Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dorel Goia, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Acționarul principal de la Grupului Teraplast, Dorel Goia, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud. Distincția i-a fost acordată pentru merite deosebite în promovarea și dezvoltarea economică și socială a județului.
„Domnul Dorel Goia prin activitatea sa a avut o contribuție importantă la dezvoltarea economică a județului. Primele investiții în județul Bistrița-Năsăud datează din 2001, când a achiziționat Hermes SA. Prin achiziționarea unor pachete semnificative de acțiuni la Teraplast SA și Rombat SA devine acționar la două dintre cele mai importante societăți comerciale din județ și implicit la societățile Terasteel SA Bistrița, Teraglass SA Bistrița, Politub SA Bistrița și Depaco Băicoi. De asemenea una, din marile realizări este extinderea investițională a societății Teraplast SA în Serbia și înființarea în anul 2017 a Terasteel Serbia, prima fabrică din străinătate inaugurată după anul 1990 și aflată integral în proprietatea unei societăți românești. (…) Luând în considerare faptul că domnul Dorel Goia este unul din cei mai importanți investitori din Transilvania, cu investiții în mai multe județe: Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu-Mare și nu în ultimul rând județul Bistrița-Năsăud, contribuind la promovarea și dezvoltarea economică și socială a județului Bistrița-Năsăud, considerăm că deține calități și merite care îl recomandă pentru acest titlu”, se precizează în expunerea de motive cuprinsă în Hotărârea de Consiliu Județean prin care i s-a acordat omului de afaceri clujean titlul de ”Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” .
Fost profesor de istorie în Cluj-Napoca, Dorel Goia a renunțat la această meserie pentru a intra în afaceri în anii ’90, fiind creditat acum ca unul dintre cei mai bogați români. Compania TeraPlast (listată la bursă) este controlată de Dorel Goia, care deține 46,7% din acțiuni.
Grupul TeraPlast este format din mai multe companii: TeraPlast (produse din PVC și poliolefine), TeraSteel (panouri sandwich, profile zincate), TeraGlass (ferestre și uși din PVC), Politub (din care TeraPlast deține 50% și care produce țevi polietilenă), TeraPlast Logistic (divizia de logistică), precum și două subsidiare în Ungaria și Serbia. În total, grupul deține șase fabrici localizate în Bistrița, la care se va adăuga și fabrica Depaco din Băicoi, județul Prahova.
Grupul a înregistrat anul trecut afaceri de 100 de milioane de euro (cifra exclude Depaco), iar 24% din business a fost generat de exporturi. TeraPlast a realizat investiții de circa 62 de milioane de euro în ultimul deceniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Wizz Air anunță extinderea operațiunilor din Sibiu

Articolul următor

Importatorul de piese auto Autonet din Satu Mare, depozit de 30.000 mp în Cluj

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share