Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul ia fața Capitalei – centură metropolitană, în lungime de 38 de kilometri

Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca a obţinut aprobarea din partea CNAIR pentru a realiza, în locul Guvernului, studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice pentru construirea centurii metropolitane în lungime de 38 de kilometri.
Primarul Emil Boc a declarat, marţi, că viitoarea centură metropolitană va trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2023, valoarea estimată a acesteia fiind de 150 de milioane de euro.
„Am obţinut aprobarea CNAIR pentru a face în locul Guvermului României studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice în vederea construirii centurii metropolitane. Noi vom realiza aceste studii şi proiecte în perioada 2018 – 2019, după care Ministerul Transporturilor va organiza licitaţia şi execuţia lucrărilor în perioada 2020 – 2023. Urmează să aprobăm în Consiliul Local Cluj-Napoca acordul de asociere cu CNAIR şi primăriilor de comune de pe traseul centuriii – Gilău, Apahida şi Floreşti. Centura metropolitană de sud va avea o lungime de 38 de km şi o alocare financiară de 150 de milioane de euro. Suntem într-un regim riguros şi posibil, orice zi de întârziere riscând că această centură să nu se mai facă sau să nu mai fie accesaţi banii europeni”, a spus Boc.
Potrivit acestuia, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a susţinut că va pleda pentru ca UE să deconteze Primăriei Cluj-Napoca şi celorlalţi parteneri din acest proiect costurile cu realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal şi a detaliilor tehnice estimate la 4 milioane de euro.
Gabriela Firea, primarul Capitalei, a cerut şi ea aprobare de la minister, însă nu a primit avizul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost semnat contractul pentru culoarul rutier Mureș Nord

Articolul următor

Imoteca: Fine&Country, lansare în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share