București Real Estate Ultimele stiri

CTP – program destinat pieței muncii din vestul Bucureștiului

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, demarează un program de responsabilitate socială în cadrul căruia facilitează întâlniri între liceeni și reprezentanți ai pieței locurilor de muncă din parcurile deținute de companie în vestul capitalei. Elevi ai liceelor din localități ca Dragomirești, Bolintin, Ciorogârla etc. vor vizita CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West și vor afla direct de la reprezentanți ai companiilor chiriașe, care este activitatea desfășurată de acestea și care sunt oportunitățile de muncă pe care le oferă. Prima serie de întâlniri din cadrul acestui proiect va avea loc pe 20 și 21 noiembrie, în cadrul programului național „Școala Altfel”. Șapte companii cliente ale CTP și circa 100 de elevi ai liceului tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale, vor lua parte la eveniment.
 
“Suntem o companie foarte implicată în viața comunității din zonele unde ne desfășurăm activitatea. Această inițiativă s-a născut ca urmare a unei duble probleme pe care am observat-o: absolvenții liceelor din zonele limitrofe Bucureștiului își găsesc greu locuri de muncă satisfăcătoare pe termen lung. Aceștia fie aleg să plece din țară, fie fac munci sezoniere sau temporare. În același timp, clienții noștri au dificultăți în găsirea de forță de muncă stabilă. Cred că principalul beneficiu al organizării acestor întâlniri va fi dezvoltarea comunității locale prin încurajarea tinerilor absolvenți de liceu să rămână și să muncească aici și să se dezvolte profesional în cadrul unor companii serioase și stabile. Acest fapt va conduce și la dezvoltarea rezidențială a acestei zone, nu doar industrială. Este un proiect foarte important pentru CTP și îl vom continua și pe viitor”, a declarat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP România.
 
Proiectul CTP a fost demarat pe data de 30 octombrie cu o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai liceului cu profil tehnologic Dimitrie Bolinteanu din Bolintin-Vale și reprezentanți ai companiilor chiriașe din parcurile CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a pune bazele unui parteneriat pe termen lung. În viitorul apropiat, CTP dorește să coopteze în acest program un număr cât mai mare de clienți și licee din localitățile aflate în vecinătatea celor două parcuri pe care le deține în partea de vest a Bucureștiului. În prezent, șapte companii chiariașe participă la proiect, printre acestea numărându-se jucători importanți din segmentele de transport și logistică, retail, protecția și administrarea datelor, distribuția produselor electro-IT: DSV, Network One Distribution (NOD), Iron Mountain, Ekol Logistics, Cargo-Partner, Profi Rom Food, Lagermax AED Romania.
 
Primele întâlniri dintre liceeni și companiile cliente ale CTP vor avea loc pe 20 și 21 noiembrie a.c. Aproximativ 100 de elevi ai liceului Dimitrie Bolintineanu vor vizita cele două parcuri CTP, vor vedea depozitele companiilor implicate în program și vor afla detalii despre activitatea acestora pentru  a-și face o idee mai clară despre ce presupune munca în zona de logistică. Tinerii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul de lucru și să afle care sunt ofertele de posturi disponibile. CTP va asigura transportul elevilor și al profesorilor, iar vizita se va desfășura, în ambele zile, în intervalul 09:00 – 13:00. Reprezentanții chiriașilor vor avea la dispoziție circa o oră pentru a le prezenta viitorilor absolvenți date interesante despre ce presupune activitatea în cadrul companiilor respective, modul de funcționare a unui parc logistic și industrial și vor răspunde întrebărilor elevilor.
 
Proiectul CTP se va derula pe termen lung, urmând să fie organizate și alte activități dedicate liceenilor, printre care o serie de evenimente de tip workshop, unde vor avea ocazia să învețe detalii practice despre munca în domeniul logisticii. Dezvoltatorul dorește ca prin acest proiect să ajute tinerii să se informeze direct de la sursă, deoarece în România nu există în prezent posibilitatea de a obține o specializare în logistică, în licee sau universități.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.
 
 

Related posts

Proiectarea și execuția Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, scoase la licitație

Ligia Voro

Wizz taie din avioanele spre Italia din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Stefana Muresan

IKEA, investiție de 80 mil. euro

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: ”Europa a venit în România!”

Stefana Muresan

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

Ionel Albu

Oferte speciale și vacanțe la preț redus la „Oradea Turism Expo”

Traian Dan

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

Banca Mondială, asistență tehnică pentru dezvoltarea Brașovului

Stefana Muresan

România reprezentată la reuniunea Consiliului General al WCF

Traian Dan

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Alege să fii STUDENT la USAMV Bucureşti! Iată de ce!

Stefana Muresan

11 șoferi au demisionat de la Aeroportul Internațional Sibiu

Papuc Irina

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

Bratislava Property Summit 2017

Ionut Oprea

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Traian Dan

Compania de armament Romarm va produce echipamente sanitare, măşti şi combinezoane de protecție pentru medici

Ion Surdu

Materialele sanitare sosite la Oradea din China au certificat de conformitate european

Traian Dan

Contract semnat pentru reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva

Ligia Voro

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Stefana Muresan

Forumul Invest Satu Mare, autorităţile şi mediul privat la aceeași masă

Stefana Muresan

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment