Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au semnat primele documente pentru centura metropolitană Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarii din Apahida, Gilău, Floreşti, dar şi reprezentanţii Companiei de Drumuri şi ai Ministerului Trasporturilor au semnat protocolul de colaborare în scopul elaborării studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesare pentru centura metropolitană a Clujului.
“Am deblocat proiectul Centurii Metropolitane a Clujului.
Am semnat “certificatul de nastere” al centurii metropolitane a Clujului, care va contribui la decongestionarea traficului din oras, la continuarea proiectelor imobiliare blocate si la realizarea accesului pentru Spitalul Regional de Urgenta. (…)Alaturi de reprezentanti ai autoritatilor nationale si locale implicate in proiect, am semnat protocolul de colaborare cu CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care vizeaza elaborarea de catre Cluj a studiului de fezabilitate, a P.U.Z.-ului si a documentatiei tehnice necesare pentru emiterea autorizatiei de construire pentru obiectivul de investitii „Drumul Trans-Regio Gilau-Apahida, TR Feleac”, a scris primarul Clujului pe pagina personală de socializare.
Această centură are 38 de kilometri şi are alocaţi 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Jumătate din centura metropolitană este pe raza municipiului Cluj-Napoca, restul pe raza celorlalte comune. Proporţional, fiecare unitate administrativ-teritorială va suporta costul studiului de fezabilitate.
Potrivit lui Boc, traseul este de la “nodul de autostrada A3 din Gilău, malul Someşului-Floreşti, sensul giratoriu de la Cora, pasaj suprateran până la Bucium în Mănăştur la linia de tramvai, după care centura de sud a Clujului, traversând Calea Turzii prin spate pe la Selgros, de acolo legătură directă cu Bulevardul Muncii care se lărgeşte la patru benzi. Se duce până la nodul de centură Apahida-Vâlcele”.
Oficialităţile au semnat două documente şi anume protocolul de colaborare între primăriile Cluj-Napca, Gilău, Apahida, Floreşti şi CNAIR şi acordul de asociere între primăriile Cluj-Napoca, Gilău, Apahida şi Floreşti în vederea realizării studiului de fezabilitate, a PUZ-ului şi a documentaţiilor tehnice necesare în vederea realizării centurii metropolitane.
Sursa foto: facebook/ Emil Boc

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Domeniul schiabil Șureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele

Articolul următor

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share