Alba Energie Ultimele stiri

Cupru Min SA Abrud, investiții de 65 de milioane de lei, planificate pentru anul 2018

Compania Cupru Min SA Abrud și-a planificat investiții de 65 milioane de lei pentru anul viitor, din care aproape două treimi se concentrează în mediu, iar principalul obiectiv este finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide, arată Ministerul Economiei într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.
”Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului”, arată comunicatul. De asemenea, se estimează pentru acest an un profit brut de cinci ori mai mare decât cel obținut anul trecut, de 6,9 milioane lei.
De altfel, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit cu conducerea Cupru Min Abrud, cu care a discutat despre strategia de investiții și dezvoltare a companiei.
”Un aspect evidențiat este îmbunătățirea randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conținutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017”, se precizează în comunicat.
Cupru Min estimează pentru acest an o producție record de concentrat de cupru, cea mai mare din istoria companiei, de 39.000 tone.
Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Related posts

Golf pentru toată lumea la Pianu de Jos. Joc bun!

Ligia Voro

Securitatea energetică europeană, în dezbatere la Conferința Centrului Român al Energiei de la Bruxelles

Stefana Muresan

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

Leave a Comment