Brașov Cluj Investitii IT&C Real Estate Ultimele stiri

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

iQuest, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de software și soluții IT, continuă expansiunea pe piaţa vest europeană, adaugând portofoliului său noi servicii şi produse software în domeniul Customer Engagement Commerce și Internet of Things. Recent, compania și-a mutat operațiunile centrului din Cluj-Napoca într-un nou sediu modern de birouri clasa A+ și continuă să angajeze pe toate tehnologiile și specializările.
Pentru 2017, iQuest estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creștere cu 8 procente comparativ cu anul trecut. Pentru anul viitor, se estimează venituri de peste 35 milioane de euro, iar acest lucru va presupune o creştere continuă şi a numărului de angajaţi.
“În urmă cu trei ani am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluții, servicii și produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises), încorporând cele mai noi tendinţe ale tehnologiei pentru eficientizarea activităţii și pentru a le permite să răspundă nevoilor propriilor clienţi, într-un mod mult mai agil. La fel de important pentru noi cand am luat această decizie și am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noștri şi în general, profesioniştilor din IT șansa de a evolua în tehnologii și domenii de ultimă generație şi să acceseze noi roluri în carieră.” a declarat Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.
În 2017, iQuest se apropie de cifra de 100 de angajaţi noi în cele 5 sedii din România: Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti, dar și în centrul de dezvoltare din Varșovia, Polonia. Compania continuă recrutarea pentru o varietate de poziţii şi roluri, unele mai consacrate, cum ar fi tehnologiile Java, .NET sau Android, dar și pe platforme noi, precum SAP Hybris. Pentru a asigura dezvoltarea continuă a angajaților săi, specialiștii iQuest au parte de programe de managementul carierei, traininguri tehnice și participă frecvent la conferințe de specialitate.
Noua clădire în care cei 350 de specialiști iQuest Cluj dezvoltă soluții IT pentru clienți internaţionali este una dintre cele mai eco-friendly construcții din România și este situată în imediata apropiere a centrului orașului. Mutarea în acecastă clădire de 4 etaje, din care iQuest ocupă momentan 2, a fost un pas strategic pentru companie, care sa permită o expansiune în următorii ani fără schimbarea locaţiei.
Anul acesta, grupul iQuest continuă proiectele pentru clienţii cu tradiţie precum Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, carora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-și consolida poziția pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Tot anul acesta, compania a vândut primele licențe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor.
Portofoliul de clienți ai companiei a fost extins în 2017 cu firme ce activează în industrii precum telecomunicații, știință medicală, transport și servicii financiare. Planurile pentru 2018 includ continuarea dezvoltării pe cele trei verticale de business: soluții IT end to end, servicii de integrare și produse software proprii, oferite cu precădere în piaţa vest europeană.
Investiție în carierele studenților
iQuest susține de peste 15 ani programul iQuest University prin care studenții universităților tehnice din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Craiova pot învăța să codeze în limbaje de programare cum ar fi Java, .NET sau C++. Prin acest program, studenții își pot dezvolta abilitățile soft și tehnice, necesare pentru a lucra în proiecte complexe de IT. O parte din cursuri sunt susținute la distanță (remote learning) de specialiști iQuest cu experiență, unii dintre ei fiind foști participanți ai programului.
Angajații iQuest sunt implicați activ în susținerea comunităților în care își desfășoară activitatea prin sprijinirea inițiativelor educaționale la nivel local, fie că au legătură cu domeniu IT, fie în general, precum şi a unor iniţiative caritabile. Anul acesta, ei au fost implicați în proiecte precum Adoptam o Şcoală, Yuppi Camp, Fondul Științescu, TEDxSibiu, Little People sau Shoebox. De asemenea, iQuest organizează periodic evenimente dedicate comunității IT unde pasionații de tehnologie au posibilitatea de a împărtăși cunoștințele și ideile pentru a-și susține dezvoltarea profesională. Un exemplu recent este parteneriatul cu TechFest, cel mai complex eveniment de tehnologie din Transilvania.
 
iQuest este un grup internațional furnizor de servicii și produse IT care de peste 19 ani furnizează un portofoliu extins de soluții personalizate de software, produse și servicii de integrare la nivel global. Îmbinând cu succes expertiza tehnică și excelența în servicii, iQuest aduce valoare pe termen lung companiilor de top din Life Sciences, Telecom, Servicii Financiare, Transport și Energie. Cu sediul central în Germania, iQuest are echipe locale în Polonia, Elveția, România și SUA, în prezent numărând peste 650 de angajați.

Related posts

CNAIR: S-a semnat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire sud a Timișoarei, contract de 58 de mil. euro fără TVA

redactia

The event for Superyacht Owners

Ionut Oprea

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

Ligia Voro

Silcotub își dublează producția de componente pentru airbag

Nora Dumitrescu

Fabrica Timişoreana a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de euro în ultimii 15 ani

Stefana Muresan

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Brașov: Magazin de mobilă de 5.000 de metri pătrați

Stefana Muresan

Qubiz și Softech, premiate la Gala ANIS

Nora Dumitrescu

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

Ligia Voro

38 de drumuri judetene vor beneficia in 2018 de lucrari de intretinere, investiție de peste 70 mil. lei in Cluj

Stefana Muresan

La mulți ani Wessling România!

redactia

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Programul „Plata cu PET-ul” se extinde la Oradea

Traian Dan

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

Școală pentru copiii românilor întorși din Italia la Cluj, anunță consulul onorific al Italiei, Massimo Novali

redactia

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Doar o comunitate de afaceri puternică poate crea unitate

Ionut Oprea

Grupul Pehart Tec reîncepe angajările în Transilvania

Nora Dumitrescu

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

“Preferatele” fiscului: societățile de construcții și firmele cu datorii

Nora Dumitrescu

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Stefana Muresan

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Stefana Muresan

Autostrada Pitești – Sibiu va costa 3,34 miliarde de euro, termen de finalizare, 2022

Stefana Muresan

Transportul din Maramureș, modernizat pentru aducerea de turiști

Nora Dumitrescu

Leave a Comment