Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul SUA, în vizită la Astra Rail Industries din Arad

Ambasadorul SUA, Hans G. Klemm, a vizitat miercuri, la Arad, sediul societății S.C. Astra Rail Industries S.A., cel mai nou punct de lucru din România al companiei americane Greenbrier Europe.
“Este absolut impresionant ! Nu am crezut că ceea ce se întâmplă aici la Astra este de asemenea magnitudine. Pe parcursul vizitei mele din această după-amiază am învățat despre istoria, despre tradiția, despre înalta calitate a produselor care se fabrică aici. Și sunt uimit de scala a ceea ce se întâmplă în România, a ceea ce se întâmplă aici la Arad. Sunt foarte mândru de acest parteneriat care are loc aici. M-am simțit bine aici între muncitori, împreună cu primarul Aradului”, a afirmat ambasadorul Hans G. Klemm, citat de Agerpres.
El a fost însoțit pe parcursul vizitei la sediul societății de către Bernd Bose, CEO Greenbrier Europe, precum și de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă și de Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean.
Greenbrier Europe a luat ființă in iunie 2017 prin fuzionarea companiilor The Greenbrier Companies, Inc. (NYSE: GBX) și Astra Rail Management GmbH (deținută de un investitor german), partea americană deținând în urma fuziunii 75% din capitalul social, iar restul de 25% aparținând părții germane.
Cu un total de peste 4.000 de angajați (2400 în România și 1650 în Polonia), Wagony Swidnica și Astra Rail Industries S.A. dezvoltă și produc vagoane și boghiuri. La Arad se produc în prezent vagoane cisternă și vagoane transport bio-masă.
Greenbrier, cu sediul central în Lake Oswego, Oregon, a achiziționat în 1998 compania Swidnica din Polonia. În anul 2012, omul de afaceri german Thomas Manns a cumpărat proprietățile Astra Rail Industries, operațiunile acesteia în România cuprinzând trei fabrici de producție, inginerie și reparații la Arad, Turnu Severin și Caracal.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zilele IT Cluj 2017, eveniment de referință despre Inovare, Programare și Tehnologii

Articolul următor

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share