iQuest, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de software și soluții IT, continuă expansiunea pe piaţa vest europeană, adaugând portofoliului său noi servicii şi produse software în domeniul Customer Engagement Commerce și Internet of Things. Recent, compania și-a mutat operațiunile centrului din Cluj-Napoca într-un nou sediu modern de birouri clasa A+ și continuă să angajeze pe toate tehnologiile și specializările.
Pentru 2017, iQuest estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creștere cu 8 procente comparativ cu anul trecut. Pentru anul viitor, se estimează venituri de peste 35 milioane de euro, iar acest lucru va presupune o creştere continuă şi a numărului de angajaţi.
“În urmă cu trei ani am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluții, servicii și produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises), încorporând cele mai noi tendinţe ale tehnologiei pentru eficientizarea activităţii și pentru a le permite să răspundă nevoilor propriilor clienţi, într-un mod mult mai agil. La fel de important pentru noi cand am luat această decizie și am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noștri şi în general, profesioniştilor din IT șansa de a evolua în tehnologii și domenii de ultimă generație şi să acceseze noi roluri în carieră.” a declarat Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.
În 2017, iQuest se apropie de cifra de 100 de angajaţi noi în cele 5 sedii din România: Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti, dar și în centrul de dezvoltare din Varșovia, Polonia. Compania continuă recrutarea pentru o varietate de poziţii şi roluri, unele mai consacrate, cum ar fi tehnologiile Java, .NET sau Android, dar și pe platforme noi, precum SAP Hybris. Pentru a asigura dezvoltarea continuă a angajaților săi, specialiștii iQuest au parte de programe de managementul carierei, traininguri tehnice și participă frecvent la conferințe de specialitate.
Noua clădire în care cei 350 de specialiști iQuest Cluj dezvoltă soluții IT pentru clienți internaţionali este una dintre cele mai eco-friendly construcții din România și este situată în imediata apropiere a centrului orașului. Mutarea în acecastă clădire de 4 etaje, din care iQuest ocupă momentan 2, a fost un pas strategic pentru companie, care sa permită o expansiune în următorii ani fără schimbarea locaţiei.
Anul acesta, grupul iQuest continuă proiectele pentru clienţii cu tradiţie precum Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, carora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-și consolida poziția pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Tot anul acesta, compania a vândut primele licențe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor.
Portofoliul de clienți ai companiei a fost extins în 2017 cu firme ce activează în industrii precum telecomunicații, știință medicală, transport și servicii financiare. Planurile pentru 2018 includ continuarea dezvoltării pe cele trei verticale de business: soluții IT end to end, servicii de integrare și produse software proprii, oferite cu precădere în piaţa vest europeană.
Investiție în carierele studenților
iQuest susține de peste 15 ani programul iQuest University prin care studenții universităților tehnice din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Craiova pot învăța să codeze în limbaje de programare cum ar fi Java, .NET sau C++. Prin acest program, studenții își pot dezvolta abilitățile soft și tehnice, necesare pentru a lucra în proiecte complexe de IT. O parte din cursuri sunt susținute la distanță (remote learning) de specialiști iQuest cu experiență, unii dintre ei fiind foști participanți ai programului.
Angajații iQuest sunt implicați activ în susținerea comunităților în care își desfășoară activitatea prin sprijinirea inițiativelor educaționale la nivel local, fie că au legătură cu domeniu IT, fie în general, precum şi a unor iniţiative caritabile. Anul acesta, ei au fost implicați în proiecte precum Adoptam o Şcoală, Yuppi Camp, Fondul Științescu, TEDxSibiu, Little People sau Shoebox. De asemenea, iQuest organizează periodic evenimente dedicate comunității IT unde pasionații de tehnologie au posibilitatea de a împărtăși cunoștințele și ideile pentru a-și susține dezvoltarea profesională. Un exemplu recent este parteneriatul cu TechFest, cel mai complex eveniment de tehnologie din Transilvania.
iQuest este un grup internațional furnizor de servicii și produse IT care de peste 19 ani furnizează un portofoliu extins de soluții personalizate de software, produse și servicii de integrare la nivel global. Îmbinând cu succes expertiza tehnică și excelența în servicii, iQuest aduce valoare pe termen lung companiilor de top din Life Sciences, Telecom, Servicii Financiare, Transport și Energie. Cu sediul central în Germania, iQuest are echipe locale în Polonia, Elveția, România și SUA, în prezent numărând peste 650 de angajați.
Citește și:
Fondatorul SomProduct, mentor al antreprenorilor din Maramureș
Sergiu Cadar, cofondator al rețelei SomProduct, se va întâlni cu membrii Clubului Întreprinzătorilor Maramureș (CIM). Directorul general al…
21 mai 2022
Județul Cluj emite certificate digitale de urbanism valide. Alin Tișe: “Revoluționăm relația cu cetățenii”
Consiliul Județean (CJ) Cluj susține că este singurul din țară care emite certificate de urbanism digitale, valide juridic,…
21 mai 2022
Join – Built Environment Mixer by PropertyTalents, 25th of May
Bucharest edition, 25t of May, La Bibliotecă Herăstrău, 18:00 – 22:00 This is a historical debut event not…
20 mai 2022
Plantația de trandafiri din Plesca, atracție turistică
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău a decis să promoveze ca obiectiv turistic cultura de…
20 mai 2022
“Tesla de Cluj”, testată de prim-ministru
Un prototip de mașină electrică produsă la Cluj i-a fost prezentat premierului Nicolae Ciucă la evenimentul Innowave Summit.…
20 mai 2022
Liceenii, invitați la tabăra de tehnologie și antreprenoriat Edison Urban Camp – Brașov
S-au deschis înscrierile pentru Edison Urban Camp, tabăra de antreprenoriat și tehnologie ce va avea loc în perioada…
20 mai 2022
HR VIBES revine la Sibiu după 2 ani de pandemie: Următorii pași în departamentul de resurse umane
Pe 24 mai 2022, BusinessMark organizează o nouă ediție a „Sibiu HR Vibes”, eveniment ce se va desfășura…
20 mai 2022
Introducere în permacultură: curs organizat la Mediaș
În perioada aprilie – iulie 2022, Asociația Dianthus în parteneriat cu Colegiul “Școala Națională de Gaz” implementează proiectul…
20 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Lacuri piscicole noi, în pregătire în Ideciu de Jos
Conducerea Primăriei comunei Ideciu de Jos […]
20 mai 2022
VIDEO: Cum arată interioarele hotelului și restaurantului ”Cocoșul de Aur”
Post-ul VIDEO: Cum arată interioarele hotelului […]
20 mai 2022
Protest al comercianților de la Platoul Cornești, în fața Primăriei
În prima parte a zilei de vineri, 20 mai, un […]
20 mai 2022
Stație de beton mobilă într-o comună mureșeană
Conducerea societății Far Beton anunță […]
20 mai 2022
Mureș: Școală demolată și transformată în vilă turistică
Reprezentanții societății Keresd GuestHouse […]
20 mai 2022
VIDEO: Primele imagini despre renovarea ”Cocoșului de Aur”
Joi, 19 mai, jurnaliștii mureșeni au participat […]
19 mai 2022
Ansamblu industrial și rezidențial, în pregătire în Albești
Comunitatea din localitatea Albești este […]
19 mai 2022
Târg al meșterilor populari și al producătorilor locali, la Târgu Mureș
Primăria Municipiului Târgu Mureș, […]
18 mai 2022