Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru prima fază a gazoductului BRUA

Contractul pentru construcţia primei faze a gazoductului BRUA a fost semnat marţi. Este un proiect important care ar urma să contribuie la reducerea dependenţei statelor din centrul Europei de gazele ruseşti.
Proiectul BRUA, numit după iniţialele ţărilor prin care trece, îşi propune să scape Europa de monopolul gazelor ruseşti. Conducta ar urma să lege reţelele de gaze din Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Practic, gazele naturale din regiunea caspică şi din alte posibile surse, inclusiv gaz natural lichefiat, vor putea ajunge în Europa Centrala.
Prin conducta BRUA ar urma să fie transportate spre Austria şi alte state din Uniunea Europeana şi gazele extrase din Marea Neagra, însă în etapa a doua a proiectului.
Gazoductul va avea doar pe teritoriul României 528 de kilometri. Va porni de Giurgiu şi va trece prin Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad. Prin conducta din România vor trece un miliard şi jumătate de metri cubi de gaz pe an spre Bulgaria şi 1,75 de miliarde spre Ungaria, pentru ca în a doua etapă capacitatea să crească la 4,4 miliarde.
Valoarea totală a investiţiei este estimată la 480 de milioane de euro, iar un sfert din bani sunt fonduri nerambursabile.
Lucrările la acest gazoduct ar trebui să fie terminate la sfârşitul anului 2019, iar a doua etapă ar urma să fie gata în 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Fonduri europene pentru infrastructura rutieră din Transilvania

Articolul următor

Zitec inaugurează biroul din Brașov și continuă extinderea echipei

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Citeste mai mult

Beiușul va avea stadion nou

Au început lucrările de modernizare la Stadionul Municipal Beiuș. Potrivit Primăriei Beiuș, investiția, în valoare de 6,5 milioane…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share