Brașov Importate Industrie Slider Ultimele stiri

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Ertex International Brasov a fost înființată în urmă cu 12 ani, la Brașov, unde are în prezent o fabrică cu trei secții de producție.
Despre companie și planurile de viitor ne-a vorbit Alin Dîrloșan, Directorul General al Ertex International.
Compania a fost înființată în Brașov în anul 2005. Când ați preluat dumneavoastră, în calitate de director general, compania și care sunt principalele etape ale istoriei Ertex Internațional Brașov?
Producția efectivă a început în anul 2006 cu un număr de 32 de mașini vechi aduse de la societatea “Ertex Jacquard” din Germania, reprezentată prin domnul Andreas Asch, dumnealui este și adminstrator la Ertex International. Ambele firme sunt societăți care fac parte din grupul nostru, Peppermint Holding GmbH. Anul 2012 reprezintă anul în care am început colaborarea cu Ertex International, iar în anul 2013 am preluat compania în calitate de director general. În perioada 2012-2013, având oportunitatea finanțării prin fonduri europene, am demarat o investiție într-o nouă secție de producție care conține 36 războaie de țesut cu jet de aer și mașini Jacquard de ultimă generație. În anul 2013 am reușit să trasăm o direcție clară spre care să se îndrepte compania și să facem un plan pe termen mediu și lung. Astfel, în anul 2014, am continuat cu dezvoltarea firmei prin utilarea celei de-a treia secții de producție cu noi războaie de țesut cu jet de aer și mașini Jacquard. În anul 2016, am decis că este timpul să modernizăm întreaga fabrică, astfel am investit din nou în echipamente de producție, înlocuind războaiele de țesut vechi, aduse din Germania în 2006. În prezent, firma noastră lucrează doar cu tehnologie de ultimă generație din domeniu.
Ertex International Brașov produce țesături fine și complexe de tip Jacquard. Vă rog să ne oferiți mai multe detalii privind produsele companiei.
Compania Ertex International este un producător de țesătură Jacquard, tip damasc, țesătură care se comercializează, în special, în Africa pentru confecționarea îmbrăcăminții tradiționale “Boubou”. Damascul african este un material foarte fin, realizat din fir de bumbac, care își găsește utilizarea în confecționarea acestor robe tradiționale africane. De asemenea, producem țesături tip damasc din bumbac, pentru textile casnice, cum ar fi lenjeria de pat și fețele de masă destinate, în special, segmentului de lux din industria hotelieră. Lenjeria de pat din damasc poate fi descrisăca fiind plăcută la atingere, mătăsoasă, cu un luciu subtil care conferă un aspect deosebit. Așadar, prin ceea ce producem, ne diferențiem de celelalte firme din domeniul textil din țară. Bineînțeles că avem o concurență cât se poate de serioasă pe piața internațională, însă în urma investițiilor am reușit să ne dezvoltăm business-ul și să devenim una dintre cele mai moderne și eficiente țesătorii din Europa.
Care sunt clienții Ertex International? Ce tehnologie folosiți?
Clienții noștri finali sunt producători în confecționarea robelor tradiționale africane din damasc și producători renumiți de lenjerie de pat, care creeazăcolecții de înaltă calitate cu materialele noastre. În prezent, producem cu războaie de țesut de ultimă generație, cu productivitate ridicatăși eficiente din punct de vedere energetic. Tehnologia folosită este cea a războaielor de țesut cu jet de aer, mașini Jacquard controlate electronic și instalatii de climatizare, cu ajutorul cărora controlăm permanent umiditatea și temperatura necesare în hala de producție.

Care este valoarea investițiilor la Ertex International Brașov în această perioadă mai sus menționată și care a fost evoluția cifrei de afaceri în ultimii 5 ani?
Începând cu anul 2012 și până în prezent, investițiile realizate au fost în jur de 16 milioane de euro. Am reușit astfel, în această perioadă, datorită acestor investiții să creăm noi locuri de muncă în Brașov. Evoluția cifrei de afaceri în ultimii cinci ani a fost una pozitivă, aceasta urmând un trend ascendent simultan cu investițiile realizate. Cifra de afaceri în anul 2016 este mai mare cu 140 % față de anul 2012, an de referință pentru demararea investițiilor.
Textilele Jacquard necesită specialiști bine pregătiți. Cum i-ați găsit la Brașov? Cum i-ați pregătit?
În primii ani am reușit să atragem personal bine pregătit în domeniul textil din orașul Brașov și zonele limitrofe acestuia. Ulterior, ne-am confruntat cu aceeași problemă, ca și alte firme din România, și anume lipsa personalului calificat. Ne-am adaptat situației și am reușit prin școlarizări în cadrul firmei sau al firmelor din grup să calificăm personalul necesar. În momentul de față avem oameni bine pregătiți, strategia noastră de atragere și scolarizare a pesonalului a fost una bună, acest lucru fiind confirmat și de fluctuația foarte scăzutăa personalului.
Ați început preparativele pentru o nouă facilitate de producție. Ce presupune noua investiție? Câte locuri de muncă se creează acolo? În ce stadiu sunteți?
Compania noastră a achiziționat un teren situat în județul Brașov unde dorim săinvestim într-o nouă fabrică, însă, de data aceasta, ne orientăm în altă zonăa textilelor, cerută pe piața internațională. Numărul de locuri de muncă nou create prin acest proiect va fi pentru început de aproximativ 100 de persoane. În prezent, proiectul pentru aceastăinvestiție este finalizat și suntem în stadiul obținerii autorizațiilor necesare demarării lucrărilor de construcție.
Ce înseamnă această investiție pentru grupul Peppermint?
Peppermint este un grup german cu sediul la Berlin, care își desfășoarăactivitatea principală în domeniul confecțiilor textile. Fondat în anul 1997, grupul Peppermint deține, în prezent, 5 centre de producție în Europa. De câțiva ani, Ertex este unul dintre pilonii de bază ai grupului, investiția viitoare este foarte importantă pentru grupul Peppermint deoarece prin fabrica nouă țintim să ne extindem domeniul de producție și în alte ramuri ale industriei textile.
Cum vedeți Ertex International Brașov peste 10 ani?
Ținând cont că, în ultimii ani, toate proiectele de dezvoltare ale Ertex International au avut un impact pozitiv asupra grupului, considerăm că, în următorii 10 ani, în funcție de conjuctura economică pe plan național cât și internațional, Ertex va urma un trend ascendent în domeniul textil și va reuși să întărească poziția grupului Peppermint pe piața mondială.

Related posts

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

Chirurgia laparoscopică pediatrică cu multiple beneficii pentru pacienți, posibilă la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Transilvania Business

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Orange va prelua Telekom Romania Communications

Ligia Voro

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

Compania Coralia Com din Sighi­şoa­ra, afaceri de 7,5 mil. euro cu o reţea de opt magazine şi activităţi de distribuţie

redactia

Conferința directorilor generali ai aeroporturilor membre în AAR  

Ligia Voro

Podul care va decongestiona traficul industrial la Cluj

Nora Dumitrescu

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

Marius Călin Cherecheș, antreprenor în domeniul farmaceutic: Trebuie găsită o soluție de protejare a capitalului românesc

redactia

Firmele germane cer investiții în educație, infrastructură, sănătate

redactia

Încep lucrările de restaurare, pe fonduri europene, la Castelul Corvinilor

Stefana Muresan

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Patrulaterul Vestului: „Interconectăm aceste orașe cu autostrăzi și cu linii ferate de mare viteză”

redactia

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

Eticheta Bun de Maramureș va fi eliberată gratuit

Nora Dumitrescu

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

Sibiul va dota ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie cu bani europeni

Papuc Irina

Puma – al doilea SUV produs de americanii de la Ford la Craiova

redactia

Turcii de la Karsan Otomotiv vor livra Brașovului 105 autobuze

redactia

Leave a Comment