Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Domeniul schiabil Șureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele

Ski Şurianu, unul dintre cei mai mari administratori privaţi de pârtii, cu 11 kilometri de pârtii în Munţii Sebeşului şi Munţii Şureanu (judeţul Alba), a început lucrările de construcţii pentru un hotel de cinci stele, cu o capacitate de 56 de camere, poziţionat la baza domeniului schiabil şi are în plan să construiască şi o nouă pârtie începând cu anul viitor, anunță zf.ro.
”Am făcut investiţii semnificative în domeniul schiabil Şureanu, am deschis un apres schi nou, acum lucrăm la un restaurant cu autoservire şi la construcţia unui hotel de 56 de camere, care va avea cinci stele şi care va fi deschis cel mai probabil în decembrie anul viitor. Am investit în noi scaune la instalaţia pe cablu, de tunuri de zăpadă nu avem nevoie pentru că avem zăpadă naturală”, a delarat, pentru sursa citată, Daniel Po­pescu, administrator al domeniului Şureanu.
Domeniul schiabil Şureanu este situat în Munţii Şureanu, între vârful Şureanu (2.000 de metri altitudine), vârful Pătru (2.130 metri altitudine), incluzând şi vârful Auşel (2.000 de metri altitudine), dar şi vârful Curmătura (1.809 metri altitudine), potrivit datelor de pe site-ul companiei. Ski Surianu administrează pârtiile Auşel 1, 2 şi 3, dar şi pârtiile Curmătura (1,2,3) şi pârtiile Şureanu (1,2,3), potrivit datelor din baza Ministerului Turismului. Cea mai lungă pârtie este Auşel 2, cu o lungime de 2 kilometri, arată datele de pe site-ul companiei.
”În prezent se schiază pe toate pârtiile C (Curmătura), iar în weekend se va putea schia şi pe A-uri (Auşel). Capacitatea instalaţiilor pe cablu este de 1.500-2.000 de turişti zilnic, aşteptăm un sezon mai bun în acest an. Sezonul s-a deschis la început de decembrie, am avut inclusiv turişti austrieci şi nemţi la schi”, a afirmat Daniel Po­pescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Localitatea Borșa din Maramureș ar putea fi atestată stațiune turistică de interes național

Articolul următor

S-au semnat primele documente pentru centura metropolitană Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share