de Denisa MORAR
Telemeaua de Ibăneşti a atins un nivel de succes remarcabil la nivel national, dar şi european, aşa că cei de la Mirdatod, prin perseverenţă şi încredere în calitatea produselor tradiţionale proprii, au aplicat pentru obţinerea de certificate montane pentru caşcaval, smântână şi urdă, care sunt, de altfel, primele alimente din România care au şi reuşit această performanţă la Bruxelles.
Cristian Chirteş, senator de Mureş, încântat de reuşita companiei, a postat pe pagina sa de facebook: “ Succes ibăneștean de răsunet la Bruxelles! Astăzi a avut loc, în capitala Europei, prezentarea produselor Mirdatod Ibănești, care au obținut primele trei certificate montane din România: caşcaval, smântână şi urdă. Ce înseamnă, de fapt, aceste certificate montane? Întreg traseul produsului, de la furcă la furculiţă, de la ce mănâncă animalul în zona unde creşte, până la procesare, totul se face doar în zona montană. Astfel, calitatea produsului este de zece ori mai bună comparativ cu un produs similar din alt areal, deoarece zonele montane au o floră spontană deosebită, care oferă calităţi superioare produsului finit. Performanța Mirdatod vine la un an după ce Telemeaua de Ibăneşti a devenit primul produs românesc inclus de Comisia Europeană în registrul european al produselor cu Denumire de Origine Protejată (DOP)”, Cristian Chirteş îi susţine şi le admiră capacitatea deosebită de a munci a celor de la Mirdatod.
Jos pălăria pentru toţi cei care contribuie la existenţa şi prolificarea fermei ecologice din Ibăneşti! Pe de altă parte, mai avem foarte multe alte produse tradiţionale şi sută la sută naturale în România care nu sunt promovate la adevărata lor valoare nutritivă, sunt prea puţin sau chiar deloc cunoscute atât la noi, cât şi în alte ţări, mă întreb oare ce urmează să se întâmple? Aşteptăm investitori străini şi în acest domeniu? Sau ne trezim?
Citește și:
Ministrul Economiei a luat pulsul industriei aeronautice la Dumbrăvița
Fabrica de componente de avioane din Maramureș reprezintă una dintre investiţiile extrem de importante realizate în județ. Florin…
1 aprilie 2023
Șeful aeroporturilor din Europa, la sfat cu directorii aerogărilor autohtone
Mai mulți manageri ai aeroporturilor din România au avut o întrevedere cu președintele asociației de profil de pe…
1 aprilie 2023
Apare un nou partener al IKEA la Cluj. WIP Industries, gata de producție
Fabrica suedeză de componente de mobilier din municipiul Câmpia Turzii a marcat recepția lucrării. “WIP Industries, cea mai…
1 aprilie 2023
Fermierii români, afectați de importurile de cereale din Ucraina
Aceștia propun forurilor europene și reprezentanților României la Bruxelles un plan de acțiuni imediate și pe termen mediu…
1 aprilie 2023
“Femeile digitale” au ajuns la Cluj. “Dacă nu ne adaptăm, ieșim de pe piață”
Mai multe organizații de antreprenoare, naționale și locale, vor să faciliteze accesul companiilor locale la tehnologie. Proiectul național…
1 aprilie 2023
Studenții orădeni, remarcați în meseriile viitorului la Innovation Labs Timișoara
Nu mai puțin de opt echipe orădene, coordonate de dr. ing. Ovidiu Novac, cadrul al Facultății de…
1 aprilie 2023
Pădurea Craiului, nominalizată la Destinația Anului, categoria „Comori Naturale”
Munții Pădurea Craiului din județul Bihor sunt destinația ideală pentru ecoturism și turism de aventură, deoarece aici ai…
1 aprilie 2023
Comuna Căbești Bihor – Smart Village
Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”. Premiul „Best Smart…
1 aprilie 2023
Zi de Zi știri economice:
