Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Reprezentanții a două companii cu capital străin care activează în Lugoj și-au anunțat intenția de a-și extinde capacitățile de producție din municipiu. Anunțul a fost făcut în cadrul unor întrevederi avute cu conducerea Primăriei Lugoj.
„Discuțiile au vizat probleme privind dezvoltarea în următorii ani a Werzalit Lugoj. Conducerea executivă a firmei germane și-a manifestat intenția de a extinde capacitatea de producție a subsidiarei din Lugoj pentru a produce și elemente de mobilier, fapt ce ar duce la creșterea semnificativă a numărului de angajați a acesteia. Domnul Jochen Werz a adresat cuvinte de apreciere pentru primirea călduroasă și prezentarea orașului nostru și s-a declarat foarte mulțumit de posibilitățile de extindere a firmei și de sprijinul municipalității în acest sens”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.
WERZALIT GmbH, cu sediul principal în Oberstenfeld, landul Baden-Württemberg, este una dintre principalele companii europene care inovează în domeniul elementelor de construcţie şi elementelor fasonate pentru industrie.
O întrevedere cu primarul Lugojului, Francisc Boldea, au avut și reprezentanții firmei Honeywell Lifesafety România, Paul Cărămidaru, directorul general, și Ovidiu Crașovan, managerul de securitate și sănătate în muncă. În cadrul discuțiilor, la care a participat și Dinel Mazilu, arhitectul șef al Lugojului, au fost abordate probleme privind intențiile de extindere a firmei, ce presupun, într-o primă fază, creșterea numărului de angajați de la 700 la 850. Totodată, s-a discutat despre etapele legale necesare în vederea cumpărării suprafeței de teren pe care firma o deține în prezent în concesiune de la Primăria Lugoj, dar și despre posibilitățile de extindere cu o nouă hală.
Honeywell Lifesafety România este prezentă pe piața locală din anul 2001, potrivit site-ului companiei. Honeywell România a livrat sisteme de automatizare și control către companii reprezentative din România, preponderent în industriile: petrol și gaze (rafinării, petrochimie) , energetică (termocentrale, unităti din domeniul nuclear), farmaceutică (unitati de producție), chimică (unităti de producție a îngrasămintelor chimice) precum și către companii din străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Articolul următor

Universitatea de Vest din Timișoara a premiat excelența

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share