Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Radioactiv Mineral Măgurele, singura companie de cercetare geologică a statului, estimează că potenţialul de resurse uranifere, în care s-a investit până în prezent, a atins circa 30%, a anunţat vineri Ministerul Economiei, în urma unei întâlniri dintre reprezentanţii ministerului şi conducerea societăţii.
Compania Radioactiv administrează perimetrele de explorare geologică a metalelor rare şi radioactive şi stochează fondul geologic naţional.
”Reprezentanţii Radioactiv Mineral au reiterat propunerea de reorganizare a companiei ca societate de interes economic general şi de revitalizare a cercetării geologice pentru uraniu, în România, prin Programul Geologic Naţional (PGN), demers prevăzut în programul de Guvernare 2017 – 2020”, arată un comunicat pubicat vineri pe site-ul Ministerului Economiei.
Executivul a aprobat în iulie proiectul de lege privind PGN.
Radioactiv Mineral identifică resurse de uraniu cu potenţial economic, prin operaţiuni de prospecţiune şi explorare.
Societatea de importanţă strategică pentru economia naţională activează prin două programe derulate de Ministerul Economiei: cercetare geologică, respectiv închiderea minelor.
”Reprezentanţii ministerului şi-au exprimat dorinţa ca Radioactiv Mineral să participe cu soluţiile proprii şi să fie integrată şi finanţată prin PGN. Conform proiectului de lege, finanţarea PGN o va asigura bugetul de stat, prin Ministerul Economiei”, se mai arată în comunicat.
Eventualele lucrări şi rezultate obţinute de Radioactiv, în cadrul PGN, vor intra în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Economiei.
”Societatea face demersuri, din iulie 2017, pentru prestarea/vânzarea de servicii unor parteneri străini, în vederea efectuării unor activităţi de prospecţiune şi a altor forme de colaborare. Radioactiv Mineral estimează la circa 2 milioane euro finanţarea necesară companiei, pentru a-şi derula activitatea la un nivel competitiv internaţional”, mai spun oficialii Ministerului Economiei.
Reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai companiei au convenit că principalul investitor interesat direct este statul român, care primeşte datele necesare dezvoltării proiectelor miniere de exploatare a uraniului”, mai precizează oficialii.
Întâlnirea de vineri face parte dintr-o serie de evaluări a situaţiei curente a companiilor din portofoliul ministerului, iniţiată la finalul lunii octombrie 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Energia verde și industria alimentară subiectele forumului de afaceri româno-maghiar

Articolul următor

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share