Real Estate Timiș Ultimele stiri

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment şi este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe. Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment şi este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.
Prima etapă de dezvoltare care urmează să fie inaugurată în T4/2018 va include 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de retail faţă de mall-ul existent, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate într-o parcare supraetajată şi una subterană.
Noi ancore şi un parc de 55.00o mp, atracţiile zonei de retail
Ansamblul Openville va gravita în jurul Iulius Mall Timişoara, căruia i se va adăuga, în prima etapă, o suprafaţă suplimentară de 47.000 mp, ajungând la un total de 118.000 mp închiriabili. Lucrările vor fi demarate până la finele acestui an. Timişorenii vor descoperi la Openville numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber, un nou mix de branduri, peste 100 de magazine noi, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema şi cel mai mare loc de joacă pentru copii. În acest sens, au fost semnate contracte pentru noi ancore şi locaţii, retailerii urmând a fi comunicaţi în perioada următoare.
O ancoră importantă şi cea mai aşteptată noutate va fi parcul de 55.000 mp. Zona verde din centrul Timişoarei va fi cel mai mare parc suspendat din ţară şi va fi amenajat, din primăvara anului 2018, peste parcarea subterană a ansamblului. Parcul va include peste 1.000 de arbori maturi şi 20.000 de arbuşti proveniţi de la pepiniere din nordul Italiei. Transportul vegetaţiei către Timişoara se află în plină desfăşurare, toţi copacii urmând să fie livraţi până la finalul acestui an.
Parcul va include şi un lac, piaţete pentru evenimente, un carusel pentru copii, dar şi cafenele şi restaurante, ideale pentru întâlniri cu prietenii şi relaxare după orele petrecute la birou.
Openville Timişoara va reuni clădirile de birouri aflate sub brandul United Business Center (UBC). La momentul finalizării primei etape, componenta de birouri va include o suprafaţă de 50.000 mp în operare (în clădirile UBC 1, UBC 2 şi UBC 3) şi alţi 50.000 mp în construcţie (în clădirea UBC 0). Până în prezent, au fost finalizaţi 18.000 mp (în clădirea UBC 2), alţi 13.000 mp vor fi livraţi în luna decembrie (în clădirea UBC 1), iar 19.000 mp se află în construcţie şi vor fi finalizaţi anul viitor (în clădirea UBC 3).
Imobilul UBC 0, cu o suprafaţă de 50.000 mp închiriabili, va fi cea mai înaltă clădire din România (27 de etaje şi 155 de metri înălţime). Pe lângă spaţii de birouri, UBC 0 va include magazine, restaurante şi săli de conferinţă. Lucrările vor fi demarate la începutul lui 2018, iar la momentul inaugurării primei etape de dezvoltare clădirea se va afla în stadiu de edificare.
Prima etapă înseamnă şi crearea a 1.500 de noi locuri de parcare, ce se vor regăsi într-o parcare supraetajată (aflată în curs de finalizare) şi într-una subterană (lucrările vor fi demarate la începutul lui 2018). Acestea se vor adăuga locurilor deja existente la Iulius Mall. În total, la finalul edificării proiectului Openville, clienţii vor avea la dispoziţie 4.068 de locuri de garare.
Ansamblul mixt Openville va conduce la o dezvoltare importantă la nivelul infrastructurii rutiere din centrul Timişoarei, prin realizarea unui pasaj subteran. Acesta va fluidiza traficul şi va conecta două artere principalele ale oraşului. Amenajarea pasajului va începe în ianuarie 2018.
A doua etapă a proiectului Openville Timişoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spaţii office (în alte patru clădiri) şi a 25.000 mp de spaţii de retail, în funcţie de cerinţele pieţei.
Openville reprezintă o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro, cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării.
• Office: 100.000 mp – 4 clădiri (etapa 1); 85.000 mp – 4 clădiri (etapa 2)• Retail: 47.000 mp (etapa 1); 25.000 mp (etapa 2).
Total (inclusiv Iulius Mall): 143.000 mp
• 100 de locaţii noi, 450 de magazine în total
• Restaurante şi cafenele tematice cu privelişte spre parc
• Parc suspendat de peste 55.000 mp
• Locuri de parcare: 4.068 (parcări subterane şi supraetajate)

Related posts

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Bayer se așteaptă la vânzări mai mari în România, Bulgaria și Republica Moldova în 2020

Papuc Irina

Un armăsar al Hergheliei Beclean din cadrul RNP – Romsilva, Campion Mondial

Ligia Voro

Relansarea economică a turismului românesc: peste 300 mln. euro pentru HoReCa, stimulente pentru atragerea turiștilor străini

Ion Surdu

Sibiu, primul oraș NATO: workshop pentru administrația locală

Papuc Irina

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Traian Dan

Producătorul de mobilă Bucin Mob din Reghin, investiții de 1,8 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

Sălăjenii de la Silvania Bio s-au pus pe angajări

Nora Dumitrescu

Patronii sălilor de fitness și sport din Timiș solicită revocarea măsurii închiderii activității în domeniu

Robert Bloancă

Trei regionale din Transilvania – treceri de cale ferată cu covor antiderapant

Nora Dumitrescu

Peste 2 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriului spitalului din Cugir

Papuc Irina

RC Europe a inaugurat la Oradea al treilea proiect de retail sub brandul NEST, din România

Papuc Irina

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Gala celor mai reușite proiecte bihorene, la Muzeul Țării Crișurilor

Traian Dan

Judetul Cluj, promovat la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume

redactia

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

redactia

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Ciprian Dan este noul președinte ABSL

Papuc Irina

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

ELECTRICA SA, membru al ARIR

Ligia Voro

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ion Surdu

Leave a Comment