București Real Estate Ultimele stiri

CTP – program destinat pieței muncii din vestul Bucureștiului

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, demarează un program de responsabilitate socială în cadrul căruia facilitează întâlniri între liceeni și reprezentanți ai pieței locurilor de muncă din parcurile deținute de companie în vestul capitalei. Elevi ai liceelor din localități ca Dragomirești, Bolintin, Ciorogârla etc. vor vizita CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West și vor afla direct de la reprezentanți ai companiilor chiriașe, care este activitatea desfășurată de acestea și care sunt oportunitățile de muncă pe care le oferă. Prima serie de întâlniri din cadrul acestui proiect va avea loc pe 20 și 21 noiembrie, în cadrul programului național „Școala Altfel”. Șapte companii cliente ale CTP și circa 100 de elevi ai liceului tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale, vor lua parte la eveniment.
 
“Suntem o companie foarte implicată în viața comunității din zonele unde ne desfășurăm activitatea. Această inițiativă s-a născut ca urmare a unei duble probleme pe care am observat-o: absolvenții liceelor din zonele limitrofe Bucureștiului își găsesc greu locuri de muncă satisfăcătoare pe termen lung. Aceștia fie aleg să plece din țară, fie fac munci sezoniere sau temporare. În același timp, clienții noștri au dificultăți în găsirea de forță de muncă stabilă. Cred că principalul beneficiu al organizării acestor întâlniri va fi dezvoltarea comunității locale prin încurajarea tinerilor absolvenți de liceu să rămână și să muncească aici și să se dezvolte profesional în cadrul unor companii serioase și stabile. Acest fapt va conduce și la dezvoltarea rezidențială a acestei zone, nu doar industrială. Este un proiect foarte important pentru CTP și îl vom continua și pe viitor”, a declarat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP România.
 
Proiectul CTP a fost demarat pe data de 30 octombrie cu o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai liceului cu profil tehnologic Dimitrie Bolinteanu din Bolintin-Vale și reprezentanți ai companiilor chiriașe din parcurile CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a pune bazele unui parteneriat pe termen lung. În viitorul apropiat, CTP dorește să coopteze în acest program un număr cât mai mare de clienți și licee din localitățile aflate în vecinătatea celor două parcuri pe care le deține în partea de vest a Bucureștiului. În prezent, șapte companii chiariașe participă la proiect, printre acestea numărându-se jucători importanți din segmentele de transport și logistică, retail, protecția și administrarea datelor, distribuția produselor electro-IT: DSV, Network One Distribution (NOD), Iron Mountain, Ekol Logistics, Cargo-Partner, Profi Rom Food, Lagermax AED Romania.
 
Primele întâlniri dintre liceeni și companiile cliente ale CTP vor avea loc pe 20 și 21 noiembrie a.c. Aproximativ 100 de elevi ai liceului Dimitrie Bolintineanu vor vizita cele două parcuri CTP, vor vedea depozitele companiilor implicate în program și vor afla detalii despre activitatea acestora pentru  a-și face o idee mai clară despre ce presupune munca în zona de logistică. Tinerii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul de lucru și să afle care sunt ofertele de posturi disponibile. CTP va asigura transportul elevilor și al profesorilor, iar vizita se va desfășura, în ambele zile, în intervalul 09:00 – 13:00. Reprezentanții chiriașilor vor avea la dispoziție circa o oră pentru a le prezenta viitorilor absolvenți date interesante despre ce presupune activitatea în cadrul companiilor respective, modul de funcționare a unui parc logistic și industrial și vor răspunde întrebărilor elevilor.
 
Proiectul CTP se va derula pe termen lung, urmând să fie organizate și alte activități dedicate liceenilor, printre care o serie de evenimente de tip workshop, unde vor avea ocazia să învețe detalii practice despre munca în domeniul logisticii. Dezvoltatorul dorește ca prin acest proiect să ajute tinerii să se informeze direct de la sursă, deoarece în România nu există în prezent posibilitatea de a obține o specializare în logistică, în licee sau universități.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.
 
 

Related posts

Atenor – a new project in CBD

Un startup clujean a creat un “acvariu” anticoronavirus

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania face o nouă achiziție în Republica Moldova: o companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor

Papuc Irina

Comisia Europeană a lansat o hartă interactivă despre condițiile de călătorie în statele membre

Ion Surdu

UVT, în clubul restrâns al membrilor titulari din cadrul Agenției Universitare a Francofoniei

Stefana Muresan

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Nicolae Pop

4 kilometri și jumătate din Via Transilvanica, asigurați în doar o săptămână. Tibi Ușeriu a ajutat de pe patul de spital din Canada

redactia

B | Sectorul sanitar public va trebui să-si privească prin lentile economice activitatea

Sectorul vinicol puternic sprijinit de Comisia Europeană

Gruita Ienasoiu

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

Fermierii bihoreni, vicecampioni la cererile depuse pentru ajutoare de stat

Traian Dan

CJ Brașov: Lucrările la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

Afacerile Cemacon au urcat cu 86% în primul trimestru, la 21,49 milioane lei

Stefana Muresan

Ocolitoarea Turda – Câmpia Turzii va avea 16 kilometri

Nora Dumitrescu

A 25-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Stefana Muresan

Arabesque, investiţie de 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Terenurile de construcție din Cluj au crescut de la 11 la 20%

Nora Dumitrescu

38 de firme, interesate de Varianta Ocolitoare Sud a Sibiului: șase oferte pentru Studiul de Fezabilitate

Ion Surdu

Case familiale, locuințe protejate și centre de zi moderne vor fi construite în Timiș cu bani europeni

Stefana Muresan

PGC Security Expert, o companie etalon în consultanța de securitate

Nicolae Pop

Timișul și Aradul, fruntașe la vânzarea de terenuri agricole în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment