Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Căsuţă bătrânească din Sălaj, transformată într-un mic palat cochet cu ajutorul lavandei

Simona Maricean sau “Prinţesa Lavandei”, cum a fost numită de apropiaţi a reușit să creeze un ținut de basm cu ajutorul lavandei. După mai mulți petrecuți în Franța ea s-a decis să revină acasă și să reproducă, în parte, atmosfera de pe dealurile din Provance, Franţa.
Simona Maricean a transformat o căsuţă bătrânească din satul Brebi, judeţul Sălaj, care era înconjurată de buruieni într-un mic palat cochet. Iar în jurul său a cultivat butuşi de lavandă din dorinţa de a face agroturism de calitate, potrivit cancan.ro.
“Când am zărit acolo poarta Praetoria m-am văzut nu acum, ci anul viitor. Deja mi-am imaginat totul gata şi exact aşa îmi ies lucrurile acum. Este un fel de a vedea cu sufletul. Este o poveste care începe de la primul şpaclu, pătrunde în cărămizi de lut şi paie, răsună în ţigle de Jimbolia străvechi şi grinzi de gorun. Toate sunt acolo, le-am păstrat şi restaurat ca să rămână povestea peste ani”, a povestit Simona Măricean jurnaliştilor de la tarameanaturala.ro.
Cerdacul cu lavandă e el însuşi un oaspete care te cucereşte imediat ce păşeşeşti pe porţile albastre. Totul a fost decorat cu multă pasiune şi rezultatul e pur şi simplui uimitor. Unii dintre cei care au văzut imaginile nu le vine să creadă că există un asemenea colţ în ţara noastră. Cine ajunge aici şi îşi cufundă tălpile în iarba verde de pe pajiştea unde pasc în fiecare zi bilovi şi vaci, poate privi în depărtare, de deal, cum se înalţă, semeaţă Poarta Praetoria a castrului roman Porolissum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aramis Invest și-a dezvoltat capacitățile de producţie şi de stocare, după o investiție de 55 de milioane de euro

Articolul următor

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share