Fonduri Europene Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) contractul de finanțare pentru proiectul Reabilitarea drumului județean DJ 141 Mediaș-Bârghiș (25,8 km), cu fonduri UE, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul are o valoare totală de 84.612.237,98 lei (aproximativ 19 milioane de euro), reprezentând 25% din bugetul total al Consiliului Județean Sibiu în 2017, respectiv 150% din bugetul afectat secțiunii de dezvoltare. Contribuția Consiliului Județean Sibiu este de 2.469.139,16 lei.
Drumul reprezintă o alternativă pentru DN 14 Sibiu – Mediaș, făcând legătura între DJ 106 Sibiu-Agnita- Sighișoara și DN 14 Sibiu – Mediaș-Sighișoara. Reabilitarea DJ 141, aflat într-o stare accentuată de degradare (cu văluriri şi gropi, zone cu cedări ale terasamentului, alunecări de teren, băltirea apei pluviale, podețe nefuncționale) contribuie la o mai bună conectivitate pentru micro-regiunea Valea Hârtibaciului și la coridoarele de transport europene (atât cele rutiere, cât și cele feroviare și aeroportuare), și răspunde în acest fel și unor priorități la nivel european.
Reabilitarea DJ 141 răspunde și priorităților stabilite prin Strategia de dezvoltare a Judeţului Sibiu în perioada 2012-2020, aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 234/2012 și a fost aprobată ca prioritate nr. 1 și la nivel regional de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru.
„Echilibrarea nivelului de dezvoltare economică între micro-regiunile din județ este o prioritate pentru noi, iar reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș vine în sprijinul micro-regiunii Valea Hârtibaciului și a părții de nord a județului. Mulți investitori se plângeau atât de infrastructura rutieră slabă a zonei, cât și de lipsa forței de muncă. Acest drum va scoate din izolare mai multe localități și va deschide noi oportunități pentru economia locală. Estimăm că minimum 70.000 de persoane vor avea o posibilitate mai mare de a se deplasa între principalele localități deservite de acest drum, respectiv municipiul Mediaș, comuna Moșna, comuna Biertan și comuna Bârghiș”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
La conferința de presă de azi, directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, a apreciat prestația județului Sibiu în atragerea de fonduri europene și a subliniat importanța acestui proiect din perspectiva strategiei Regiunii Centru.
Lucrările tehnice vor viza: sistem rutier nou acolo unde există cedări ale patului drumului, lucrări de consolidare cu micropiloţi, drenuri longitudinale şi transversale pe tronsoane, ziduri de sprijin noi, asigurarea scurgerii apelor prin rigole și şanţuri, amenajarea ieşirilor la drumurile laterale, amenajarea de staţii de autobuz, elemente suplimentare pentru siguranța circulației (marcaje rezonatoare, semne de avertizare cu lumini galbene intermitente la trecerile de pietoni, vopsea de marcaj în relief pt atenționarea pietonilor, parapete de protecție, rampe acces facil al persoanelor cu dizabilități), accesul la proprietăți prin executarea de podețe, reabilitarea podurilor sau demolarea și construirea de noi poduri, după cum urmează: 4 poduri (de la km 9+476, km 9+678,km10+863,km 12+608) vor fi demolate și reconstruite; 1 pod (de la km 11+824) va fi demolat parțial și nou construit, cu păstrarea de elemente din podul vechi.
Perioada de implementare a proiectului este noiembrie 2017 – septembrie 2021. Contractarea operatorului economic pentru proiectul tehnic, execuția lucrării și asistență tehnică este estimată pentru intervalul ianuarie – iulie 2018, elaborarea proiectului tehnic pentru perioada august – noiembrie 2018, lucrările urmând a se demara în noiembrie 2018, în condițiile în care nu se înregistrează întârzieri cu etapele anterioare, arată o informare a CJ Sibiu.
Alte proiecte de drum prioritare pentru județ se află în faza de pre-contractare: în cadrul POR se finanțează DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106B – A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Soroștin – Țapu, iar în cadrul PNDL DJ 107 B Păuca – Slimnic.

Related posts

Criză de meseriași la Cluj. Marii producători se pun pe recrutări

Nora Dumitrescu

Logicode, firmă românească specializată în tehnologia codurilor de bare, lansează o soluţie pentru IMM-urile care fac comerţ sau producţie

Stefana Muresan

Etichetele de Cluj, suprasolicitate în pandemie

Nora Dumitrescu

Importantă sumă de bani în 2019 pentru agricultorii și crescătorii de animale

redactia

MIPIM 2020 rescheduled to June 2-5 in Cannes

Ionut Oprea

TRAMECO, Drum Asfalt și LEMACONS, reabilitează Şcoala nr. 11 din Oradea

Traian Dan

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

Deschiderea procedurii de insolvență în contextul stării de urgență

Nicolae Pop

CFR va prezenta proiectul de modernizare a liniei de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, în cinci variante

Stefana Muresan

Trei produse montane certificate, în portofoliul Mirdatod

Stefana Muresan

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Ligia Voro

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

Lanțul clujean La Casa s-a extins în șapte județe din Ardeal

Nora Dumitrescu

Oradea și zona metropolitană Oradea vor fi conectate la autostrada Transilvania

Stefana Muresan

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

Un nou record la Aeroportul International Iasi: peste 125.000 de pasageri in august

Stefana Muresan

Lanțul farmaceutic Ropharma vrea să ia un împrumut de 2 milioane de euro de la ING

Papuc Irina

Cea mai mare expoziție de cristale, pietre prețioase și semiprețioase la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Diferit începe reconstrucția Podului Porțelanului din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Lotul 2 al autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii, progres de 59%

Stefana Muresan

România – 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017; cei mai mulţi bani, pentru agricultură

Stefana Muresan

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Transgaz, profit net de peste 602 milioane de lei, la 31 decembrie 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment