Infrastructura Sibiu Slider

Wizz Air anunță extinderea operațiunilor din Sibiu

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, și cel mai mare operator din România, a anunțat că va continua să-și extindă operațiunile din Sibiu și va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 la baza locală, începând cu iunie 2018. Totodată, WIZZ va lansa cinci curse mult așteptate din Sibiu și va crește frecvențele pe patru rute populare, adăugând astfel 21 de zboruri în total programului.
Împreună cu noile curse spre Copenhaga, Charleroi, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, care încep în iunie 2018, rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu se va extinde la 11 rute spre 8 țări. Aeronava adițională va permite WIZZ să crească frecvența zborurilor pe patru rute din vara 2018: Londra-Luton va deveni zilnică, Memmingen și Dortmund vor crește la cinci, în timp ce conexiunea spre Nuremberg va opera de patru ori pe săptămână.
A doua aeronavă Airbus A320, care se alătură flotei din Sibiu din iunie 2018, a fost anterior alocată operațiunilor din Târgu Mureș. Aeronava adițională va sprijini în continuare consolidarea și diversificarea rețelei de zbor din Transilvania pentru 2018, în timp ce rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu va crește cu un număr total de 21 de frecvențe săptămânale, care creează noi oportunități de călătorie din și spre Transilvania.
Noua investiție de la Aeroportul Sibiu va duce investiția totală a Wizz Air la aproape 200 de milioane de dolari*, iar echipa WIZZ de la Sibiu va crește la peste 70 de angajați direcți, toți pregătiți să livreze cele mai înalte standarde de customer service și siguranță în aviație, asigurând o experiență excelentă pasagerilor la orice moment al călătoriei cu Wizz Air.
În calitate de pionier al călătoriei aeriene la tarife scăzute, WIZZ caută în mod constant să creeze noi oportunități pentru călătorii cu adevărat accesibile între România și restul Europei, oferind totodată cele mai mici tarife posibile pasagerilor. Operațiunile Wizz Air din România, care cunosc o creștere accelerată, vor continua să stimuleze economia locală, la fel cum au făcut-o în ultimii 10 ani, prin creșterea numărului de angajați în aviația din România și sectoarele turismului și prin facilitarea a peste 5.700** de locuri de muncă anul acesta în industrii asociate în țară. În 2018, WIZZ oferă în total mai mult de 9,2 milioane de locuri de la 10 aeroporturi din România pe 142 de rute spre 20 de țări. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va ajunge anul viitor la 24 de aeronave alocate bazelor din România, inclusiv 7 Airbus A321 noi și ultraeficiente, și va avea o echipă locală formată din peste 850 de angajați orientați spre client.
 CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:

Destinație Zile Start Tarife de la**
Copenhaga, Danemarca luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 179  RON
Bruxelles Charleroi, Belgia luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 229  RON
Paris Beauvais, Franța marți, joi, sâmbătă 21 iunie 2018 179  RON
Basel, Elveția joi, sâmbătă 21 iunie 2018 179  RON
Frankfurt Hahn, Germania luni, vineri 22 iunie 2018 179  RON

 
FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTE WIZZ AIR EXISTENTE DIN SIBIU:

Destinație Zboruri săptămânale
Londra-Luton zilnic de la 5
Memmingen 5 de la 2
Dortmund 5 de la 3
Nuremberg 4 de la 3

Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer la Wizz Air, a declarat: „În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, de peste un deceniu căutăm permanent să răspundem cât mai bine așteptărilor clienților noștri, oferindu-le cele mai mici tarife, destinații dorite și servicii excelente la bord. Astăzi le aducem mai multe vești bune clienților din Transilvania și scoatem în evidență încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Continuăm să investim în regiune cu a doua aeronavă Airbus A320, care se va alătura flotei din Sibiu din iunie 2018, prin lansarea a    5 noi rute din Sibiu precum și prin creșterea frecvențelor săptămânale pe cele mai populare 4 rute. Continuăm să aducem beneficii pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, stimularea economiei regionale, precum și a turismul extern, în condițiile în care turismul din Sibiu s-a dezvoltat remarcabil în ultimul an. Începând cu 2018, WIZZ va oferi din Sibiu 11 rute spre 8 țări. Echipa WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine la bord pasagerii pe oricare dintre mult așteptatele rute spre Paris, Frankfurt Hahn, Basel, Bruxelles Charleroi sau Copenhaga.”
Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a declarat: „Noile rute ce se lansează azi reprezintă legături importante ce contribuie la dezvoltarea economică a județului și a regiunii și ne permit nouă, sibienilor, să circulăm mai rapid și mai confortabil în Europa. Se deschid noi porți spre țări cu care avem o cooperare de tradiție, dar și oportunități pentru noi relații economice. Este un mare câștig pentru Sibiu ca destinație turistică, iar în contextul evenimentelor importante din 2019 reprezintă un pas strategic. Mulțumesc oficialilor Wizz Air pentru alegerea Aeroportului Internațional Sibiu pentru deschiderea de noi rute și pentru găzduirea unei noi aeronave și le doresc în continuare afaceri bune la Sibiu.”
Gabriel Tischer, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Aeroportul Internațional Sibiu și compania Wizz Air sunt parteneri într-un efort comun, care a adus rezultate concrete și palpabile, cu beneficii durabile pentru întreaga comunitate și cu impact în dezvoltarea economică locală. Alocarea celei de-a doua aeronave bazei de operare de la Sibiu reprezintă garanția conectării aeroportului cu importante orașe din Europa.”

Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Rețeaua de rute operate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut în ultimii ani o dinamică aparte. Rezultatele pe care astăzi le marcăm se bazează pe o abordare continuă a operatorilor aerieni și pe eforturi constante din partea echipei aeroportului din Sibiu, respectiv pe propuneri concrete și realiste. Vom continua aceste demersuri pe care astăzi compania Wizz Air le confirmă, acest moment fiind un reper relevant în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al aeroportului. Consider că prin lansarea acestor noi rute răspundem pozitiv apelului comunității pe care o deservim.”

Related posts

Parteneriat Druid – Vonage pentru introducerea chatboţilot în WhatsApp

Traian Dan

Investiţie de 20 milioane de euro: O nouă companie cu trenuri româneşti de lux intră pe piaţa din vestul ţării

Stefana Muresan

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Papuc Irina

Muncitorii de pe șantierul Variantei Ocolitoare a Bacăului, liberi în perioada 21 – 26 martie

Stefana Muresan

Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 12 februarie

redactia

Wizz Air, noi planuri de dezvoltare in Iasi

Stefana Muresan

Telemeaua de Sibiu a obţinut protecţie naţională, producătorii vor fi certificaţi

Stefana Muresan

Ofertele pentru elaborarea studiilor pentru patru drumuri expres, depuse

Ligia Voro

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Muzeul Bucovinei a lansat propria ciocolată cu ocazia aniversării a 120 de ani de la înființare: produsă la Cisnădie

Papuc Irina

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

Cluj-Napoca: Licitaţie de până la 300 milioane euro pentru concesionarea unor lucrări de construcţie

Stefana Muresan

Start în Sălaj la megaproiectul european de apă și canalizare

Nora Dumitrescu

Finanțare europeană de 200 de mil. euro pentru autostrada din estul Ungariei

Stefana Muresan

Proiect european de 4,4 mil. euro pentru electrificarea cu leduri a oraşului Beclean

Stefana Muresan

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

redactia

Autostrada Gilău-Nădășelu, aproape de deschidere

Stefana Muresan

Inel verde pentru Salonta – 18.000 de copaci vor fi plantați în jurul orașului

Traian Dan

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Robert Bloancă

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Producătorii de gaze și de energie electrică, prețuri reglementate de la îngrijorarea guvernanților

redactia

12 candidați pentru Consiliul de Administrație a Romgaz

Ligia Voro

FOTOREPORTAJ: Tehnologii de succes prezentate de furnizorii de inputuri la Seuca, Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment