Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Energia verde și industria alimentară subiectele forumului de afaceri româno-maghiar

Vineri 24 noiembrie, la sediul Facultății de Economie și Administrația Afacerilor  din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, a avut loc Forumul de Afaceri Româno Maghiar 2017, aflat la a 5-a ediție.  Evenimentul este co-organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consulatul General al Ungariei de la Cluj-Napoca, Consiliul Județean din Cluj, Biroul Regional al Casei Nationale de Comert din Ungaria de la Cluj, Camera de Comerț și Industrie a Județului Cluj și Camera de Comerț și Industrie Româno-Ungară Kárpátia. Scopul acestui eveniment a fost de a consolida dialogul economic între cele două țări și de a intensifica volumul schimburilor comerciale bilaterale prin asigurarea unui forum potrivit pentru construirea unor relații profesionale între reprezentanții afacerilor mici și mijlocii din România și Ungaria.
În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului au luat cuvântul domnul Emil Boc – primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Lajos Mile – Consulul General al Ungariei din Cluj-Napoca, domnul István Vákár – vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, domnul Gheorghe Seculici, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României. şi domnul dr. Răzvan Mustață – Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai.
Orașul Cluj-Napoca poate constitui un pod important între Budapesta și București din punct de vedere economic, susținut și de proiectul unui tren de mare viteză pe ruta Budapesta-Cluj-București, discutat recent la întâlnirea dintre miniștrii de externe ale celor două țări.
”Încurajarea transportului în comun este doar în teorie decât în practică în țara noastră, cu excepția câtorva orașe cum este și Clujul. Întrebarea este simplă, vom urma aceleași greșeli ca și marile orașe din vestul Europei, la început cu mașini, sufocare și după aceea decongestionare sau vom fi în stare să utilizăm avantajele tehnologiei modern, a noilor tendințe care există în lume  ca să nu ajungem acolo.”, a declarat primarul Emil Boc, în deschiderea oficială a evenimentului..
Forumul de afaceri a început cu o ședință plenară, care a fost  urmată de două ședințe în următoarele secțiuni: industria alimentară și economie verde. În cadrul secțiunilor se vor organiza și întâlniri B2B pentru antreprenori. Forumul s-a încheiat cu o recepție, unde au fost  invitați şi personalități din viața publică a Clujului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Articolul următor

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share