Auto Industrie Sibiu Ultimele stiri

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Compania japoneză Takata Corporation, specializată în producţia de componente auto, prezentă în țară printr-o fabrică de perne pentru airbaguri la Sibiu şi încă două unităţi la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, a fost preluată de americanii de la Key Safety Systems, lider în sisteme de siguranţă, valoarea tranzacţiei fiind de 1,58 miliarde dolari.
Takata a deschis prima unitate de producţie de pe piaţa locală în anul 1996, la Arad, iar opt ani mai târziu a demarat producţia la Sibiu.
Contractul de achiziţie prevede că Key Safety Systems (KSS) va prelua toate activele Takata, cu excepţia unor operaţiuni legate de producţia şi vânzarea unor componente ale airbagurilor, potrivit comunicatului publicat marţi de companie.
Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în primul trimestru din 2018, după ce se va primi aprobare din partea autorităţilor din Japonia şi Statele Unite.

Related posts

Werner Wolff: Trei luni consecutive pe plus la TAROM

redactia

Un nou record la Aeroportul International Iasi: peste 125.000 de pasageri in august

Stefana Muresan

Peste 4.600 de companii formează viitori meseriaşi. Continental, Schaeffler, Draexlmaier, Astra Vagoane Călători Arad – parteneriate cu şcolile

redactia

Leave a Comment