Investitii Real Estate Sibiu Ultimele stiri

Zacaria livrează prima clădire din cel mai mare parc industrial din Sibiu

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria a semnat unul dintre cele mai mari contracte de închiriere pentru un spațiu industrial din 2017 din Sibiu, cu compania germană Kuka Systems, care își va extinde activitatea în România. Noul spațiu de producție Kuka, de peste 10.000 mp, situat în Network Industrial Park din zona de Est a orașului, este un proiect built-to-suit.
 
Prima clădire din cel mai mare parc din Sibiu dezvoltat de Zacaria a fost proiectată conform specificațiilor și nevoilor Kuka Systems, în contextul în care compania germană își dublează producția și numărul de angajați din România. Network Industrial Park, situat într-o poziție strategică în Zona Industrială de Est a Sibiului, la doar 300 metri de intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Nădlac, ocupă în total 87.000 metri pătrați, suprafața construită fiind de 46.000 metri pătrați.
Primul modul de 10.700 metri pătrați, din care peste 8.700 metri pătrați au destinația spațiu industrial și 2.000 metri pătrați sunt destinați birourilor, va fi predat la cheie către Kuka Systems în luna iulie 2018. Investitorul german are în vedere o extindere în aceeași locație cu încă 10.000 metri pătrați, cu predare în 2019, ajungând la o suprafață totală de 20.000 metri pătrați.
“Suntem bucuroși de încrederea pe care noul nostru client ne-a acordat-o și credem că un motiv decisiv a fost flexibilitatea noastră vizavi de nevoile clienților și maniera personalizată în care abordăm fiecare proiect build-to-suit. Această mutare a sediului companiei Kuka Systems reprezintă un semn că industria din Sibiu are un ritm de creștere sănătos și este din ce în ce mai competitivă. Deși forța de muncă a devenit o resursă limitată în zonă, am creat condițiile necesare clientului nostru pentru ca acesta să ofere un spațiu de muncă atractiv, care include, printre altele, acces facil la mijloacele de transport în comun, parcări generoase în interiorul parcului, spații de birouri funcționale și în același timp confortabile, spațioase și luminoase”, a declarat Emilia Țepeș, Director Național de Vânzări Zacaria.
“Sibiul s-a dovedit a fi locația potrivită pentru KUKA SYSTEMS. Firma a început în 2011 cu 4 angajați, pentru ca mai apoi numărul să crească la 280, angajați care lucrează în locația respectivă și peste tot în lume. Excelentul amplasament geografic în România și Europa, proximitatea față de aeroport și potențialul țării, fac din Sibiu o locație a grupului Kuka care se va dezvolta foarte bine și în viitor”, a declarat Torsten Jörges, CFO Kuka Systems SRL.
În ceea ce privește restul de aproximativ 26.000 metri pătrați de spații industriale din cadrul Network Industrial Parc, care va fi finalizat la sfârșitul anului 2018, dezvoltatorul imobiliar Zacaria se află în negocieri avansate cu mai mulți clienți strategici interesați să își extindă afacerile. În urma încheierii contractelor de închiriere, fiecare modul va fi personalizat în funcție de specificațiile clientului și amenajat complet.
Dezvoltatorul imobiliar Zacaria a început prin a-și crea o reputație solidă în perioada 2009-2014, prin revitalizarea unor zone industriale abandonate sau subdezvoltate din țară. Ulterior, și-a consolidat  poziția prin construcția unor parcuri industriale clasa A, creând astfel noi oportunități pentru companiile aflate în expansiune. Network Industrial Park din Sibiu este cel mai nou și, totodată, cel mai mare proiect al companiei pornit de la zero, pe fosta platforma BMR din Sibiu.
 
 
Zacaria, parte a grupului internațional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta în urmă cu mai bine de 100 de ani, oferă spații industriale la cheie din 2009. Portofoliul companiei cuprinde peste 300.000 metri pătrați de suprafațe pentru închiriere, atât industriale cât și birouri, în 6 orașe din România: Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Oradea, Arad și Cisnădie. Zacaria continuă să își dezvolte proiectele industriale prin achiziționarea de hale și terenuri în diferite orașe din țară. În ultimul timp, dezvoltatorul imobiliar se concentrează pe proiecte built-to-suit, care oferă soluții personalizate după nevoile fiecărui client, locații strategice și standarde înalte de calitate, suprafețele modulelor închiriate variind între 200 și peste 30.000 metri pătrați.
 
Kuka Systems SRL Sibiu face parte din Grupul Kuka Systems, unul dintre principalii furnizori de servicii de inginerie mondială și producători de sisteme automate de producție flexibile, pentru industria automotive, aerospațială și energetică. Compania KUKA Systems a fost înființată în Sibiu în urmă cu 6 ani, timp în care cifra de afaceri s-a mărit de aproximativ 10 ori, iar numărul angajaților a ajuns la 280 de persoane.

Related posts

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

Capacitatea de cazare turistică în România: a crescut numărul hotelurilor de 5 stele

Papuc Irina

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Nora Dumitrescu

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

FESTIVITATE ANIVERSARĂ LA USAMV CLUJ-NAPOCA: O JUMĂTATE DE SECOL DE VIAȚĂ PENTRU FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ȘI BIOTEHNOLOGII

Stefana Muresan

Aeroporturile Ardealului își revin după coronavirus

Nora Dumitrescu

Raport de admitere în comisia de transporturi pe Autostrada Târgu Mureş-Iaşi

redactia

Revista Transilvania Business, un cadou special pentru Europa și pentru România

Ligia Voro

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

Sala Unirii din Alba Iulia, reabilitată cu fonduri județene și guvernamentale. Valoarea proiectului, peste 9 mil. lei

Stefana Muresan

Investiţie de 2 mil. euro în renovarea secţiei de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Afacerile AdePlast au crescut cu 10% în primul trimestru

Stefana Muresan

Mall-urile Clujului și-au mutat restaurantele în aer liber

Nora Dumitrescu

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Ligia Voro

Globalworth District, the first art&tech district in Romania

Stefana Muresan

Grupul farmaceutic Dona a recrutat un manager cu experienţă în auto

Stefana Muresan

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Nora Dumitrescu

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

Ford România- investiții de peste 200 mil. euro și crearea a 1500 de locuri de muncă noi, rezervate muncitorilor români

Stefana Muresan

Cum a fost la evenimentul fiscal-contabil din Transilvania, Fiscalitate 24.7

Stefana Muresan

România are azi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro și eoliană

Papuc Irina

România, în topul european după dezvoltarea parcurilor de retail

Ligia Voro

Leave a Comment