Contractul pentru construcţia primei faze a gazoductului BRUA a fost semnat marţi. Este un proiect important care ar urma să contribuie la reducerea dependenţei statelor din centrul Europei de gazele ruseşti.
Proiectul BRUA, numit după iniţialele ţărilor prin care trece, îşi propune să scape Europa de monopolul gazelor ruseşti. Conducta ar urma să lege reţelele de gaze din Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Practic, gazele naturale din regiunea caspică şi din alte posibile surse, inclusiv gaz natural lichefiat, vor putea ajunge în Europa Centrala.
Prin conducta BRUA ar urma să fie transportate spre Austria şi alte state din Uniunea Europeana şi gazele extrase din Marea Neagra, însă în etapa a doua a proiectului.
Gazoductul va avea doar pe teritoriul României 528 de kilometri. Va porni de Giurgiu şi va trece prin Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad. Prin conducta din România vor trece un miliard şi jumătate de metri cubi de gaz pe an spre Bulgaria şi 1,75 de miliarde spre Ungaria, pentru ca în a doua etapă capacitatea să crească la 4,4 miliarde.
Valoarea totală a investiţiei este estimată la 480 de milioane de euro, iar un sfert din bani sunt fonduri nerambursabile.
Lucrările la acest gazoduct ar trebui să fie terminate la sfârşitul anului 2019, iar a doua etapă ar urma să fie gata în 2022.
Citește și:
Turul României va fi transmis în 50 de țări prin intermediul Eurosport
Federația Română de Ciclism și Auchan Retail România au încheiat un parteneriat cu Eurosport pentru difuzarea rezumatelor din…
11 august 2022
Continental continuă să se extindă la Sibiu
Continental, companie tehnologică, anunță investiții noi la sediul din Sibiu. Compania se pregătește pentru construirea unei noi clădiri,…
11 august 2022
Construcții Bihor, Muun Concept AB și Gavela fac Piațeta Independenței
Primăria Oradea a semnat miercuri, 10 august, contractul de lucrări pentru obiectivul “Elaborare a documentației tehnico-economice la faza…
11 august 2022
LibFest- sărbătoarea dedicată literaturii, artei și muzicii- are loc offline cu 4 zile de maraton cultural, în Brașov, în perioada 18-21 august
LibFest, ediția 2022 – târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris – își deschide porțile joi,…
11 august 2022
S-a definitivat Zona Metropolitană Arad
Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
10 august 2022
Beiușul va avea stadion nou
Au început lucrările de modernizare la Stadionul Municipal Beiuș. Potrivit Primăriei Beiuș, investiția, în valoare de 6,5 milioane…
10 august 2022
Arabii din Abu Dhabi discută la Aeroportul Internțional Timișoara despre un centru intermodal de 300 de milioane de euro
Prima confirmare a discuțiilor purtate de o delegație mixtă a Ministerului Transporturilor și ai Aeroportului Internațional Timișoara la…
10 august 2022
Participă la Interactiv Transilvania pentru a afla strategii de creștere în retailul local
Interactiv, evenimentul marca Progresiv dedicat comunităților locale de business, revine cu cea de-a 17-a ediție, Interactiv Transilvania. Evenimentul…
10 august 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Interactiv Transilvania, la Hotel Business Târgu Mureș
Interactiv, evenimentul marca Progresiv dedicat […]
11 august 2022
O mureșeancă, artistă în confecționarea covoarelor persane
Doamna Halmagyi Julia s-a născut în comuna […]
11 august 2022
Zboruri Wizz Air pe ruta Târgu Mureș – Roma
Operatorul aerian Wizz Air va suplimenta în […]
8 august 2022
Un nou centru comercial deschis la Târgu Mureș
Un nou centru comercial denumit Univers All își […]
8 august 2022
Societate din Mureș angajează cu salariu motivant muncitori în construcții
Societatea Drumserv SA Târgu Mureş angajează, […]
7 august 2022
Tot mai multe firme mureșene, radiate
În primul semestru al exercițiului financiar […]
7 august 2022
Magazin ”cu prețuri mici și avantaje mari”, în locul Centrului Comercial ”Transilvania” Târgu Mureș
Un magazin de tip cash & carry va fi deschis, […]
6 august 2022