Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat perfectarea tranzacţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de 99,15% deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost.
În cadrul tranzacţiei Banca Transilvania dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societatilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.
“Achizitionarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorita potentialului de integrare cu businessul nostru. Aceasta achizitie completeaza strategia de crestere organica a Bancii Transilvania, consolidandu-ne pozitia pe piata. Suntem pregatiti sa ne adaptam responsabil noii dimensiuni BT si noilor realitati. Banca noastra va continua sa sprijine antreprenorii romani si economia locala, creand valoare adaugata pentru actionari, clienti si echipa. Multumim reprezentantilor Eurobank pentru sprijin, profesionalism si colaborare in contextul negocierii acestei tranzactii de importanta strategica pentru ambele parti.”, spune Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.
La rândul său Stavros Ioannou, Director General Adjunct Eurobank, a afirmat că odata cu vanzarea Bancpost si a societatilor afiliate, Eurobank isi indeplineste ultima obligatie de vanzare conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana.
“Consider ca aceasta tranzactie cu un partener de o reputatie incontestabila precum Banca Transilvania se realizeaza in interesul deplin al clientilor, deponentilor si angajatilor Bancpost. Eurobank se va concentra pe dezvoltarea pietelor sale cheie. As dori sa le multumesc tuturor colegilor din subsidiarele din Romania pentru colaborarea stransa din toti acesti ani, precum si partenerilor din BT pentru finalizarea cu succes a acestui demers.”
Banca Transilvania este numărul doi în România, iar achiziţia Bancpost îi va permite să se bată pentru prima poziţie.
În ultimii trei ani, instituţia financiară a achiziţionat două bănci din top 10, respectiv Volksbank şi acum Bancpost.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Articolul următor

Business rEvolution la Targu Mures

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Euro 2024 se vede în Iulius Mall Cluj

Fanii „sportului rege” și pasionații de experiențe unice sunt așteptați pe terasa food court-ului să vadă meciurile din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share