București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Inteligența artificială, „motorul” performanței în industria serviciilor de afaceri din România

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL) a dezbătut în cadrul conferinței sale anuale viitorul industriei serviciilor de afaceri din țara noastră și influența inteligenței artificiale în performanțele acestui sector. Evenimentul, aflat la a V-a ediție, a avut loc marți, 14 noiembrie, și a reunit peste 500 dintre cei mai importanți lideri și reprezentanți ai companiilor de prestigiu din această industrie în România.
Tema conferinței, “Shifting Perspectives. Envisioning the New World”, a avut în focus schimbările accelerate din domeniul tehnologiei, care determină transformări ireversibile ale pieței și industriei din întreaga lume.
„Conferința ABSL și dezbaterile avute au demonstrat că ne aflăm pe un trend ascendent. În prezent, se întâmplă multe lucruri în România. Avem astăzi 120.000 de angajați, dar potențialul industriei este de 300.000. Iar asta se întâmplă pentru că țara noastră crește mai repede decât alte destinații mari din Europa: este multifuncțională și există o creștere a complexității serviciilor, asta și datorită inteligenței artificiale și robotizării proceselor care contribuie la îmbunătățirea experienței clienților. Utilizarea acesteia nu face locurile de muncă să dispară, ci sporește eficiența și le oferă oamenilor posibilitatea de a fi creativi în joburile de o complexitate superioară pe care le vor avea ca urmare a acestor schimbări.”, a declarat Cosmin Pătlăgeanu, Președintele Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL).
Invitatul special al conferinței, renumitul speaker Dr. Max McKeown, unul dintre cei mai apreciați mentori în inovație, a vorbit despre strategiile personale pe care le putem dezvolta pentru a modela viitorul, despre abilitatea oamenilor de a învăța, de a se conecta la viitor prin schimbările pe care le pot face azi și a subliniat faptul că viitorul se construiește acționând în prezent.
Liderii industriei serviciilor de afaceri din România au punctat faptul că tehnologizarea și introducerea inteligenței artificiale reprezintă un instrument care poate da mai mult sens și mai multă valoare ființei umane, prin preluarea activităților repetitive, de rutină.
Așadar, implementarea inteligenței artificiale nu diminuează în niciun fel importanța capitalului uman, ci o repoziționează, valori tradiționale precum: responsabilitate, atenție și respect pentru cei din jurul nostru, verticalitate și transparență, fiind esențiale în viitor. Tehnologia este în continuă schimbare, iar investiția în educație primează, astfel că, în anii care urmează, vor exista mai mult mentori, decât șefi sau superiori ierarhici.
În cadrul conferinței au fost prezentate gadgeturi, aplicații practice ale roboticii și inovații tehnologice create pentru îmbunătățirea relației și experienței clienților. În plus, cei prezenți au putut arunca o privire în viitor, la specialiștii de mâine, mai exact un grup de elevi ai Colegiului Național „Spiru Haret” din București, care au prezentat un robot și un joc demo creat de ei, în cadrul programului ”FIRST Tech Challenge Romania”.
Concluzia dezbaterilor din cadrul conferinței ABSL este că industria din România este în plin proces de maturizare, de integrare a schimbărilor în tehnologie, de creștere a eficienței și a performanței, și de adaptare la specificul actual al pieței forței de muncă.
Sponsorii conferinței ABSL au fost Eucom, Accenture, Societe Generale, Stefanini și Telus International.
Partenerii evenimentului au fost:  BRD – First Tech Challenge Romania, MOOD Media, Samsung și Bookster.
Partener Radio: Radio Guerilla.
 
Despre ABSL
 
Association of Business Service Leaders în România (ABSL) este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).
Rolul ABSL România este de a sustine expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării principalilor jucători, angajarea autorităților și grupurilor de interes în dezvoltarea aspectelor operaționale cheie ale industriei.
Din  ABSL  România  fac  parte atât companii autohtone, cât și multinaționale de profil, lideri regionali și globali precum: Accenture Services, APT Resources & Services, Allianz Worldwide Partners, Arvato Services România, Be Think Solve Execute, Capgemini, Central Europe Technologies, CRH Ciment România, Connections Consult, DB Schenker, Deloitte Audit,  DXC Technology, Eucom Business Language, Ernst & Young, Genpact România, Goodyear Dunlop Tires Operations România, Global Remote Services, HP Enterprise, HP Inc România, Luxoft Professional România, Mazars Consulting, Microfocus, Microsoft România, Mood Media, Office Depot Service Center, Optima Solutions Services, OMV Petrom Global Solutions, PricewaterhouseCoopers România, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing România, Renault Business Services, Samsung SSC, SCC Services România, SELIR, Societe Generale European Business Services, Stefanini România, Telus International, TMF/UCMS Group România, UniCredit Business Integrated Solutions, Valoris Center, Vauban IT, Veeam Software, Vodafone Shared Services România, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services România.
De asemenea, ACCA, COS, Fine Law, HAYS, I Future, KPMG, JLL și SKANSKA susțin ABSL în calitate de partenerii strategici ai asociației.
 
Mai multe detalii despre ABSL găsiți pe www.absl.ro
 

Related posts

Colaborare România – Coreea de Sud pentru creșterea productivității

redactia

Primăria Sibiu propune ca terasele din centrul istoric să funcționeze pe tot parcursul anului

Papuc Irina

Parteneriat cu DAFCOCHIM dezvoltat foarte rapid, potrivit top managerului Arysta

Ligia Voro

Firmele din Zalău, scutite de penalitățile de întârziere la plată

Nora Dumitrescu

Sebes: Infuzie de peste 210 milioane euro pentru ALPIN57LUX

Stefana Muresan

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

Germanii de la Lufthansa, interesați de Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Grupul Inditex și-a activat magazinele Zara din Vivo Cluj

Nora Dumitrescu

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

Bucharest- skyline transformation 2025 | RUSTLER: Austria – Romania, 1936 – 2021 – The Journey continues…

Ionut Oprea

Biofarm are de recuperat aproape 200 de mii de lei de la Relad

Ligia Voro

Primul tren Cluj – Viena a plecat duminică din România. Toate biletele s-au vândut

redactia

[Enjoy Transylvania!] „Our Via Transilvanica, as an Open Lesson”

Transilvania Business

Fabricanții locali de produse din cătină își vor deschide magazin

Nora Dumitrescu

Forestierii solicită TVA 0% la lemnul de foc și 5% la lemnul pentru construcții

Traian Dan

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Stefana Muresan

Reducerea ratei de abandon școlar, posibilă cu bani europeni

redactia

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

Stefana Muresan

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

The Touristic, Medieval and Exuberant Sibiu

Stefana Muresan

Licitație pentru SF Varianta Ocolitoare Sud Sibiu: contract de peste 4 milioane lei

Ion Surdu

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Papuc Irina

Unirii View, cea mai inalta cladire moderna din centrul Bucurestiului, prinde contur

Ionut Oprea

Leave a Comment