Vineri 24 noiembrie, la sediul Facultății de Economie și Administrația Afacerilor din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, a avut loc Forumul de Afaceri Româno Maghiar 2017, aflat la a 5-a ediție. Evenimentul este co-organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consulatul General al Ungariei de la Cluj-Napoca, Consiliul Județean din Cluj, Biroul Regional al Casei Nationale de Comert din Ungaria de la Cluj, Camera de Comerț și Industrie a Județului Cluj și Camera de Comerț și Industrie Româno-Ungară Kárpátia. Scopul acestui eveniment a fost de a consolida dialogul economic între cele două țări și de a intensifica volumul schimburilor comerciale bilaterale prin asigurarea unui forum potrivit pentru construirea unor relații profesionale între reprezentanții afacerilor mici și mijlocii din România și Ungaria.
În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului au luat cuvântul domnul Emil Boc – primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Lajos Mile – Consulul General al Ungariei din Cluj-Napoca, domnul István Vákár – vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, domnul Gheorghe Seculici, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României. şi domnul dr. Răzvan Mustață – Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai.
Orașul Cluj-Napoca poate constitui un pod important între Budapesta și București din punct de vedere economic, susținut și de proiectul unui tren de mare viteză pe ruta Budapesta-Cluj-București, discutat recent la întâlnirea dintre miniștrii de externe ale celor două țări.
”Încurajarea transportului în comun este doar în teorie decât în practică în țara noastră, cu excepția câtorva orașe cum este și Clujul. Întrebarea este simplă, vom urma aceleași greșeli ca și marile orașe din vestul Europei, la început cu mașini, sufocare și după aceea decongestionare sau vom fi în stare să utilizăm avantajele tehnologiei modern, a noilor tendințe care există în lume ca să nu ajungem acolo.”, a declarat primarul Emil Boc, în deschiderea oficială a evenimentului..
Forumul de afaceri a început cu o ședință plenară, care a fost urmată de două ședințe în următoarele secțiuni: industria alimentară și economie verde. În cadrul secțiunilor se vor organiza și întâlniri B2B pentru antreprenori. Forumul s-a încheiat cu o recepție, unde au fost invitați şi personalități din viața publică a Clujului.
Citește și:
Clujul își cumpără microbuze electrice școlare de 12 milioane €
79 de astfel de vehicule nepoluante și eficiente energetic vor fi achiziționate pentru transportul elevilor din județ. Consiliul…
10 septembrie 2024
Velo Apuseni Cluj va costa 22 de milioane de euro
Consiliul Județean (CJ) Cluj a solicitat acordul de mediu pentru proiectarea pistelor de biciclete din Munții Apuseni. Forul…
10 septembrie 2024
Noul val de antreprenori s-a adunat pe Feleac. “Între noi pot fi viitorii miliardari ai planetei”
Sute de tineri întreprinzători din Cluj au luat parte, la complexul HillHouse Pool & Lounge, la o întâlnire…
9 septembrie 2024
DEER va susține cu burse viitorii electricieni din Transilvania
Unități de învățământ dual din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Alba sau Mureș intră în parteneriat cu Distribuție…
9 septembrie 2024
Pregătiri de start pentru Aiud Green Run
A doua ediție a competiției Aiud Green Run, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Aiud, împreună cu…
9 septembrie 2024
DECO Days, ediția 9, între 12-15 septembrie, la Cluj-Napoca. Cine expune?
Eveniment inedit pe harta designului de interior din România, a noua ediție a DECO Days reunește expozanți, designeri…
9 septembrie 2024
Jovan Radosavljevic, noul Managing Director al CTP Romania
CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, după suprafaţa…
9 septembrie 2024
Accor anunță deschiderea Swissôtel Poiana Brașov
Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, anunță cu bucurie deschiderea Swissôtel Poiana Brașov, hotel ce marchează debutul brandului…
8 septembrie 2024