București Real Estate Ultimele stiri

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Grupul ROCKWOOL investeşte aproximativ 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea în jur de 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică. Noua unitate de producție va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani în apropiere de Ploiești, județul Prahova, și va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a Grupului ROCKWOOL în România. Acest proiect va consolida prezența solidă a Grupului în România, piață pe care este activ de aproape 20 de ani prin intermediul filialei locale de vânzări.
Fabrica va contribui la creșterea economiei locale în condițiile în care cea mai mare parte a materiei prime și a serviciilor de logistică va proveni din România, iar cea mai mare parte a forței de muncă angajate direct de ROCKWOOL sau de companiile subcontractante va fi locală. Procesul pentru emiterea permiselor și autorizațiilor necesare a fost inițiat, astfel că producția de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.
„Această investiție ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a crește siguranța împotriva incendiilor și eficiența energetică în clădirile din țară. Încurajăm Guvernul să continue să colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene în cadrul platformei pentru schimb de informații în domeniul incendiilor (FIEP), precum și pentru alte inițiative care vor îmbunătăți reglementările privind siguranța la incendiu. Ca lider mondial în fabricarea de produse din vată minerală bazaltică incombustibile, suntem deschiși să împărtășim cu autoritățile, clienții și alte părți interesate toate cunoștințele și expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani în care am făcut clădirile mai confortabile, eficiente energetic și sigure la incendii”, declară Gilles Maria, Senior Vice President, ROCKWOOL Group.
„De aproape 20 de ani le livrăm clienților români servicii și produse de izolație de înaltă calitate, iar această fabrică, după ce va fi finalizată, ne va permite să oferim un sprijin și mai ridicat în România și în țările învecinate. Suntem încântați să devenim parte a comunității locale din Prahova și din România și vrem să mulțumim Guvernului României, Invest Romania și autorităților din județul Prahova și Ariceștii Rahtivani pentru susținerea și colaborarea pentru acest proiect de investiții”, adaugă Rafael Rodriguez, Managing Director, ROCKWOOL South Europe.
Anunțul de astăzi vine ca urmare a declarației făcute de Grupul ROCKWOOL pe 24 februarie 2017, în care își exprima intenția de a cumpăra teren pentru a-și extinde producția în Statele Unite ale Americii, Suedia și România.
Grupul ROCKWOOL și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți viețile tuturor celor care încearcă soluțiile noastre. Expertiza noastră este perfect adaptată pentru a aborda multe dintre cele mai mari provocări din ziua de azi în ceea ce privește sustenabilitatea și dezvoltarea durabilă, de la consumul de energie și poluarea fonică la siguranța la incendii, deficitul de apă sau inundațiile. Gama noastră de produse reflectă diversitatea nevoilor la nivel global, susținându-ne în același timp partenerii în reducerea propriei amprente de carbon.
Vata minerală bazaltică este un material versatil și stă la baza tuturor activităților noastre. Cu aproximativ 10.500 de colegi pasionați în 38 de țări, suntem liderul mondial în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.

Related posts

Contribuabilii zălăuani vor fi penalizați dacă nu își plătesc impozitele

Nora Dumitrescu

Contractul pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Alba Iulia, adjudecat de constănțenii de la Polaris. Contract de 1,3 milioane de lei pe an

redactia

Vizită europeană la magazinul Făcut în Sălaj

Nora Dumitrescu

Optim – Project Management Company of the Year (CIJ)

Transilvania Business

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Nora Dumitrescu

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Investițiile continuă: CBRE gestionează proiecte de construire și amenajări interioare de peste 80 milioane de euro

Papuc Irina

FOTO: Cea mai mare fabrică de nutrețuri din România la Sânpaul, după 15,6 mil. euro investiți

Ligia Voro

Camera de Comerț Maramureș s-a reactivat fizic

Nora Dumitrescu

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

Eximtur se indreapta spre afaceri de 54 mil. euro

Stefana Muresan

Vânzări în creștere pentru Villa Vinèa

Ligia Voro

Profitul Transelectrica a crescut de peste trei ori în 2018

redactia

Investiția Bosch ar putea crea 2.500 locuri de muncă în Simeria

Stefana Muresan

Blake Horsley to become P3’s Group Development Director

Ionut Oprea

Consiliul Județean Cluj a închiriat spitalul privat Polaris cu 80.000 lei/lună

Nora Dumitrescu

Euroins, sancționată cu 500.000 de lei și cu administrator temporar, precizări ASF

Ligia Voro

Majoritatea orădenilor au ales plata online a taxelor și impozitelor în 2020

Traian Dan

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

NEPI Rockcastle confirmă continuarea proiectului Târgu Mureș Shopping City

Ligia Voro

Primul român numit la conducerea GSK România în calitate de Director General

Stefana Muresan

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Hyalcor dezvoltă un program de cercetare-proiectare în combaterea infecțiilor nosocomiale

Ligia Voro

Facilităţi fiscale pentru firmele orădene care și-au întrerupt activitatea

Traian Dan

1 comment

Leave a Comment