RO-SE). Această reprezenta una dintre etapele finale de realizarea a proiectului de interconexiune pe relaţia România-Serbia’, susţin reprezentanţii companiei.
Totodată, CNTEE Transelectrica SA derulează cinci proiecte de interes comun (PCI) în valoare de peste un miliard de lei, parte din clusterele Black Sea Corridor şi Mid Continental East Corridor. Proiectele sunt adoptate de Comisia Europeană şi incluse în Planul European de dezvoltare a reţelei de transport al energiei electrice coordonat la nivel de ENTSO-E. Toate proiectele au fost incluse şi pe lista a 3-a a Proiectelor de Interes Comun ce urmează a fi aprobată de Comisia Europeană.
Black Sea Corridor cuprinde următoarele proiecte: Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 kV Cernavodă-Stalpu parte din Grupul creşterea capacităţii Bulgaria-România; Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 Gutinas-Smârdan parte din Grupul creşterea capacităţii Bulgaria-România.
Totodată, Mid Continental East Corridor cuprinde proiectele: interconexiunea dintre Reşiţa (RO) şi Pancevo (RS) – parte din Grupul România-Serbia, lLinia internă dintre Porţile de Fier şi Reşiţa (RO) – parte din Grupul România-Serbia, precum şi linia internă dintre Reşiţa şi Timişoara/Săcălaz (RO) – parte din Grupul România-Serbia, între Reşiţa şi Pancevo.
Transelectrica a realizat, în primul semestru din acest an, un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 31%, comparativ cu perioada similară din 2016, evoluţie determinată în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice.

Related posts

UMF Tîrgu Mureș, o universitate deschisă spre valorile internaționale

Stefana Muresan

Sumă record plătită pentru un teren agricol la Arad de un antreprenor local

redactia

Vara spre toamnă la Popasul din Deal

Gruita Ienasoiu

Clusterele din Transilvania atrag investiții publice pentru inovare și job-uri

redactia

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Continuă lucrările la Drumul Apusenilor (Beiuș – Stâna de Vale – Coada Lacului)

Traian Dan

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

Experți în administrație publică din Franța și România, la Întâlnirile Europene din Transilvania

Stefana Muresan

40 nations explore the future of building and construction

Ionut Oprea

KPMG, în ISHO Offices, din a doua parte a anului

Ionut Oprea

Fermierii pot depune la APIA Cererile de plată pentru subvenția la motorină

Traian Dan

Clujenii vor avea parcuri de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Acţiunile Armătura, cele mai mari creşteri, vineri, pe bursă

Stefana Muresan

Ştefan-Radu Oprea: România are ca obiectiv depăşirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile către China

redactia

Transelectrica propune 1,881 lei dividend brut/acțiune. Statul vrea 2,257

Ligia Voro

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Studiu pe țânțari la aeronavele din Cluj. Pot aduce boli exotice

Nora Dumitrescu

Wizz Air, noi planuri de dezvoltare in Iasi

Stefana Muresan

Alchemy Hub Brașov – nominalizat la Best Coworking Space in Romania

Ligia Voro

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

Apele Române scot la licitație suprafețe pe lacul Colibița destinate construcțiilor plutitoare de agrement

Stefana Muresan

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

Leave a Comment