Bistrița-Năsăud Fonduri Europene Investitii IT&C Ultimele stiri

Compania bistrițeană Datacor – investiție de peste 1 mil. de euro, fonduri europene, într-o fabrică de fibră optică

Compania DATACOR, controlată de bistrițenii Bogdan și Cristian Bilegan, a obținut finanțarea europeană solicitată pentru proiectul halei de producție din Parcul Industrial de la Sărata. Investiția în valoare de 1,35 mil. euro va fi demarată în primăvara anului viitor, anunță bistritabusiness.ro.
Compania a depus un proiect pentru finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) pentru a demara construcția unei hale de producție pe platforma de la Sărata. Datacor a concesionat o parcelă de 2800 mp în parcul industrial, unde va produce fibră optică pentru industria telecom. “După o lungă perioadă de așteptare a răspunsului privind finanțarea proiectului, antreprenorii au primit un feedback pozitiv și suntem bucuroși că vor merge înainte cu investiția lor în parcul industrial. Acest proiect se încadrează perfect în tiparul de proiecte pe care-l caută societatea-administrator a parcului: tehnologie și valoare adăugată ridicată” spune Iulius Dumitru, managerul Parcului Industrial Bistrița-Sud, potrivit sursei citate.
Datacor este din 2002 furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom, având ca parteneri companii consacrate la nivel mondial. Firma a avut în 2016 o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri față de anul precedent, de la 9,1 mil. lei la 12,2 mil. lei. În același timp, profitul a crescut de la 1 mil. lei la 1,7 mil. lei și numărul de angajați de la 34 la 45.

Related posts

Transgaz: Vom acţiona astfel încât să nu fie afectat în niciun fel termenul de începere a operării comerciale a BRUA

Stefana Muresan

Satu Mare: Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Stefana Muresan

CJ | Borodi, Brinel: „IT-ul nu mai este doar o utilitate!”

Leave a Comment