Infrastructura Sibiu Slider

Wizz Air anunță extinderea operațiunilor din Sibiu

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, și cel mai mare operator din România, a anunțat că va continua să-și extindă operațiunile din Sibiu și va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 la baza locală, începând cu iunie 2018. Totodată, WIZZ va lansa cinci curse mult așteptate din Sibiu și va crește frecvențele pe patru rute populare, adăugând astfel 21 de zboruri în total programului.
Împreună cu noile curse spre Copenhaga, Charleroi, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, care încep în iunie 2018, rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu se va extinde la 11 rute spre 8 țări. Aeronava adițională va permite WIZZ să crească frecvența zborurilor pe patru rute din vara 2018: Londra-Luton va deveni zilnică, Memmingen și Dortmund vor crește la cinci, în timp ce conexiunea spre Nuremberg va opera de patru ori pe săptămână.
A doua aeronavă Airbus A320, care se alătură flotei din Sibiu din iunie 2018, a fost anterior alocată operațiunilor din Târgu Mureș. Aeronava adițională va sprijini în continuare consolidarea și diversificarea rețelei de zbor din Transilvania pentru 2018, în timp ce rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu va crește cu un număr total de 21 de frecvențe săptămânale, care creează noi oportunități de călătorie din și spre Transilvania.
Noua investiție de la Aeroportul Sibiu va duce investiția totală a Wizz Air la aproape 200 de milioane de dolari*, iar echipa WIZZ de la Sibiu va crește la peste 70 de angajați direcți, toți pregătiți să livreze cele mai înalte standarde de customer service și siguranță în aviație, asigurând o experiență excelentă pasagerilor la orice moment al călătoriei cu Wizz Air.
În calitate de pionier al călătoriei aeriene la tarife scăzute, WIZZ caută în mod constant să creeze noi oportunități pentru călătorii cu adevărat accesibile între România și restul Europei, oferind totodată cele mai mici tarife posibile pasagerilor. Operațiunile Wizz Air din România, care cunosc o creștere accelerată, vor continua să stimuleze economia locală, la fel cum au făcut-o în ultimii 10 ani, prin creșterea numărului de angajați în aviația din România și sectoarele turismului și prin facilitarea a peste 5.700** de locuri de muncă anul acesta în industrii asociate în țară. În 2018, WIZZ oferă în total mai mult de 9,2 milioane de locuri de la 10 aeroporturi din România pe 142 de rute spre 20 de țări. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va ajunge anul viitor la 24 de aeronave alocate bazelor din România, inclusiv 7 Airbus A321 noi și ultraeficiente, și va avea o echipă locală formată din peste 850 de angajați orientați spre client.
 CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:

DestinațieZileStartTarife de la**
Copenhaga, Danemarcaluni, miercuri, vineri22 iunie 2018179  RON
Bruxelles Charleroi, Belgialuni, miercuri, vineri22 iunie 2018229  RON
Paris Beauvais, Franțamarți, joi, sâmbătă21 iunie 2018179  RON
Basel, Elvețiajoi, sâmbătă21 iunie 2018179  RON
Frankfurt Hahn, Germanialuni, vineri22 iunie 2018179  RON

 
FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTE WIZZ AIR EXISTENTE DIN SIBIU:

DestinațieZboruri săptămânale
Londra-Lutonzilnic de la 5
Memmingen5 de la 2
Dortmund5 de la 3
Nuremberg4 de la 3

Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer la Wizz Air, a declarat: „În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, de peste un deceniu căutăm permanent să răspundem cât mai bine așteptărilor clienților noștri, oferindu-le cele mai mici tarife, destinații dorite și servicii excelente la bord. Astăzi le aducem mai multe vești bune clienților din Transilvania și scoatem în evidență încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Continuăm să investim în regiune cu a doua aeronavă Airbus A320, care se va alătura flotei din Sibiu din iunie 2018, prin lansarea a    5 noi rute din Sibiu precum și prin creșterea frecvențelor săptămânale pe cele mai populare 4 rute. Continuăm să aducem beneficii pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, stimularea economiei regionale, precum și a turismul extern, în condițiile în care turismul din Sibiu s-a dezvoltat remarcabil în ultimul an. Începând cu 2018, WIZZ va oferi din Sibiu 11 rute spre 8 țări. Echipa WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine la bord pasagerii pe oricare dintre mult așteptatele rute spre Paris, Frankfurt Hahn, Basel, Bruxelles Charleroi sau Copenhaga.”
Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a declarat: „Noile rute ce se lansează azi reprezintă legături importante ce contribuie la dezvoltarea economică a județului și a regiunii și ne permit nouă, sibienilor, să circulăm mai rapid și mai confortabil în Europa. Se deschid noi porți spre țări cu care avem o cooperare de tradiție, dar și oportunități pentru noi relații economice. Este un mare câștig pentru Sibiu ca destinație turistică, iar în contextul evenimentelor importante din 2019 reprezintă un pas strategic. Mulțumesc oficialilor Wizz Air pentru alegerea Aeroportului Internațional Sibiu pentru deschiderea de noi rute și pentru găzduirea unei noi aeronave și le doresc în continuare afaceri bune la Sibiu.”
Gabriel Tischer, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Aeroportul Internațional Sibiu și compania Wizz Air sunt parteneri într-un efort comun, care a adus rezultate concrete și palpabile, cu beneficii durabile pentru întreaga comunitate și cu impact în dezvoltarea economică locală. Alocarea celei de-a doua aeronave bazei de operare de la Sibiu reprezintă garanția conectării aeroportului cu importante orașe din Europa.”

Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Rețeaua de rute operate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut în ultimii ani o dinamică aparte. Rezultatele pe care astăzi le marcăm se bazează pe o abordare continuă a operatorilor aerieni și pe eforturi constante din partea echipei aeroportului din Sibiu, respectiv pe propuneri concrete și realiste. Vom continua aceste demersuri pe care astăzi compania Wizz Air le confirmă, acest moment fiind un reper relevant în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al aeroportului. Consider că prin lansarea acestor noi rute răspundem pozitiv apelului comunității pe care o deservim.”

Related posts

Un contract cu statul, esenţial pentru Ghimbav

Stefana Muresan

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Traian Dan

TETAROM, new dimensions for business

Ionut Oprea

Parteneriat la Sibiu: Dent Estet și Polisano oferă investigații stomatologice prin pachetul One Day Check-Up

Papuc Irina

Oradea va avea primul laborator robotizat de analize medicale din România

Traian Dan

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Stefana Muresan

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Sălajul își reabilitează legătura rutieră cu Maramureșul

Nora Dumitrescu

Trei trasee importante din Transilvania, aflate în reabilitare: vor readuce turismul rural pe harta destinațiilor din România

Ion Surdu

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

Timișoara vrea SF pentru metrou

Stefana Muresan

CNAIR caută experți tehnici independenți pentru comisiile de evaluare

Traian Dan

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

redactia

Certificatul de urbanism se poate solicita și elibera online la Oradea

Traian Dan

Video – conferință Shanghai – Oradea – Satu Mare – Arad pe tema Covid – 19

Traian Dan

Dorel Duță, președinte UNSICAR: “Problema în asigurări nu este dacă se întâmplă riscul, ci când”

Ligia Voro

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Nora Dumitrescu

Ministerul Turismului introduce localităţi din Maramureş, Sibiu şi Sălaj în lista zonelor cu prioritate la investiţii

Stefana Muresan

CJ | Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

redactia

24AUCTION – platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

redactia

Din trei salarii minime propuse, IMM-urile l-ar alege pe al patrulea

Traian Dan

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Casa Sus Inima București – cazare gratuită pentru pacienții oncologici

Ionut Oprea

Leave a Comment