Transilvania Business
Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Startup-ul ce produce la Cluj purificatoare de apă, câștigătoare în finala Central European Startup Awards din Sofia

Compeţia Central European Startup Awards (CESA) şi-a anunţat câştigătorii finalei ce a avut loc la Sofia, în Buglaria. Categoria ”Cel mai bun startup cu impact social” fost câștigată și în acest an de o firmă din România, SoWat. Startup-ul, fondat de doi medici, produce la Cluj stații de filtrare pentru potabilizarea apei.
Potrivit hotnews.ro, SoWat este un startup fondat de doi medici, Khaled Al Mezayen, un sirian nascut si crescut in Romania, si asociatul lui, doctorul de origine franceza, Pierre Huet. Cei doi lucreaza de mai bine de patru ani la acest proiect – o statie de filtrare pentru potabilizarea apei, care, in prezent, este produsa in serie la Cluj si care poate ajuta comunitati intregi sa aiba acces la apa potabila, la costuri reduse.
SoWat poate potabiliza orice fel de sursa de apa dulce pentru comunitati de la 500 la 5000 de persoane, mai explica reprezentantul companiei. Mai exact, produce intre 25 si 100 de metri cubi de apa potabila, pe zi.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Salina Turda a înregistrat un nou record de turiști, de aproape 690000: numărul ar putea crește în acest an

redactia

Festivitate aniversară la USAMV Cluj-Napoca, o jumătate de secol de viață pentru Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Stefana Muresan

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More