București Real Estate Ultimele stiri

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Grupul ROCKWOOL investeşte aproximativ 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea în jur de 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică. Noua unitate de producție va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani în apropiere de Ploiești, județul Prahova, și va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a Grupului ROCKWOOL în România. Acest proiect va consolida prezența solidă a Grupului în România, piață pe care este activ de aproape 20 de ani prin intermediul filialei locale de vânzări.
Fabrica va contribui la creșterea economiei locale în condițiile în care cea mai mare parte a materiei prime și a serviciilor de logistică va proveni din România, iar cea mai mare parte a forței de muncă angajate direct de ROCKWOOL sau de companiile subcontractante va fi locală. Procesul pentru emiterea permiselor și autorizațiilor necesare a fost inițiat, astfel că producția de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.
„Această investiție ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a crește siguranța împotriva incendiilor și eficiența energetică în clădirile din țară. Încurajăm Guvernul să continue să colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene în cadrul platformei pentru schimb de informații în domeniul incendiilor (FIEP), precum și pentru alte inițiative care vor îmbunătăți reglementările privind siguranța la incendiu. Ca lider mondial în fabricarea de produse din vată minerală bazaltică incombustibile, suntem deschiși să împărtășim cu autoritățile, clienții și alte părți interesate toate cunoștințele și expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani în care am făcut clădirile mai confortabile, eficiente energetic și sigure la incendii”, declară Gilles Maria, Senior Vice President, ROCKWOOL Group.
„De aproape 20 de ani le livrăm clienților români servicii și produse de izolație de înaltă calitate, iar această fabrică, după ce va fi finalizată, ne va permite să oferim un sprijin și mai ridicat în România și în țările învecinate. Suntem încântați să devenim parte a comunității locale din Prahova și din România și vrem să mulțumim Guvernului României, Invest Romania și autorităților din județul Prahova și Ariceștii Rahtivani pentru susținerea și colaborarea pentru acest proiect de investiții”, adaugă Rafael Rodriguez, Managing Director, ROCKWOOL South Europe.
Anunțul de astăzi vine ca urmare a declarației făcute de Grupul ROCKWOOL pe 24 februarie 2017, în care își exprima intenția de a cumpăra teren pentru a-și extinde producția în Statele Unite ale Americii, Suedia și România.
Grupul ROCKWOOL și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți viețile tuturor celor care încearcă soluțiile noastre. Expertiza noastră este perfect adaptată pentru a aborda multe dintre cele mai mari provocări din ziua de azi în ceea ce privește sustenabilitatea și dezvoltarea durabilă, de la consumul de energie și poluarea fonică la siguranța la incendii, deficitul de apă sau inundațiile. Gama noastră de produse reflectă diversitatea nevoilor la nivel global, susținându-ne în același timp partenerii în reducerea propriei amprente de carbon.
Vata minerală bazaltică este un material versatil și stă la baza tuturor activităților noastre. Cu aproximativ 10.500 de colegi pasionați în 38 de țări, suntem liderul mondial în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.

Related posts

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

Program de training în securitate cibernetică, în premieră mondială în Parcul Ştiinţific Tetapolis

Stefana Muresan

Ministrul Daea, vizită inopinată la Daracul de la Sadu, unul din puținele ateliere unde se mai obține lână

Stefana Muresan

Romgaz va extinde depozitul de la Sărmăşel și va construi unul nou la Fălticeni, cu fonduri europene

Stefana Muresan

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Ionut Oprea

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Nora Dumitrescu

Delgaz Grid plănuiește investiții în rețele de 1,9 miliarde de lei până în 2023

Traian Dan

Noutățile anului universitar 2018-2019 la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

Ioana Arsenie, consultant financiar: Ce face un antreprenor când se accentuează o etapă de criză?

Ligia Voro

RE/MAX România își extinde rețeaua la Florești

Stefana Muresan

Un copil din Tulcea a primit o inimă nouă în urma unui transplant efectuat la Târgu Mureș

redactia

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Autostrada Cluj – Sălaj, o lucrare dificilă

Nora Dumitrescu

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Eurocerad International din Bucureşti, singurul ofertant la licitaţia de completare a proiectului tehnic pentru nouă kilometri din Autostrada Lugoj – Deva

redactia

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

CNAIR: Până la finele anului, două loturi din autostrada Sibiu-Piteşti vor avea constructorii desemnaţi

Stefana Muresan

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Două companii IT clujene, în top 10 România

Nora Dumitrescu

1 comment

Leave a Comment