Cluj Fonduri Europene Investitii Sanatate Ultimele stiri

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Un spital din Cluj va fi modernizat serios: se vor amplasa panouri solare şi fotovoltaice, vor fi cumpărate pompe de căldură, se va introduce iluminatul cu leduri, va fi izolată faţada şi se vor schimba termopanele.
Primăria Cluj-Napoca şi-a propus să modernizeze, pe fonduri europene, Spitalul Clinic Municipal, mult mai cunoscut sub numele de Spitalul Clujana. Proiectul a fost depus pe axa 3 a Programului Operaţional Regional (POR) şi tocmai a fost declarat eligibil.
„Modernizarea a intrat într-o nouă etapă de evaluare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Proiectul a fost depus în octombrie şi tocmai am fost anunţaţi că a trecut de etapa administrativă a eligibilităţii. Este un proiect de 5,3 milioane de euro, din care 98% sunt fonduri europene, prin POR, axa 3, şi presupune creşterea eficienţei energetice a spitalului.
Este vorba despre izolarea termică a faţadei, schimbarea tâmplăriei (uşi, geamuri), schimbarea iluminatului interior şi exterior, prin folosirea tehnologiei led. Se înlocuiesc toate reţelele de distribuţie a energiei electrice şi a căldurii.
Cel mai important este că se vor amplasa panouri solare şi fotovoltaice, respectiv pompe de căldură. Toate acestea sunt surse regenerabile şi vor aduce clădirea la un consum foarte mic de energie. Practic, vorbim despre o modernizare a întregului spital”, a spus Ovidiu Cîmpean, șeful Direcției dezvoltare locală din primărie.
Spitalul Clujana a trecut prin modernizări succesive. În fapt, restul spitalului trebuie acum să ajungă din urmă clădirea ambulatoriului. În exerciţiul financiar precedent al UE, municipalitatea a atras sume nerambursabile de aproape cinci milioane de euro pentru ambulatoriu, prin proiectul “Modernizarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, în vederea îmbunătăţirii calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală”.
A fost reabilitată o suprafaţă de peste 3.000 mp şi au fost amenajate patru cabinete medicale noi. În plus, întreaga clinică a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie.
În 2016, a fost cumpărat un angiograf nou, la cardiologie, cu trei milioane de lei, s-au achiziţionat ventilatoare pentru saloanele de terapie intensivă, cu 900.000 de lei, iar cu un milion de lei s-au efectuat reparații ale tuturor saloanelor. „În 2014 şi 2015 în Spitalul Clujana, primăria a investit din bugetul local şi din fonduri europene 13 milioane de euro”, a subliniat primarul Emil Boc.
Începând din toamna anului 2017, la Spitalul Clinic Municipal funcţionează şi o secţie de primiri urgenţe cu program non-stop, menită să îi degreveze pe medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Cluj de cazurile ceva mai uşoare. Pentru a se putea realiza acest demers, la Clujana au fost angajate peste 60 de persoane: medici, asistenţi, infirmieri, registratori medicali, brancardieri şi îngrijitori de curăţenie.

Related posts

La 100 de ani de la înfiinţarea universităţii româneşti din Cluj, UBB țintește recunoaștere internațională după modelul Harvard

redactia

Agra’s Alba: Vom dezvolta cu 2 milioane de euro un spaţiu de producţie pentru preparate ready meal

redactia

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Nora Dumitrescu

iHunt se listează pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Ligia Voro

Premiere pentru IRUM SA Reghin

Ligia Voro

Trei noi parteneri la Deloitte România 

Ligia Voro

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

NTT Data România, internet gratuit în centrul Clujului

Stefana Muresan

Mai multe primării din Alba primesc fonduri pentru dezvoltare și infrastructură

redactia

Cinci ofertanți pentru legarea Autostrăzii Transilvania de Ungaria

Nora Dumitrescu

Ștefan Vuza repornește românește Oltchim 

redactia

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Alexandra Crivineanu, noul director de dezvoltare și marketing în cadrul RMN – Diagnostica

redactia

Autoliv vrea să atragă zeci de ingineri de dezvoltare și testare software pentru noua divizie de electronice de la Brașov

redactia

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

FUTURE – programul inovator prin care atragi noi angajați și te implici în #EducatieAltfel

Nicolae Pop

Veste bună de la Bursă

Ligia Voro

Investiţie de 50 milioane de euro într-un nou terminal la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timişoara

redactia

Winners celebrate at the inaugural Hungarian & Balkans Real Estate Awards

Ionut Oprea

Românii care doresc să investească în SUA pot opta pentru viza de tip E2

Stefana Muresan

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

Invenţii ”smart” ale românilor în domeniul medicinei. Telefonul mobil, cel mai rapid radiolog

redactia

Primul monitor cardiac miniaturizat din Transilvania, implantat la Clinicco Brașov

Ligia Voro

Leave a Comment