Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Ertex International Brasov a fost înființată în urmă cu 12 ani, la Brașov, unde are în prezent o fabrică cu trei secții de producție.
Despre companie și planurile de viitor ne-a vorbit Alin Dîrloșan, Directorul General al Ertex International.
Compania a fost înființată în Brașov în anul 2005. Când ați preluat dumneavoastră, în calitate de director general, compania și care sunt principalele etape ale istoriei Ertex Internațional Brașov?
Producția efectivă a început în anul 2006 cu un număr de 32 de mașini vechi aduse de la societatea “Ertex Jacquard” din Germania, reprezentată prin domnul Andreas Asch, dumnealui este și adminstrator la Ertex International. Ambele firme sunt societăți care fac parte din grupul nostru, Peppermint Holding GmbH. Anul 2012 reprezintă anul în care am început colaborarea cu Ertex International, iar în anul 2013 am preluat compania în calitate de director general. În perioada 2012-2013, având oportunitatea finanțării prin fonduri europene, am demarat o investiție într-o nouă secție de producție care conține 36 războaie de țesut cu jet de aer și mașini Jacquard de ultimă generație. În anul 2013 am reușit să trasăm o direcție clară spre care să se îndrepte compania și să facem un plan pe termen mediu și lung. Astfel, în anul 2014, am continuat cu dezvoltarea firmei prin utilarea celei de-a treia secții de producție cu noi războaie de țesut cu jet de aer și mașini Jacquard. În anul 2016, am decis că este timpul să modernizăm întreaga fabrică, astfel am investit din nou în echipamente de producție, înlocuind războaiele de țesut vechi, aduse din Germania în 2006. În prezent, firma noastră lucrează doar cu tehnologie de ultimă generație din domeniu.
Ertex International Brașov produce țesături fine și complexe de tip Jacquard. Vă rog să ne oferiți mai multe detalii privind produsele companiei.
Compania Ertex International este un producător de țesătură Jacquard, tip damasc, țesătură care se comercializează, în special, în Africa pentru confecționarea îmbrăcăminții tradiționale “Boubou”. Damascul african este un material foarte fin, realizat din fir de bumbac, care își găsește utilizarea în confecționarea acestor robe tradiționale africane. De asemenea, producem țesături tip damasc din bumbac, pentru textile casnice, cum ar fi lenjeria de pat și fețele de masă destinate, în special, segmentului de lux din industria hotelieră. Lenjeria de pat din damasc poate fi descrisăca fiind plăcută la atingere, mătăsoasă, cu un luciu subtil care conferă un aspect deosebit. Așadar, prin ceea ce producem, ne diferențiem de celelalte firme din domeniul textil din țară. Bineînțeles că avem o concurență cât se poate de serioasă pe piața internațională, însă în urma investițiilor am reușit să ne dezvoltăm business-ul și să devenim una dintre cele mai moderne și eficiente țesătorii din Europa.
Care sunt clienții Ertex International? Ce tehnologie folosiți?
Clienții noștri finali sunt producători în confecționarea robelor tradiționale africane din damasc și producători renumiți de lenjerie de pat, care creeazăcolecții de înaltă calitate cu materialele noastre. În prezent, producem cu războaie de țesut de ultimă generație, cu productivitate ridicatăși eficiente din punct de vedere energetic. Tehnologia folosită este cea a războaielor de țesut cu jet de aer, mașini Jacquard controlate electronic și instalatii de climatizare, cu ajutorul cărora controlăm permanent umiditatea și temperatura necesare în hala de producție.

Care este valoarea investițiilor la Ertex International Brașov în această perioadă mai sus menționată și care a fost evoluția cifrei de afaceri în ultimii 5 ani?
Începând cu anul 2012 și până în prezent, investițiile realizate au fost în jur de 16 milioane de euro. Am reușit astfel, în această perioadă, datorită acestor investiții să creăm noi locuri de muncă în Brașov. Evoluția cifrei de afaceri în ultimii cinci ani a fost una pozitivă, aceasta urmând un trend ascendent simultan cu investițiile realizate. Cifra de afaceri în anul 2016 este mai mare cu 140 % față de anul 2012, an de referință pentru demararea investițiilor.
Textilele Jacquard necesită specialiști bine pregătiți. Cum i-ați găsit la Brașov? Cum i-ați pregătit?
În primii ani am reușit să atragem personal bine pregătit în domeniul textil din orașul Brașov și zonele limitrofe acestuia. Ulterior, ne-am confruntat cu aceeași problemă, ca și alte firme din România, și anume lipsa personalului calificat. Ne-am adaptat situației și am reușit prin școlarizări în cadrul firmei sau al firmelor din grup să calificăm personalul necesar. În momentul de față avem oameni bine pregătiți, strategia noastră de atragere și scolarizare a pesonalului a fost una bună, acest lucru fiind confirmat și de fluctuația foarte scăzutăa personalului.
Ați început preparativele pentru o nouă facilitate de producție. Ce presupune noua investiție? Câte locuri de muncă se creează acolo? În ce stadiu sunteți?
Compania noastră a achiziționat un teren situat în județul Brașov unde dorim săinvestim într-o nouă fabrică, însă, de data aceasta, ne orientăm în altă zonăa textilelor, cerută pe piața internațională. Numărul de locuri de muncă nou create prin acest proiect va fi pentru început de aproximativ 100 de persoane. În prezent, proiectul pentru aceastăinvestiție este finalizat și suntem în stadiul obținerii autorizațiilor necesare demarării lucrărilor de construcție.
Ce înseamnă această investiție pentru grupul Peppermint?
Peppermint este un grup german cu sediul la Berlin, care își desfășoarăactivitatea principală în domeniul confecțiilor textile. Fondat în anul 1997, grupul Peppermint deține, în prezent, 5 centre de producție în Europa. De câțiva ani, Ertex este unul dintre pilonii de bază ai grupului, investiția viitoare este foarte importantă pentru grupul Peppermint deoarece prin fabrica nouă țintim să ne extindem domeniul de producție și în alte ramuri ale industriei textile.
Cum vedeți Ertex International Brașov peste 10 ani?
Ținând cont că, în ultimii ani, toate proiectele de dezvoltare ale Ertex International au avut un impact pozitiv asupra grupului, considerăm că, în următorii 10 ani, în funcție de conjuctura economică pe plan național cât și internațional, Ertex va urma un trend ascendent în domeniul textil și va reuși să întărească poziția grupului Peppermint pe piața mondială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul SUA, în vizită la Astra Rail Industries din Arad

Articolul următor

252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice până în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share