Real Estate Timiș Ultimele stiri

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment şi este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe. Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment şi este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.
Prima etapă de dezvoltare care urmează să fie inaugurată în T4/2018 va include 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de retail faţă de mall-ul existent, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate într-o parcare supraetajată şi una subterană.
Noi ancore şi un parc de 55.00o mp, atracţiile zonei de retail
Ansamblul Openville va gravita în jurul Iulius Mall Timişoara, căruia i se va adăuga, în prima etapă, o suprafaţă suplimentară de 47.000 mp, ajungând la un total de 118.000 mp închiriabili. Lucrările vor fi demarate până la finele acestui an. Timişorenii vor descoperi la Openville numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber, un nou mix de branduri, peste 100 de magazine noi, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema şi cel mai mare loc de joacă pentru copii. În acest sens, au fost semnate contracte pentru noi ancore şi locaţii, retailerii urmând a fi comunicaţi în perioada următoare.
O ancoră importantă şi cea mai aşteptată noutate va fi parcul de 55.000 mp. Zona verde din centrul Timişoarei va fi cel mai mare parc suspendat din ţară şi va fi amenajat, din primăvara anului 2018, peste parcarea subterană a ansamblului. Parcul va include peste 1.000 de arbori maturi şi 20.000 de arbuşti proveniţi de la pepiniere din nordul Italiei. Transportul vegetaţiei către Timişoara se află în plină desfăşurare, toţi copacii urmând să fie livraţi până la finalul acestui an.
Parcul va include şi un lac, piaţete pentru evenimente, un carusel pentru copii, dar şi cafenele şi restaurante, ideale pentru întâlniri cu prietenii şi relaxare după orele petrecute la birou.
Openville Timişoara va reuni clădirile de birouri aflate sub brandul United Business Center (UBC). La momentul finalizării primei etape, componenta de birouri va include o suprafaţă de 50.000 mp în operare (în clădirile UBC 1, UBC 2 şi UBC 3) şi alţi 50.000 mp în construcţie (în clădirea UBC 0). Până în prezent, au fost finalizaţi 18.000 mp (în clădirea UBC 2), alţi 13.000 mp vor fi livraţi în luna decembrie (în clădirea UBC 1), iar 19.000 mp se află în construcţie şi vor fi finalizaţi anul viitor (în clădirea UBC 3).
Imobilul UBC 0, cu o suprafaţă de 50.000 mp închiriabili, va fi cea mai înaltă clădire din România (27 de etaje şi 155 de metri înălţime). Pe lângă spaţii de birouri, UBC 0 va include magazine, restaurante şi săli de conferinţă. Lucrările vor fi demarate la începutul lui 2018, iar la momentul inaugurării primei etape de dezvoltare clădirea se va afla în stadiu de edificare.
Prima etapă înseamnă şi crearea a 1.500 de noi locuri de parcare, ce se vor regăsi într-o parcare supraetajată (aflată în curs de finalizare) şi într-una subterană (lucrările vor fi demarate la începutul lui 2018). Acestea se vor adăuga locurilor deja existente la Iulius Mall. În total, la finalul edificării proiectului Openville, clienţii vor avea la dispoziţie 4.068 de locuri de garare.
Ansamblul mixt Openville va conduce la o dezvoltare importantă la nivelul infrastructurii rutiere din centrul Timişoarei, prin realizarea unui pasaj subteran. Acesta va fluidiza traficul şi va conecta două artere principalele ale oraşului. Amenajarea pasajului va începe în ianuarie 2018.
A doua etapă a proiectului Openville Timişoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spaţii office (în alte patru clădiri) şi a 25.000 mp de spaţii de retail, în funcţie de cerinţele pieţei.
Openville reprezintă o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro, cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării.
• Office: 100.000 mp – 4 clădiri (etapa 1); 85.000 mp – 4 clădiri (etapa 2)• Retail: 47.000 mp (etapa 1); 25.000 mp (etapa 2).
Total (inclusiv Iulius Mall): 143.000 mp
• 100 de locaţii noi, 450 de magazine în total
• Restaurante şi cafenele tematice cu privelişte spre parc
• Parc suspendat de peste 55.000 mp
• Locuri de parcare: 4.068 (parcări subterane şi supraetajate)

Related posts

Atterbury Europe and Iulius open EUR220m mixed-use Iulius Town Timisoara, Romania, this August

Ligia Voro

Prima ediție a ”Barometrului de securitate energetică” 

Ligia Voro

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Traian Dan

Mihai Daraban (CCIR), la Seul: Produsele made in România pot ajunge și pe piața din Coreea de Sud

redactia

Finanțare europeană de 200 de mil. euro pentru autostrada din estul Ungariei

Stefana Muresan

Blue Air e interesată de construcția unui terminal de cargo la viitorul Aeroport din Brașov. „Această activitate lipsește în Transilvania”

Ion Surdu

Emisiune de mărci poştale „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene”

redactia

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Romania (ROREG) – noi obiective pentru următorii 2 ani

Stefana Muresan

Oradea va avea două centre de colectare selectivă a deșeurilor

Traian Dan

Filarmonica de Stat Dinu Lipatti redevine sanctuarul melomanilor sătmăreni

Gruita Ienasoiu

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Producătorul de mobilă Ecolor din Jucu mizează pe o cifră de afaceri de 73 mil. euro

Stefana Muresan

Compania Samax din Maramureș, cu acționariat canadian, va exploata zăcămintele de aur-cupru de la Rovina (Hunedoara), estimate la peste 5 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Regiunea Centru – un exemplu, iar ADR Centru – un posibil mentor în procesul de dezvoltare regională din Albania

Stefana Muresan

Provocare la reciclare

Ionut Oprea

Constructorul arădean P.A.B. aparținând omului de afaceri Ion Sandu, angajări masive

Stefana Muresan

Studenţii timişoreni la Arhitectură îşi prezintă ideile asupra scaunelor viitorului

Robert Bloancă

„Tranzacțiile M&A, o perspectivă juridică și fiscală”

Papuc Irina

OECD și Comisia dau ca exemplu UVT pentru antreprenoriat și inovație

Ligia Voro

ASF a lansat proiectul FinTech Hub

Ligia Voro

Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor

Ligia Voro

Leave a Comment