Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene pentru infrastructura rutieră din Transilvania

Comisia Europeană a transmis marți un comunicat de presă prin care anunță că aproape 252 de milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiți în infrastructura de gestionare și distribuție a apei în multe zone urbane din județul Vrancea și în infrastructura rutieră din Transilvania.
Primul proiect sprijinit de Europa, în valoare de 176 de milioane de euro, include construirea și reabilitarea unei rețele de distribuție și canalizare de sute de kilometri, va permite ca aproape 66.460 de persoane din regiune să aibă acces la apă potabilă sigură și de calitate. Proiectul ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021.
“Accesul la apa de calitate nu ar trebui să fie un lux, totuși mulți români erau în această situație înainte de intrarea în vigoare a politicii de coeziune. Iată un exemplu concret de solidaritate europeană”, a afirmat comisarul pentru politica regională Corina Crețu.
Printr-un al doilea proiect, 76 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională sunt investiți în lucrări de renovare ale drumului național E79, care traversează țara și o conectează la sud cu Grecia și la nord cu Ungaria. Lucrarea, care are drept scop îmbunătățirea siguranței rutiere și confortul călătoriei, se referă la secțiunea dintre orașul Deva din Transilvania și Oradea, la granița cu Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Articolul următor

S-a semnat contractul pentru prima fază a gazoductului BRUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share