Brașov Cluj Investitii IT&C Real Estate Ultimele stiri

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

iQuest, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de software și soluții IT, continuă expansiunea pe piaţa vest europeană, adaugând portofoliului său noi servicii şi produse software în domeniul Customer Engagement Commerce și Internet of Things. Recent, compania și-a mutat operațiunile centrului din Cluj-Napoca într-un nou sediu modern de birouri clasa A+ și continuă să angajeze pe toate tehnologiile și specializările.
Pentru 2017, iQuest estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creștere cu 8 procente comparativ cu anul trecut. Pentru anul viitor, se estimează venituri de peste 35 milioane de euro, iar acest lucru va presupune o creştere continuă şi a numărului de angajaţi.
“În urmă cu trei ani am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluții, servicii și produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises), încorporând cele mai noi tendinţe ale tehnologiei pentru eficientizarea activităţii și pentru a le permite să răspundă nevoilor propriilor clienţi, într-un mod mult mai agil. La fel de important pentru noi cand am luat această decizie și am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noștri şi în general, profesioniştilor din IT șansa de a evolua în tehnologii și domenii de ultimă generație şi să acceseze noi roluri în carieră.” a declarat Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.
În 2017, iQuest se apropie de cifra de 100 de angajaţi noi în cele 5 sedii din România: Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti, dar și în centrul de dezvoltare din Varșovia, Polonia. Compania continuă recrutarea pentru o varietate de poziţii şi roluri, unele mai consacrate, cum ar fi tehnologiile Java, .NET sau Android, dar și pe platforme noi, precum SAP Hybris. Pentru a asigura dezvoltarea continuă a angajaților săi, specialiștii iQuest au parte de programe de managementul carierei, traininguri tehnice și participă frecvent la conferințe de specialitate.
Noua clădire în care cei 350 de specialiști iQuest Cluj dezvoltă soluții IT pentru clienți internaţionali este una dintre cele mai eco-friendly construcții din România și este situată în imediata apropiere a centrului orașului. Mutarea în acecastă clădire de 4 etaje, din care iQuest ocupă momentan 2, a fost un pas strategic pentru companie, care sa permită o expansiune în următorii ani fără schimbarea locaţiei.
Anul acesta, grupul iQuest continuă proiectele pentru clienţii cu tradiţie precum Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, carora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-și consolida poziția pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Tot anul acesta, compania a vândut primele licențe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor.
Portofoliul de clienți ai companiei a fost extins în 2017 cu firme ce activează în industrii precum telecomunicații, știință medicală, transport și servicii financiare. Planurile pentru 2018 includ continuarea dezvoltării pe cele trei verticale de business: soluții IT end to end, servicii de integrare și produse software proprii, oferite cu precădere în piaţa vest europeană.
Investiție în carierele studenților
iQuest susține de peste 15 ani programul iQuest University prin care studenții universităților tehnice din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Craiova pot învăța să codeze în limbaje de programare cum ar fi Java, .NET sau C++. Prin acest program, studenții își pot dezvolta abilitățile soft și tehnice, necesare pentru a lucra în proiecte complexe de IT. O parte din cursuri sunt susținute la distanță (remote learning) de specialiști iQuest cu experiență, unii dintre ei fiind foști participanți ai programului.
Angajații iQuest sunt implicați activ în susținerea comunităților în care își desfășoară activitatea prin sprijinirea inițiativelor educaționale la nivel local, fie că au legătură cu domeniu IT, fie în general, precum şi a unor iniţiative caritabile. Anul acesta, ei au fost implicați în proiecte precum Adoptam o Şcoală, Yuppi Camp, Fondul Științescu, TEDxSibiu, Little People sau Shoebox. De asemenea, iQuest organizează periodic evenimente dedicate comunității IT unde pasionații de tehnologie au posibilitatea de a împărtăși cunoștințele și ideile pentru a-și susține dezvoltarea profesională. Un exemplu recent este parteneriatul cu TechFest, cel mai complex eveniment de tehnologie din Transilvania.
 
iQuest este un grup internațional furnizor de servicii și produse IT care de peste 19 ani furnizează un portofoliu extins de soluții personalizate de software, produse și servicii de integrare la nivel global. Îmbinând cu succes expertiza tehnică și excelența în servicii, iQuest aduce valoare pe termen lung companiilor de top din Life Sciences, Telecom, Servicii Financiare, Transport și Energie. Cu sediul central în Germania, iQuest are echipe locale în Polonia, Elveția, România și SUA, în prezent numărând peste 650 de angajați.

Related posts

Studiu de fezabilitate pentru varianta de ocolire Sf. Gheorghe. Valoarea totală a proiectului – 1,5 mil. lei, 75% contributia UE

Stefana Muresan

Diriginții de șantier: avem potențialul imens de a prelua românii dați afară

Nora Dumitrescu

Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

Stefana Muresan

Proiectul deșeurilor din Mureș, aproape de finish  

Ligia Voro

APIA a autorizat spre plată peste 17 milioane de euro pentru 55.460 de fermieri

Papuc Irina

Oradea creşte capacitatea de testare Covid – 19 la peste 500 de probe pe zi

Traian Dan

Apartamentele de două camere în Gheorgheni, cele mai solicitate la Cluj

Nora Dumitrescu

Veniturile germanilor de la Schaeffler s-au redus cu 1,65 miliarde de euro în primul semestru

Ion Surdu

Obiectiv de absorbție de peste 1,2 miliarde euro din PNDR 2020

redactia

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

Centru de afaceri în locul Pieței Cetate din Oradea, în valoare totală de 7,7 milioane euro

Stefana Muresan

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Papuc Irina

Ikea, magazine în Timișoara și Brașov, până în 2020

Stefana Muresan

Spitalul de Recuperare din Cluj, dotat cu un microscop destinat microchirurgiei reconstructive

Stefana Muresan

CTP invests 50 million EUR in the development of new logistics capacities around Timișoara

Ionut Oprea

Optim PM va livra hotelul Moxy by Marriott pentru Apex Alliance

Stefana Muresan

Google, primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management în Producție și Transporturi Timișoara

Stefana Muresan

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

Dimex și Explan au finalizat drumul Lăpușului

Nora Dumitrescu

Clujul își modernizează șoselele din zonele montană și metropolitană

Nora Dumitrescu

Gândiți diferit. Alegeți excelența în afaceri – Miruna Vitcu, EFQM Certified Assessor

Nicolae Pop

Lancetti, centru logistic de 4,5 milioane de euro la Oradea

Stefana Muresan

Digitalizarea în mediul de business din România în 2019 – studiu de percepție. Angajații, liderii în adoptarea tehnologiilor digitale în companii

Stefana Muresan

Leave a Comment