Brașov Cluj Investitii IT&C Real Estate Ultimele stiri

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

iQuest, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de software și soluții IT, continuă expansiunea pe piaţa vest europeană, adaugând portofoliului său noi servicii şi produse software în domeniul Customer Engagement Commerce și Internet of Things. Recent, compania și-a mutat operațiunile centrului din Cluj-Napoca într-un nou sediu modern de birouri clasa A+ și continuă să angajeze pe toate tehnologiile și specializările.
Pentru 2017, iQuest estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creștere cu 8 procente comparativ cu anul trecut. Pentru anul viitor, se estimează venituri de peste 35 milioane de euro, iar acest lucru va presupune o creştere continuă şi a numărului de angajaţi.
“În urmă cu trei ani am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluții, servicii și produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises), încorporând cele mai noi tendinţe ale tehnologiei pentru eficientizarea activităţii și pentru a le permite să răspundă nevoilor propriilor clienţi, într-un mod mult mai agil. La fel de important pentru noi cand am luat această decizie și am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noștri şi în general, profesioniştilor din IT șansa de a evolua în tehnologii și domenii de ultimă generație şi să acceseze noi roluri în carieră.” a declarat Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.
În 2017, iQuest se apropie de cifra de 100 de angajaţi noi în cele 5 sedii din România: Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti, dar și în centrul de dezvoltare din Varșovia, Polonia. Compania continuă recrutarea pentru o varietate de poziţii şi roluri, unele mai consacrate, cum ar fi tehnologiile Java, .NET sau Android, dar și pe platforme noi, precum SAP Hybris. Pentru a asigura dezvoltarea continuă a angajaților săi, specialiștii iQuest au parte de programe de managementul carierei, traininguri tehnice și participă frecvent la conferințe de specialitate.
Noua clădire în care cei 350 de specialiști iQuest Cluj dezvoltă soluții IT pentru clienți internaţionali este una dintre cele mai eco-friendly construcții din România și este situată în imediata apropiere a centrului orașului. Mutarea în acecastă clădire de 4 etaje, din care iQuest ocupă momentan 2, a fost un pas strategic pentru companie, care sa permită o expansiune în următorii ani fără schimbarea locaţiei.
Anul acesta, grupul iQuest continuă proiectele pentru clienţii cu tradiţie precum Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, carora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-și consolida poziția pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Tot anul acesta, compania a vândut primele licențe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor.
Portofoliul de clienți ai companiei a fost extins în 2017 cu firme ce activează în industrii precum telecomunicații, știință medicală, transport și servicii financiare. Planurile pentru 2018 includ continuarea dezvoltării pe cele trei verticale de business: soluții IT end to end, servicii de integrare și produse software proprii, oferite cu precădere în piaţa vest europeană.
Investiție în carierele studenților
iQuest susține de peste 15 ani programul iQuest University prin care studenții universităților tehnice din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Craiova pot învăța să codeze în limbaje de programare cum ar fi Java, .NET sau C++. Prin acest program, studenții își pot dezvolta abilitățile soft și tehnice, necesare pentru a lucra în proiecte complexe de IT. O parte din cursuri sunt susținute la distanță (remote learning) de specialiști iQuest cu experiență, unii dintre ei fiind foști participanți ai programului.
Angajații iQuest sunt implicați activ în susținerea comunităților în care își desfășoară activitatea prin sprijinirea inițiativelor educaționale la nivel local, fie că au legătură cu domeniu IT, fie în general, precum şi a unor iniţiative caritabile. Anul acesta, ei au fost implicați în proiecte precum Adoptam o Şcoală, Yuppi Camp, Fondul Științescu, TEDxSibiu, Little People sau Shoebox. De asemenea, iQuest organizează periodic evenimente dedicate comunității IT unde pasionații de tehnologie au posibilitatea de a împărtăși cunoștințele și ideile pentru a-și susține dezvoltarea profesională. Un exemplu recent este parteneriatul cu TechFest, cel mai complex eveniment de tehnologie din Transilvania.
 
iQuest este un grup internațional furnizor de servicii și produse IT care de peste 19 ani furnizează un portofoliu extins de soluții personalizate de software, produse și servicii de integrare la nivel global. Îmbinând cu succes expertiza tehnică și excelența în servicii, iQuest aduce valoare pe termen lung companiilor de top din Life Sciences, Telecom, Servicii Financiare, Transport și Energie. Cu sediul central în Germania, iQuest are echipe locale în Polonia, Elveția, România și SUA, în prezent numărând peste 650 de angajați.

Related posts

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

Astra Bus Arad pregătește lansarea unui nou model de troleibuz

Stefana Muresan

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Stefana Muresan

Bucharest Business Club pune bazele unei ”școli” practice de antreprenoriat la Cluj

Stefana Muresan

Se vinde Palatul Andrenyi din Arad, preţ de pornire de 2,5 milioane de euro

redactia

România, mai mare cu 9700 km pătrați. Zece ani de la unica extindere de drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918

redactia

Peste 2,2 milioane de euro, investite de E.ON, în ultimii cinci ani, în şcolile din România

Stefana Muresan

ANCPI a înregistrat în 2018 peste 500.000 de imobile, cu peste 31% mai multe faţă de 2017

redactia

“Industria feroviară din România poate crește sustenabil”

Nora Dumitrescu

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

Suedezii de la Autoliv, investiție de 6,5 milioane de euro într-o nouă hală în Brașov

Stefana Muresan

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Nora Seroussi a impresionat întreg mapamondul, prin originalitate, la Royal Ascot

Ligia Voro

Institutul Inimii din Cluj-Napoca își relocă arhiva de documente pentru reorganizarea activității în contextul pandemiei COVID-19

Ionel Albu

Romgaz, rezultate istorice în 2017

Stefana Muresan

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Zonă de agrement și debarcader pe malul râului Mureș la Alba Iulia: licitație și execuție în 2020

Papuc Irina

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Expoziție de machete între cele două terminale ale Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

CTP își extinde colaborarea cu NOD în CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Telemeaua de Sibiu a obţinut protecţie naţională, producătorii vor fi certificaţi

Stefana Muresan

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Stefana Muresan

Cabana Vadu Crișului, centru de monitorizare și promovare a naturii

Traian Dan

În 2019, brașovenii de la Vegis.ro au vândut cosmetice naturale și alimente bio de 3,2 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment