Agricultura Cluj Sanatate Ultimele stiri

Sucuri probiotice din resturi alimentare, create de cercetătorii de la USAMV

Sucurile probiotice “BY-PRO GUT” sunt rezultatul muncii unei echipe de cercetători din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMVCN), Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie „Prof. Dr . Octavian Fodor” din Cluj-Napoca (IRGHOF) şi Centrul de Cercetare si Inovare Agroalimentară (CENCIRA).
Cercetările s-au desfăşurat în perioada 2014 – 2017, în cadrul unui proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).
Scopul proiectului FOOD-PROFIT a fost de a dezvolta o nouă generație de băuturi funcționale probiotice prin utilizarea de reziduuri agro-alimentare, bacterii probiotice microîncapsulate/granulate şi îmbuteliere în recipiente inteligente cu eliberare controlată. În cadrul acestui proiect, coordonat de USAMVCN, funcționalitatea băuturilor probiotice a fost testată de IRGHOF, atât pe subiecți sănătoși cât și pe subiecți cu afecțiuni gastrointestinale, iar CENCIRA a dezvoltat două tipuri de băuturi probiotice: BY-PRO GUT cu suc de mere și morcovi și BY-PRO GUT cu suc de struguri negri si sfeclă.
Băuturile probiotice au fost obținute prin valorificarea unor reziduuri din industria alimentară, respectiv coji și pulpa de mere, morcovi, struguri negri și sfeclă și adăugarea de microcapsule cu bacterii probiotice (Lactobacillus plantarum) pentru a avea efect pozitiv asupra sănătății gastrointestinale.
Evenimentul de lansare a sucurilor se va desfășura săptămâna viitoare.

Related posts

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Acționarii BVB și-au dublat investiția în doar patru ani din creșterea prețului acțiunilor și din dividende

Stefana Muresan

Studiu Valoria: Comportamentele de cumpărare în era consumatorilor digitali

redactia

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Consorțiu al politehniștilor europeni, creat la Cluj

Nora Dumitrescu

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Trei constructori vor moderniza străzile Zalăului pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a grupului DowDuPont, va crea o companie 100% agricolă în România

Stefana Muresan

Gigantul american Emerson, profit de peste 10 mil. euro cu campusul industrial din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

A doua ediție a Târgului naţional dedicat micilor producători și artizani

Ligia Voro

Maternitatea de purcei de la Șibot – Alba

Stefana Muresan

Grupul MOL, prin Panfora Oil & Gas, începe forările în judeţul Arad

Stefana Muresan

Lucrările la Podul Gilău, aproape de final

redactia

Barajul Runcu va costa aproape 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Simona Bișboacă, cercetător și antreprenor bihorean: „Voiam să fac produse inovatoare, care nu se găseau pe piață”

Traian Dan

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

Zona Plopiș vrea să atragă turiștii în Sălaj

Nora Dumitrescu

Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Stefana Muresan

Asistență tehnică de peste 10 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii de apă din Valea Jiului, contract câștigat de o firmă clujeană

Stefana Muresan

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

Tibi Uşeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

redactia

Cinci asistenţi virtuali au fost instalaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

Robert Bloancă

Agraria va deveni o platformă pentru noile tehnologii agricole

Nora Dumitrescu

Leave a Comment