Fonduri Europene Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) contractul de finanțare pentru proiectul Reabilitarea drumului județean DJ 141 Mediaș-Bârghiș (25,8 km), cu fonduri UE, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul are o valoare totală de 84.612.237,98 lei (aproximativ 19 milioane de euro), reprezentând 25% din bugetul total al Consiliului Județean Sibiu în 2017, respectiv 150% din bugetul afectat secțiunii de dezvoltare. Contribuția Consiliului Județean Sibiu este de 2.469.139,16 lei.
Drumul reprezintă o alternativă pentru DN 14 Sibiu – Mediaș, făcând legătura între DJ 106 Sibiu-Agnita- Sighișoara și DN 14 Sibiu – Mediaș-Sighișoara. Reabilitarea DJ 141, aflat într-o stare accentuată de degradare (cu văluriri şi gropi, zone cu cedări ale terasamentului, alunecări de teren, băltirea apei pluviale, podețe nefuncționale) contribuie la o mai bună conectivitate pentru micro-regiunea Valea Hârtibaciului și la coridoarele de transport europene (atât cele rutiere, cât și cele feroviare și aeroportuare), și răspunde în acest fel și unor priorități la nivel european.
Reabilitarea DJ 141 răspunde și priorităților stabilite prin Strategia de dezvoltare a Judeţului Sibiu în perioada 2012-2020, aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 234/2012 și a fost aprobată ca prioritate nr. 1 și la nivel regional de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru.
„Echilibrarea nivelului de dezvoltare economică între micro-regiunile din județ este o prioritate pentru noi, iar reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș vine în sprijinul micro-regiunii Valea Hârtibaciului și a părții de nord a județului. Mulți investitori se plângeau atât de infrastructura rutieră slabă a zonei, cât și de lipsa forței de muncă. Acest drum va scoate din izolare mai multe localități și va deschide noi oportunități pentru economia locală. Estimăm că minimum 70.000 de persoane vor avea o posibilitate mai mare de a se deplasa între principalele localități deservite de acest drum, respectiv municipiul Mediaș, comuna Moșna, comuna Biertan și comuna Bârghiș”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
La conferința de presă de azi, directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, a apreciat prestația județului Sibiu în atragerea de fonduri europene și a subliniat importanța acestui proiect din perspectiva strategiei Regiunii Centru.
Lucrările tehnice vor viza: sistem rutier nou acolo unde există cedări ale patului drumului, lucrări de consolidare cu micropiloţi, drenuri longitudinale şi transversale pe tronsoane, ziduri de sprijin noi, asigurarea scurgerii apelor prin rigole și şanţuri, amenajarea ieşirilor la drumurile laterale, amenajarea de staţii de autobuz, elemente suplimentare pentru siguranța circulației (marcaje rezonatoare, semne de avertizare cu lumini galbene intermitente la trecerile de pietoni, vopsea de marcaj în relief pt atenționarea pietonilor, parapete de protecție, rampe acces facil al persoanelor cu dizabilități), accesul la proprietăți prin executarea de podețe, reabilitarea podurilor sau demolarea și construirea de noi poduri, după cum urmează: 4 poduri (de la km 9+476, km 9+678,km10+863,km 12+608) vor fi demolate și reconstruite; 1 pod (de la km 11+824) va fi demolat parțial și nou construit, cu păstrarea de elemente din podul vechi.
Perioada de implementare a proiectului este noiembrie 2017 – septembrie 2021. Contractarea operatorului economic pentru proiectul tehnic, execuția lucrării și asistență tehnică este estimată pentru intervalul ianuarie – iulie 2018, elaborarea proiectului tehnic pentru perioada august – noiembrie 2018, lucrările urmând a se demara în noiembrie 2018, în condițiile în care nu se înregistrează întârzieri cu etapele anterioare, arată o informare a CJ Sibiu.
Alte proiecte de drum prioritare pentru județ se află în faza de pre-contractare: în cadrul POR se finanțează DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106B – A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Soroștin – Țapu, iar în cadrul PNDL DJ 107 B Păuca – Slimnic.

Related posts

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

Programul Prima Casă 2019, lansat cu un plafon total de 2 miliarde lei

Stefana Muresan

Fundația Globalworth finanțează prima platformă de strângere de fonduri, dezvoltată de Narada, pentru profesorii din România

Ionut Oprea

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Papuc Irina

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

Piața berii în România, conform cifrelor anului 2019: investițiile au crescut cu 22 de milioane de euro

Ion Surdu

Primăria Deva a lansat un portal dedicat potențialilor investitori

Stefana Muresan

Clădirea Primăriei Oradea va intra în reabilitare și va deveni atracție turistică

Stefana Muresan

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Ryanair vrea să opereze curse low cost de pe aeroportul din Sibiu

Stefana Muresan

Dezbatere despre situația pieței imobiliare: a XII-a ediție a „Real Estate & Construction Forum”

redactia

Cities of Tomorrow #6: Reconversie și revitalizare

Ionut Oprea

Forestierii solicită TVA 0% la lemnul de foc și 5% la lemnul pentru construcții

Traian Dan

Pentru a doua oară în istoria sa, aerogara ieșeană a atins pragul de 1 milion de pasageri

redactia

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

ACI primenește rețeaua de apă-canal a Clujului

Nora Dumitrescu

Werner Wolff: Deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart, avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune

Stefana Muresan

Conferința Digital Days 2019, Oradea 25 – 26 octombrie

Traian Dan

Competitive Intelligence – avantajele practice (II)

redactia

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Continental a prezentat la Timișoara tehnologii și produse inovatoare

Stefana Muresan

Itinera Spa va construi pasajul Oltenița

Ligia Voro

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Leave a Comment