Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PARKING PLUS: Transformarea digitală va marca fără precedent ecosistemul serviciilor de parcare

Digitalizarea a atins numeroase domenii ale vietii cotidiene, iar creatorii de solutii inovative sunt intr-o continua competitie pentru a-si securiza prezenta in piata. Uber a accelerat digitalizarea in industria taximetrelor si adoptia mobilitatii ca serviciu, startupurile fin-tech au accelerat inovatia in domeniul financiar si impulsioneaza bancile sa imbratiseze inovatia intr-un ritm mai alert.
Industria serviciilor de parcare este cunoscuta ca fiind una extrem de conservatoare. Totusi, ne aflam intr-un moment de puternica schimbare a domeniului, inovatia fiind impulsionata de numeroasele startupuri care apar, cu dorinta de a rezolva problema parcarilor.
Ce a determinat ca aceasta schimbare majora sa apara acum ?

  1. Tehnologiile digitale au atins un grad de penetrare care asigura dezvoltarea unor scenarii de business profitabile, care au la baza folosirea tehnologiei (aplicatii mobile, aplicatii in masinile conectate, platforme web pentru gestiunea parcarilor etc).
  2. Tehnologiile inteligente de acces in parcari securizate au ajuns la costuri scazute, permitand instalarea in parcari de mici dimensiuni, care pot fi astfel incluse intr-un circuit cu utilizare publica (ex. acces folosind telefonul mobil in parcari de hoteluri disponibile in timpul zilei, cu plata direct din aplicatie).
  3. Furnizorii de nivel 1 din industria productiei de automobile au accelerat dezvoltarea aplicatiilor instalate direct in masinile conectate, pentru consumul serviciilor de parcare

Ce va urma?

  1. O noua generatie de antreprenori / operatori de parcari va aparea, acestia vor opera retele locale sau trans-nationale de locuri de parcare securizate, pe care nu le detin, locurile de parcare vor deveni una dintre vedete economiei de partaj (eng. sharing economy).
  2. Numarul total al locurilor de parcare disponibile publicului va creste (prin includerea in circuitor de utilizare publica a locurilor de parcare private, cu acces securizat, care vor fi operate prin intermediul platformelor digitale), iar modul de utilizare va fi optimizat (prin asigurarea unor facilitati de vizualizare a locurilor disponibile in timp real, rezervari, plati mobile, acces inteligent).
  3. Serviciile de parcare digitalizate vor fi inglobate ca element cheie in proiecte complexe de mobilitate multimodala, gestiune inteligenta a statiilor de incarcare a vehiculelor electrice, proiecte smart city.

La PARKING PLUS exista viziunea de a dezvolta solutii durabile pentru operarea inteligenta a serviciilor de parcare. S-a realizat transformarea digitala a punctelor cheie din procesul de parcare (cartografiere digitala, sugestii inteligente de locuri de parcare in vecinatatea punctului de interes, rezervari, plati automatizate, acces inteligent in parcari cu bariera, analiza date). Proiectul pilot a fost demarat la Cluj-Napoca, cu sprijinul clusterului CLUJ IT si al Primariei Cluj-Napoca,  si fondatorii au ajuns sa propuna solutia in 7 tari de pe 3 continente.
PARKING PLUS ofera o solutie durabila, adaptata nevoilor generatiei tinere (Millenials), potrivita in contextul mobilitatii multimodale, a masinilor electrice, conectate si autonome. PARKING PLUS acompaniaza companiile cu interese in sfera mobilitatii viitorului, propunand solutii valide pentru urmatorii 20 de ani.
Puteti afla mai multe despre aceasta solutie la conferinta Mobilitatea viitorului in Cluj-Napoca” care va avea  loc joi, 23 noiembrie, la ora 9h30, la Hotel Napoca, sala Forum (adresa: strada Octavian Goga, nr. 1, Cluj-Napoca). Pentru inscrieri va rugam sa accesați acest link: http://bit.ly/2iCjhqt

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Articolul următor

Invisible Influence, bilete premium cu 45% discount, doar azi

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share