Auto Cluj

PARKING PLUS: Transformarea digitală va marca fără precedent ecosistemul serviciilor de parcare

Digitalizarea a atins numeroase domenii ale vietii cotidiene, iar creatorii de solutii inovative sunt intr-o continua competitie pentru a-si securiza prezenta in piata. Uber a accelerat digitalizarea in industria taximetrelor si adoptia mobilitatii ca serviciu, startupurile fin-tech au accelerat inovatia in domeniul financiar si impulsioneaza bancile sa imbratiseze inovatia intr-un ritm mai alert.
Industria serviciilor de parcare este cunoscuta ca fiind una extrem de conservatoare. Totusi, ne aflam intr-un moment de puternica schimbare a domeniului, inovatia fiind impulsionata de numeroasele startupuri care apar, cu dorinta de a rezolva problema parcarilor.
Ce a determinat ca aceasta schimbare majora sa apara acum ?

  1. Tehnologiile digitale au atins un grad de penetrare care asigura dezvoltarea unor scenarii de business profitabile, care au la baza folosirea tehnologiei (aplicatii mobile, aplicatii in masinile conectate, platforme web pentru gestiunea parcarilor etc).
  2. Tehnologiile inteligente de acces in parcari securizate au ajuns la costuri scazute, permitand instalarea in parcari de mici dimensiuni, care pot fi astfel incluse intr-un circuit cu utilizare publica (ex. acces folosind telefonul mobil in parcari de hoteluri disponibile in timpul zilei, cu plata direct din aplicatie).
  3. Furnizorii de nivel 1 din industria productiei de automobile au accelerat dezvoltarea aplicatiilor instalate direct in masinile conectate, pentru consumul serviciilor de parcare

Ce va urma?

  1. O noua generatie de antreprenori / operatori de parcari va aparea, acestia vor opera retele locale sau trans-nationale de locuri de parcare securizate, pe care nu le detin, locurile de parcare vor deveni una dintre vedete economiei de partaj (eng. sharing economy).
  2. Numarul total al locurilor de parcare disponibile publicului va creste (prin includerea in circuitor de utilizare publica a locurilor de parcare private, cu acces securizat, care vor fi operate prin intermediul platformelor digitale), iar modul de utilizare va fi optimizat (prin asigurarea unor facilitati de vizualizare a locurilor disponibile in timp real, rezervari, plati mobile, acces inteligent).
  3. Serviciile de parcare digitalizate vor fi inglobate ca element cheie in proiecte complexe de mobilitate multimodala, gestiune inteligenta a statiilor de incarcare a vehiculelor electrice, proiecte smart city.

La PARKING PLUS exista viziunea de a dezvolta solutii durabile pentru operarea inteligenta a serviciilor de parcare. S-a realizat transformarea digitala a punctelor cheie din procesul de parcare (cartografiere digitala, sugestii inteligente de locuri de parcare in vecinatatea punctului de interes, rezervari, plati automatizate, acces inteligent in parcari cu bariera, analiza date). Proiectul pilot a fost demarat la Cluj-Napoca, cu sprijinul clusterului CLUJ IT si al Primariei Cluj-Napoca,  si fondatorii au ajuns sa propuna solutia in 7 tari de pe 3 continente.
PARKING PLUS ofera o solutie durabila, adaptata nevoilor generatiei tinere (Millenials), potrivita in contextul mobilitatii multimodale, a masinilor electrice, conectate si autonome. PARKING PLUS acompaniaza companiile cu interese in sfera mobilitatii viitorului, propunand solutii valide pentru urmatorii 20 de ani.
Puteti afla mai multe despre aceasta solutie la conferinta Mobilitatea viitorului in Cluj-Napoca” care va avea  loc joi, 23 noiembrie, la ora 9h30, la Hotel Napoca, sala Forum (adresa: strada Octavian Goga, nr. 1, Cluj-Napoca). Pentru inscrieri va rugam sa accesați acest link: http://bit.ly/2iCjhqt

Related posts

Daimler lanseaza in Romania productia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte

Comunitatea italo-română, cât o țară europeană

Stefana Muresan

Aeroporturile regionale, blocate în proiect

Nora Dumitrescu

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Ligia Voro

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, devine importator BYD în România

Stefana Muresan

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

CJ | Un nou zbor din Aeroportul Cluj-Napoca, prin Atlasglobal

Transilvania Business

MS | Noul Hyundai Tucson, primele impresii

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Stefana Muresan

Japonezii de la SumiRiko AVS Romania, târg de cariere la Satu Mare; în octombrie – nouă hală de producție

Stefana Muresan

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Kesz: “Lucrările de construcții vor redresa economia după coronavirus”

Nora Dumitrescu

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

Nora Dumitrescu

Cluj: Trenuri cu 100 km/h, între Jucu şi Bonţida

Stefana Muresan

Două lansări consecutive ale Synevo la Cluj-Napoca și Brașov

Ligia Voro

Schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internaţional Cluj

redactia

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Edilul Clujului vrea să stopeze exodul “creierelor” din oraș

Nora Dumitrescu

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

Viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania, finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Leave a Comment