Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cupru Min SA Abrud, investiții de 65 de milioane de lei, planificate pentru anul 2018

Compania Cupru Min SA Abrud și-a planificat investiții de 65 milioane de lei pentru anul viitor, din care aproape două treimi se concentrează în mediu, iar principalul obiectiv este finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide, arată Ministerul Economiei într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.
”Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului”, arată comunicatul. De asemenea, se estimează pentru acest an un profit brut de cinci ori mai mare decât cel obținut anul trecut, de 6,9 milioane lei.
De altfel, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit cu conducerea Cupru Min Abrud, cu care a discutat despre strategia de investiții și dezvoltare a companiei.
”Un aspect evidențiat este îmbunătățirea randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conținutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017”, se precizează în comunicat.
Cupru Min estimează pentru acest an o producție record de concentrat de cupru, cea mai mare din istoria companiei, de 39.000 tone.
Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Articolul următor

ELBI Electric & Lighting - 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share