Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sucuri probiotice din resturi alimentare, create de cercetătorii de la USAMV

Sucurile probiotice “BY-PRO GUT” sunt rezultatul muncii unei echipe de cercetători din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMVCN), Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie „Prof. Dr . Octavian Fodor” din Cluj-Napoca (IRGHOF) şi Centrul de Cercetare si Inovare Agroalimentară (CENCIRA).
Cercetările s-au desfăşurat în perioada 2014 – 2017, în cadrul unui proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).
Scopul proiectului FOOD-PROFIT a fost de a dezvolta o nouă generație de băuturi funcționale probiotice prin utilizarea de reziduuri agro-alimentare, bacterii probiotice microîncapsulate/granulate şi îmbuteliere în recipiente inteligente cu eliberare controlată. În cadrul acestui proiect, coordonat de USAMVCN, funcționalitatea băuturilor probiotice a fost testată de IRGHOF, atât pe subiecți sănătoși cât și pe subiecți cu afecțiuni gastrointestinale, iar CENCIRA a dezvoltat două tipuri de băuturi probiotice: BY-PRO GUT cu suc de mere și morcovi și BY-PRO GUT cu suc de struguri negri si sfeclă.
Băuturile probiotice au fost obținute prin valorificarea unor reziduuri din industria alimentară, respectiv coji și pulpa de mere, morcovi, struguri negri și sfeclă și adăugarea de microcapsule cu bacterii probiotice (Lactobacillus plantarum) pentru a avea efect pozitiv asupra sănătății gastrointestinale.
Evenimentul de lansare a sucurilor se va desfășura săptămâna viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Articolul următor

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share